Jiří Šlégr byl už v loňských podzimních volbách jednou z tváří kampaně ČSSD.

Jiří Šlégr byl už v loňských podzimních volbách jednou z tváří kampaně ČSSD. | foto: David Neff, MAFRA

ČSSD nabídla sponzorovi Šlégrovi místo na kandidátce do Sněmovny

  • 1272
Jiří Šlégr, špičkový hokejista, vítěz olympiády v Naganu a loni i volební "maskot" ČSSD. Teď možná některé své příznivce překvapí ještě více. Jak MF DNES zjistila, Šlégr je i jedním z největších sponzorů strany a příští rok za ni nejspíš bude kandidovat do Sněmovny.

Podle finanční zprávy ČSSD za loňský rok patříte k jejím největším sponzorům. Dal jste jí půl milionu korun, což ovšem pro bývalého špičkového hráče NHL není nijak velká částka. Je to pravdivá informace?
Ano. V Americe, kde jsem hrál, je to běžná věc. Jestliže někdo něco podporuje a chce, aby jeho strana vyhrála, může to udělat i takto. A proto jsem ČSSD podpořil.

V příštím roce máte podle informací MF DNES kandidovat za sociální demokracii do Poslanecké sněmovny na volitelném místě. Je to tak?
Dostal jsem nabídku od pana Paroubka a zvažuji ji. Pravděpodobně budu končit s hokejem.

Kandidoval byste zřejmě v Ústeckém kraji. Máte představu, jak vysoko chcete být na kandidátce?
To musí říci strana. Já jsem dostal nabídku, jestli by mě to vůbec zajímalo, že je ještě čas.

To znamená, že v příští sezoně už v Litvínově hrát nebudete?
Já se připravím na příští sezonu a uvidím, jestli budu moci hrát. Ležel jsem v nemocnici a nemohl jsem se hýbat. Dnes jsem v pohodě, co se týká normálního života, ale je otázka, jaké to bude, když půjdu do celkové zátěže. Jinak o politiku jsem se zajímal, už když jsem hrál v Americe, teď se pohybuji asi dva roky kolem ČSSD a začalo se mi to líbit, takže to budu zvažovat.

Už jste do ČSSD vstoupil?
Jsem nestraník. Cítím se ale čím dál víc jako sociální demokrat. Pokud bych měl kandidovat, tak samozřejmě do strany vstoupím.

Jiří Paroubek je podle vás dobrý předseda sociální demokracie?
S panem Paroubkem mám dlouholeté vazby a myslím, že ho docela dobře znám. Jeho vize sociální demokracie se mi líbí a myslím si, že to je správný předseda strany.

A jak vnímáte vládu?
Asi jako všichni v ČSSD. Vnímám názor občanů a to, že jsou s tou vládou hodně nespokojeni.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video