Poradci šéfu dvou největších politických stran u nás Marek Dalík a Jaroslav Tvrdík se minulé úterý sešli v restauraci La Vita é Bella v centru Prahy.

Poradci šéfu dvou největších politických stran u nás Marek Dalík a Jaroslav Tvrdík se minulé úterý sešli v restauraci La Vita é Bella v centru Prahy. | foto: MF DNES

Dalík s Tvrdíkem se tajně sešli a řešili, co bude s Topolánkem

  • 148
Poradci šéfu dvou nejsilnějších politických stran Marek Dalík a Jaroslav Tvrdík se minulé úterý sešli v restauraci La Vita é Bella v centru Prahy. Hodinu před tím, než ČSSD ustoupila od předchozích dohod a nepodpořila návrh na rozpuštění Sněmovny. Podle serveru Aktuálně.cz řešili mimo jiné, zda by ČSSD blokovala případnou nominaci Mirka Topolánka na eurokomisaře.

"Ta debata se o tom vedla. Jenže pak se oba předsedové rozhádali v televizi a tím debata na toto téma prozatím skončila," popsal serveru obsah schůzky vysoce důvěryhodný zdroj, který je o jednání informován.

Schůzka se konala v tentýž den, kdy se sociální demokracie postarala o překvapivý obrat politické situace a zarazila původně požadované předčasné volby. Jak Dalík tak Tvrdík se o setkání nechtějí příliš bavit.

"Týkalo se to aktuální politické situace. Marek Dalík považoval za nutné vyřídit přese mě Jiřímu Paroubkovi nějaké věci od Mirka Topolánka, nic víc. Nějaké vyřízení vzkazů. Já sám nemám potřebu se stýkat s Markem Dalíkem," prohlásil Jaroslav Tvrdík.

"Ptal jsem se ho, co to dělají a proč. A žádná schůzka nebyla," napsal serveru stručně Dalík. Na dotaz, jestli řešili i možné angažmá Topolánka v Bruselu, ani jeden z mužů neodpověděl. "O čem jsme diskutovali, vám říci nemůžu," uvedl Tvrdík.

Sám šéf ODS však od minulého týdne tvrdí, že o křeslo českého eurokomisaře nemá zájem, a to ani v případě, že mu takovou nabídku někdo předloží.

"Pan Topolánek popřel, že by o své nominaci na eurokomisaře jednal a že by se do Evropské komise chystal," informoval minulý týden mluvčí ODS Martin Kupka.

Co byste doporučili Mirkovi Topolánkovi?

celkem hlasů: 32918

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 úterý 6. října 2009. Anketa je uzavřena.

Aby odešel z politiky
Aby odešel z politiky 22464

Aby zůstal v čele ODS
Aby zůstal v čele ODS 9022

Aby odešel do Bruselu
Aby odešel do Bruselu 1432


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video