Diskuze

Vláda kritiku lidí přehání, snaží se vyvinit, myslí si sociolog Prokop

Daniel Prokop byl dlouho známý především výzkumy volebních preferencí, ale teď se stal „sociologem koronavirové epidemie“. Ve svém projektu Život během pandemie sleduje kontakty Čechů či intenzitu jejich pohybu. „Možná bychom měli hledat cesty, jak na dva až tři týdny kontakty ve fabrikách omezit bez velkého lockdownu, který by byl extrémně drahý,“ říká.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak všichni si přejeme zvládnout poslední cukání v křeči této, za 32 let nejhorší vlády, v otázce důvěry veřejnosti, a zvolit někoho, kdo nebude pouhopouhym StBakem, hrabisem a populistou v jednom

0 0
možnosti

Ještě že takové univerzální všeználky placené ze státního máme! Výzkum volebních průzkumů, pandemie nebo řízení průmyslu. Nic pro něj není problém! :-D A takových produkují naše školy stovky ročně. Ještě pár let a necháme Německo hravě za sebou!

3 1
možnosti

Další chytrák!!Rv Vláda kritiku lidí rozhodně nepřehání, stačí se projít po ulici!!

5 2
možnosti

Ten pohled je ve skutečnosti mimo realitu. Nedá se napsat, že je to zde stejné jako jinde, že nejsme více nezodpovědní. Teď pominu politickou bídu a katastrofu, ale jen pohled na společnost. Začnu svojí brzkou dovolenou v minulém roce, kdy se ještě měli roušky nosit v obchodech. personál pomalu v každém obchodě hlásal "to si sundejte". Léto, kdy hygienická pravidla v restauracích u nás a byla podobná jako třeba v Německu. Tam jsem opravdu zažil totální dezinfekci místa, než jsem se posadil, respekt k viru neodešel ani v krásném počasí. U nás jsem nezažil restauraci, kde bych viděl to co v Německu. V tomto období jsme za sebou měli perfektní zvládnutí první vlny a rozhodně na tohle chování neměla vliv politika, ale naše mentalita. Pak přišlo září a byl zde extrémní společenský odpor k opatření - to si snad každý vzpomene. Vše živeno celou politickou scénou, médii a rojem "odborníků", kdy Šmucler byl každý den v televizi. Místo "OK, máme za sebou léto v podstatě bez opatření, tak teď to dáme, se nikdo nechtěl vrátit ani k obyčejné roušce a každý si z toho dělal srandu". K tomu by mohl člověk přidat postřehy z Itálie, obchodů v Německu, kde vládne jakási solidarita a respekt. Prostě, je třeba říci, že jsme nějací a je to hodně o naší mentalitě a našem přístupu. Ještě před týdnem to u nás v ulicích s 20% lidí, co mělo roušku, nevypadalo jako v pandemické díře světa. Každý den jsem na FB mohl vidět fotky z návštěv, výletů s partou, prostřené cateringové stoly, vše s heslem "tohle si nedáme vzít". To prostě jinde nevidíte. Celebrity na instagramu dávají to samé, oslavičky, setkání a ani tohle nevidíte v cizině, kdy by to bylo společensky odsouzeno a u nás je to zcela normální. Prostě jiná mentalita a méně zodpovědnosti.

3 3
možnosti

Premiérový výroky:

„Nechápu, co od nás opozice chce, už to nebude nikdy plošné opatření.“ (5. června 2020)

„Naše média (kvůli koronaviru) od rána straší a někteří lidé jsou vystrašení. Je nárůst. Všude v Evropě je nárůst a my trasujeme“. (22. srpna 2020)

„Chceme nechat lidem svobodu, ať se rozhodnou. Zároveň ale musíme udělat vše pro to, abychom ochránili zdraví a vytvořili systém, který jim v maximální míře svobodnou volbu umožní. Říkáme ano, ti starší by se měli chránit, ale neměli bychom všechno nařizovat. Prostě se potřebujeme vrátit do normálního života před virem,“ řekl v rozhovoru pro Právo (22. srpna 2020)

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vyroky-koronavirus-odbornici-politici-babis-prymula-hamacek.A210221_115753_domaci_zdo

2 0
možnosti

"V lednu bylo 250 tisíc lidí v karanténě, ale jen 500 jich bylo zkontrolováno." Toto je jedna z podstatných informací článku! Plošná "buzerace" všech nemůže nikdy nahradit kontrolu a sankcionování konkrétních porušovatelů.

1 0
možnosti
Foto

Přesně takhle jsem to chtěl napsat také. Tohle je to nejpravdivější o celé karanténě.

0 0
možnosti

Já to tedy vidím i z druhého úhlu, spousta lidí jen nadává na vládu s sama se snaží vyvinit.

