Obchodní centrum Prior v centru Teplic (9. července 2012)

Obchodní centrum Prior v centru Teplic (9. července 2012) | foto: Karel Pešek, MAFRA

V Teplicích začalo bourání Prioru. Na jeho místě vyroste obchodní dům

  • 55
Na náměstí Svobody v centru Teplic oficiálně začalo bourání nákupního domu Prior. Za necelé dva roky se na jeho místě otevře obchodní dům Galerie Teplice. Ten nabídne více než stovku obchodů, několik restaurací a také moderní multikino se čtyřmi sály.

Stroje začnou s bouráním Prioru asi za dva týdny. Výstavbu nákupního centra dostala na starosti firma Metrostav.

"Demolice a výstavba nové budovy potrvají do konce roku 2013, otevření pro veřejnost pak bude na jaře roku 2014. Projektové náklady dosáhnou přibližně 1,2 miliardy korun," uvedl mediální zástupce developerské firmy Martin Jonáš.

Po dokončení by měly obchody a restaurace uvnitř nákupního centra nabídnout pět set nových pracovních míst. Kryté parkoviště na střeše a druhé v podzemí pojmou 450 aut. Budou je smět využívat i řidiči, kteří mají cestu nikoli za nákupy, ale třeba na úřad.

Návštěvníky má přitáhnout nové multikino se čtyřmi moderními sály. "Podařilo se uzavřít smlouvu se společností Premiere Cinemas," doplnil Jonáš.

Nyní je v Galerii Teplice pronajato přes šedesát procent obchodů. Své prodejny v ní otevřou například Baťa, H&M, Orsay, A3 Sport, Pompo, DM drogerie, Euronics, Reno, Grand Optical, Knihy Dobrovský a další.

Na náměstí Svobody hned vedle Prioru se nyní buduje také další obří nákupní zóna nazvaná Fontána s obchody, lékárnou, kavárnou a restaurací. Ta se otevře už za rok.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video