Tragická dopravní nehoda, při které zemřeli tři lidé, se stala u Lužce nad Vltavou nedaleko Mělníka. | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Nejtragičtější den roku: na silnicích zemřelo ve čtvrtek už deset lidí

  • 155
Nehody na českých silnicích si ve čtvrtek vyžádaly již deset obětí. Jde o nejhorší údaj od začátku roku. K tragickému výsledku přispěly zejména ranní havárie dodávky a kamionu poblíž Prunéřova na Chomutovsku a odpolední nehoda dodávky s motocyklem a osobním autem u Spomyšli na Mělnicku.

Řidič auta při odbočování vlevo nedal přednost protijedoucímu motorkáři

První nehoda se stala před pátou hodinou ranní v Bzenci na Hodonínsku, kde se střetl motocykl s automobilem.

„Podle prvotních informací pracují policisté s verzí, že řidič auta při odbočování vlevo nedal přednost protijedoucímu motorkáři. Ten už nestačil zareagovat a do vozu narazil,“ informoval hodonínský policejní mluvčí Petr Zámečník.

Motorkáře převezli záchranáři vrtulníkem do Fakultní nemocnice Brno, kde o dvě hodiny později zemřel (více o nehodě čtětě zde)

Motorkář nestačil zareagovat na křižující kamion.

Kolem šesté hodiny ráno zemřel další motorkář, tentokrát při střetu s kamionem. Při výjezdu z Karvinné směrem na Ostravu narazil do polského kamionu, jehož řidič začal náhle otáčet vozidlo do protisměru.

„V mírném rozšíření bývalých autobusových zastávek se kamion začal točit. V tu chvíli jel ve stejném směru z Karviné padesátiletý motorkář,“ uvedla karvinská mluvčí Zlatuše Viačková. Motorkář nestačil na křižující kamion zareagovat, zraněním na místě podlehl (více se dočtete zde).

Tři lidské životy si vyžádala havárie dodávky a kamionu na Chomutovsku. V půl sedmé ráno se střetli na silnici I/13 nedaleko elektrárny Prunéřov.

„Ve směru od Karlových Varů jela dodávka Hyundai a vyjela do protisměru, kde právě projížděl nákladní vůz Iveco s návěsem,“ uvedla policejní mluvčí Marie Pivková. „Řidiče náklaďáku převezl vrtulník s těžkým zraněním do nemocnice. Tři muži, kteří jeli v dodávce, byli na místě mrtví,“ dodala (více se dočtete zde).

Při najetí na hlavní silnici došlo ke střetu s nákladním vozem.

Krátce po poledni zahynula dvoučlenná posádka osobního vozu při kolizi s náklaďákem. Nehoda se odehrála na výjezdu z Protivína na Písecku.

„Řidička malé toyoty jela od Protivína. Při najetí na hlavní silnici došlo ke střetu s nákladním vozem značky Man. Řidička i její 43letý spolujezdec utrpěli smrtelná zranění,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Řidič kamionu vyvázl nezraněn, test na alkohol byl negativní (více se dočtete zde).

Po střetu auta, motorky a dodávky zůstali tři mrtví.

Poslední nehoda se stala u Mělníka přibližně v půl druhé odpoledne. Po střetu auta, motorky a dodávky u obce Lužec nad Vltavou zůstali tři mrtví.

„Řidič dodávky vjel s největší pravděpodobností do protisměru, kde se střetl s vozidlem Ford Focus a motocyklem. Auto začalo hořet a následně začalo hořet také blízké pole s obilím,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová (více čtěte zde).

Při nehodě u Mělníka zemřeli tři lidé, auto a motorka shořely:


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video