Diskuze

Lepší léky pro cukrovkáře. Rozhodnou pojišťovny, zda dají potřebné miliony

Už šest let se osmadvacetiletý Lukáš Rajter potýká s cukrovkou. V minulosti si po několik měsíců musel píchat inzulin. V té době prožil i hypoglykemii, stav, kdy kritický nedostatek cukru v krvi ohrožuje nemocného na životě. Díky novým lékům se cítí být úplně zdravý, ne všichni pacienti se k nim však dostanou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Každý pacient by měl dostat tu pro něj nejúčinnější léčbu. Bohužel místo aby to bylo samozřejmostí je to senzací

0 0
možnosti
Foto

Je to tak. Nejlepší léčba se paradoxně dostává lidem, kteří nedodržují léčebný režim, přejídají se, a v důsledku toho mají horší laboratorní výsledky.

1 0
možnosti
MP

M35a62r63e80k 41P86a81r12a

26. 1. 2020 19:29

Změnou životního stylu dosáhne v 1. roce cca. 60% nemocných úplné remise. Proč by pojišťovny měly cokoliv hradit, když si za to můžou lidi sami a jen jejich lenost a neochota je důvodem v pokračování nemoci?

0 0
možnosti
Foto

Dáte zdroj o 60% remisi? Zkusím to ale vysvětlit i když je to i v článku. Pojišťovna hradí za komplikace způsobené cukrovkou a jejich léčbu deset miliard Kč. Když připlatí několik stovek miliónů, ušetří většinu z těch deseti miliard. Co máte proti? A co tedy navrhujete? Nedávat léky na choroby způsobené nezdravým stylem? To by se pojišťovnám líbilo! Tak by neplatili za psychofarmaka ( ať běhají, usmívají se, chodí k faráři na zpověď, souloží a většina nebude potřebovat prášky - anebo skočí z mostu..), neplatili by na rakovinu ( beztak je většina vyvolána nezdravým stylem a špatným místem k bydlení a stresy), infarkty a mozkové mrtvice ? Jasně! Alkohol, tučná jídla a stres! Pojišťovny to dávají z vybraného pojistného. Budiž pojištění komerční jako ve Švýcarsku a tyhle debaty nebudou....

1 0
možnosti
Foto

Penize jsou dulezitejsi na tanky vrtulniky a ponorky z ussa to se vi! Az nas napadnou slovaci tak aby bylo cim se branit, to je jasne. Jeste ze ve vlade sedi samy chytraci:-P

1 0
možnosti
TT

Aha, musíme usnadnit život lidem, kteří si ho sami ničí cpaním se do protáčení bulev. :-P

1 0
možnosti
Foto

Jdu si zasportovat a nebudu tedy tady :-) tak shrnu co jsem tvrdil celou diskusi. První mýlka řady diskutujících je, že pojišťovny to dávají “z našeho. Pojišťovny, jak správně zní název, vybírají pojistky a z toho hradí léčby. Další mýlka je, že cukrovka je nemocí špatného životního stylu. Omyl. Obezita k ní přispívá. Existuje hodně tlustých bez cukrovky a hodně hubených s cukrovkou. Velký vliv mají i geny a za ty nikdo nemůže a stres, coby hlavní produkt dnešní doby. A posledním a největším omylem některých diskutujících je to, že to bude stát víc peněz. Přitom čísla v článku jsou. Navýší stovky miliónů za léky a ušetří deset miliard za léčbu komplikací cukrovky. A teď všem; Milujte se a množte se!

4 1
možnosti
ZS

Bohužel více diabetiků má nadváhu,mluvíme od DM2.Stres a genetika bez pochyby.Především to je v rukou pacientů,i přes sofistikovanou léčbu,musí zredukovat hmotnost,pokud maji nadváhu v ruku v ruce s odpovídající skladbou jednotlivých živin+fyzická aktivita,vyvarovat se stresů.Další možností jsou bariatrické operace.

