Policie obvinila dva úředníky ministerstva dopravy z korupce. Ilustrační foto.

Policie obvinila dva úředníky ministerstva dopravy z korupce. Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

ČSSD vyloučila Lázničku, policie ho viní z korupce

  • 203
Sociální demokraté vyloučili ze strany Josefa Lázničku. Je jedním ze dvou úředníků, kteří jsou podezřelí z korupce na ministerstvu dopravy. Členství ho zbavila místní organizace ve Velkém Meziříčí.

"Nebude-li doktoru Lázničkovi prokázána vina, místní organizace se veřejně omluví a nabídne obnovení členství," řekl Komínek.

Schůze ve Velkém Meziříčí se zúčastnilo 18 z 24 členů organizace, pro hlasovalo 14.

Administrativní tajemník Státního fondu dopravní infrastruktury Láznička patří do skupiny lidí, které policie počátkem března zadržela. - více zde

Láznička je druhým obviněným, který byl kvůli kauze vyloučen z ČSSD. Olomouckého lobbistu Františka Vybírala zbavila členství jeho místní organizace v Bukovanech na Olomoucku ve čtvrtek.

Mezi sedmi lidmi, kteří v případu čelí obvinění, je členkou ČSSD na Vysočině také Ludmila Schwarzová, vedoucí sekretariátu náměstka ministra dopravy Petra Pospíchala. O jejím vyloučení rozhodne mateřská organizace ve Vatíně na Žďársku ještě dnes nebo v neděli.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video