Na česko-polském hraničním přechodu Chotěbuz se kvůli uzavření hranic tvoří...

Na česko-polském hraničním přechodu Chotěbuz se kvůli uzavření hranic tvoří dlouhé kolony kamionů. (16. 3. 2020) | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Na D2 ve směru na Slovensko je kolona kamionů dlouhá 15 kilometrů

  • 23
Na dálnici D2 na přechodu Lanžhot-Brodské směr Slovensko je v sobotu opět asi patnáctikilometrová kolona kamionů. Problém je už na hranicích Slovenska s Maďarskem, které také zavedlo na přechodech přísná opatření kvůli šíření koronaviru. Dlouhé kolony na hranicích se tvoří od úterý.

Zatím nejdelší kolony byly třicetikilometrové, a to v úterý a ve středu, dosahovaly zhruba k Rakvicím. 

Ve čtvrtek se utvořila asi patnáctikilometrová kolona, v pátek její délka dosáhla zhruba deseti kilometrů. V sobotu ráno začíná kolona mezi Ladnou a sjezdem na Břeclav. Levý jízdní pruh ale zůstal volný pro osobní vozy.

Před polednem se kolona zkrátila zhruba na deset kilometrů, kolem 14:00 byla opět asi patnáctikilometrová. Sahala zhruba k Ladné.

Přes Lanžhot se kvůli komplikované dopravní situaci na slovenské dálnici v úterý odpoledne dostalo ve vlnách zhruba vždy 100 kamionů, přechod byl jinak uzavřený. 

Ve středu byl přechod otevřený až k večeru, následně se opět zavíral. Ve čtvrtek se zavíral zhruba v 11:00, řidiči měli použít exit 48 a přechod Hodonín-Holíč.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

O půlnoci z neděle na pondělí začal platit zákaz cestování českých občanů do zahraničí. Cizinci naopak nesmí do České republiky. Pro přepravu zboží zůstaly hranice otevřené. Z vydaných restrikcí existují výjimky, například pro lidi jezdící přes hranice za prací.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video