1 0
možnosti

V27a13š76e47k 67Ř60í65h29a

26. 1. 2020 11:17

Tak si říkám, k čemu máme ministra zdravotnictví, když si v podstatě i o úhradové vyhlášce rozhodují pojišťovny samy dle vlastních nálad? Co celý ten anonystický úřad Vojtěcha zrušit.

0 1
možnosti
JN

V USA se cukrovka II léčí s 95% úspěšností stravou. Tedy tím, čím vznikla. Bylo by fajn, toto k nám také přenést a vymanit se z loby výrobců léků.

1 1
možnosti
ZS

To neni přesné,bez léků to u většiny pacientů s DM2 nelze.

0 0
možnosti
Foto

Tady se ale střílí! Asi si neuvědomujete, že si všichni platíme! A navíc je v článku uvedeno, že pojišťovny ušetří. Až mnozí z vás budou zobat antidepresiva, budete chtít aby si to platili ti postižení? Tak já bych rád, protože jsem celý život platil hodně a moje rodina též, aby mi ty peníze převedli do švýcarské pojišťovny a budeme se léčit tam! Všichni si platíme a říká se tomu solidární pojišťovna. Nemám být solidární? S vámi nepřejícími bych nechtěl být solidární. Plaťte si samy psychofarmaka, drahé léky a léčení neplodnosti! Ve vašem pojetí za to mohou nemocní? Bomba!

3 3
možnosti
LM

L45u53b65o18š 30M48a45r46e49k

26. 1. 2020 10:35

Co je to "platil jsem celý život hodně"? Kolik?

0 0
možnosti
Foto

tahal jsem volant nákladáku po půlce evropy, po dvaceti letech mi naměřily vysoký cukr a diagnoza diabetes II. , o pravidelné stravě za volantem si můžete nechat jen snít, většinou je problém najít místo kde zastavit na povinnou přestávku o nějakém zázemí pro šéféry ? u nás i tekoucí voda je sci-fi, takže asi tak ,o nějakém pohybu když vám neustále drnčí telefon ,,kde jsi, rychle rychle ať jsi tam včas,už tě čekají,, dneska si píchám inzulín a moc dobře vím že ne skoro milion ale spíš dva miliony u nás trpí cukrovkou jen o tom zatím neví, žijeme v konzumní době kdy je to jen a jen honba za výdělkem, nikdo vám neřekne odpočin si ale všude je jen natažená ruka ,,zaplať,, cukrovka je civilizační choroba před kterou není úniku a doktoři to moc dobře vědí, zlaté doby minulého režimu kdy poklus za výdělkem nikdo neznal, dnes je jiná doba ale pořád platí že sytý hladovému nevěří a je plno chytráků kteří mají plné kapsy nápadů jak to dělat správně jenže volba je jen jedna ,,makat dokud nepadneš,, protože každého zajímá jen kolik vyděláš, farma firmy vydělávají na nemoci nikoliv na zdraví a vyléčený pacient je ztrátová investice proto léčí a léčí ale nikdy nevyléčí to je byznys snů, i nemocní jsou kalkulování jako ziskové jednotky a ekonomický růst je dnešní božstvo proto se ,,stát,, nestydí i na léky nasadit DPH protože ekonom. růst musí vynášet za jakoukoliv cenu, paláce zrdravotních pojištoven hovoří jasnou řečí, hlavní je zisk a cukrovkářů je milion a to už je nějaká armáda zákazníků, čekárny lékařů a špitály praskají ve švech kam se hrabou stadiony a hřiště, a lepší to nebude protože modla,,peníze,, vždycky zvítězí i nad zdravím

5 0
možnosti
JK

Tak sam pisete, ze jste si k soucasnemu stavu prispel zivotnim stylem, ale obvinujete farmaceuticke firmy. Co takhle zacit u sebe?

1 0
možnosti