14 11
možnosti
Foto

Já tedy nejsem odborník, ale když mi poteče do baráku, tak buď to akceptuje, nebo zavřu vše... je nehorázné jen větrat a tím mít pocit, že řeším problém! Chudáci majitelé zavřených živností , ti se stali obětí větrání. Mají tedy už rok s malou přestávkou naopak zavřené dveře a trpí a jejich psychika jde ke dnu! Není světlo na konci tunelu! Vláda se totiž rozhodla jen “větrat” profese, co nepotřebuje, nebo nevlastní! Jak má občan něčemu věřit, když se stále něco uzavře a zakazuje, ale nemá to koncepci! Zákaz se potkak v kese X ale tramvaj nevadí! Tuhle marnost musí poznat i dement! Je teď reálné, že za 3 týdny se řekne, no tak zavřeme i továrny a vy lidé to vydržíte další měsíc! Jediné co to udělá je obrovskou díru ve financích všech! Dle mě by se dalo zbavit viru všichni 14 dnů domácí vězení a pak zákaz cest přes hranice totální, ale nelekejte se je to naprosto nemožné a nerealizovatelné! A teď mi řekněte, proč bych měl někomu věřit!

6 1
možnosti

Tohle vidíte, protože bydlíte nebo pracujete ve městě. Tam si lidé uvědomuji riziko a pravidla dodržují. Na venkově si ale každý myslí že je od viru dost daleko na to aby se omezoval. A nebi má stejnou úvahu, že když se s kolegy vidí ve fabrice, tak nevadí když potká dalších 30 lidí i mimo fabriku...

Vím to, protože po těch fabrikach jezdím a s lidmi mluvím. Jsem tam exot, co nosí respirator a dezinfikuje si ruce a na oběd s těmi lidmi do kantyny nejdu...

Ono je to podle mne tak, že 70% lidí to dodržují, protože věří že je to vyvede z temnoty, ale Babiš se ve své diagnóze psychopata snaží s lidmi manipulovat a tak nadává na všechny lidi, aby se zbavil zodpovědnosti. Jenomže právě a tu on má, protože za celý rok všechno řídí, všem nařizuje, všem zakazuje, ale nic koncepčního nevymyslel. Dokonce neumí odpovědět jak se bude postupovat za 21 dní...? Jaké dva nebo 3 scénáře můžou nastat..?

Takového "manažera" by v každé firmě zbavili poměrně rychle i ve středním managementu, natož ve vrcholem. On si myslí že jím je, protože je to starý STBák diagnostikovany psychopat, co NIKDY, NIKDY NEODSTOUPÍ (čti neuzná chybu).

6 1
možnosti

Pak máte typy nedodržování, které nejsou čistě osobní volbou.

?

Tedy, chodit do práce nemocný v době epidemie je čistě osobní volbou ? Autore, jste normální ? kde jste byl když Koubek, před několika měsíci požadoval testování ve fabrikách ? Podpořil jste ho? Co sklidil Koubek ? Jen posměch nenávist. Také si platíte felčary? Děláte na ně? Zabýváte se chováním lidí během pandemie ?

Tak si proboha přečtěte jak se chovají lidí třeba na Tchajwanu.

Vláda kritiku přehání ?

6 6
možnosti

Chodit do práce nemocný v době epidemie NENÍ čistě osobní volbou. Vyplývá to z té první věty, kvůli které se rozčilujete.

5 1
možnosti

Cely rok dodrzuji s rodinou vse. Minuly rok zadna dovolena. Byli jsme doma. A v televizi mi ten idiot rika, ze nikdo nic nedodrzuje. No to bych se na to uz vykaslal, kdyz to nikdo nedodrzuje jen par lidi... Nebo to tak neni a ten idiot lze?

Jdu v Praze do obchodu, vsichni respiratory. V panelaku a na ulici totez.

Tak ja uz nevim.

Nebude to tak, ze vlada vidi jak se chova sama a podle toho kara lidi?

Ja na tajne veceri na Vysehrade nebyl. Ani na tajnem vecirku. No vlastne ani do Dubaje jsem neletel a to mam taky strach :)

29 4
možnosti

Nevím kde žijete. U nás v paneláku nosí jen důchodců a pár dalších ve 100hlavem paneláku. Nejsou tu zvláštností cizí lidé v domě s dárky a mejdany. Znam lidi co chodí v praze do hospody. V kancelářích se téměř nedodržuje a to ani sklady. Prodejce nářadí taky nic. Samozřejmě nejmenuji.. a je to mnohem horší!

0 0
možnosti

Tak to že je to Marketing je jasné každému, kdo nemá vygumovaný mozek reklamami Agrofertu a jiných velkých firem které zaměstnávají lepší lidi než ty malé firmy...

Bohužel ale tuhle podnikatelskou diskriminaci vidí málo kdo :-(

1 1
možnosti