Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

ČSSD chce učit děti anglicky už od školky. Populismus, tvrdí TOP 09

Favorit voleb, ČSSD, chce zavést povinnou angličtinu už od školky s pokračováním v první třídě. TOP 09 to považuje za populismus. Některé školy už angličtinu v prvních třídách učit začaly a odborníci se vesměs shodují, že je lepší začít co nejdříve.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

A který B.L.B  chce zrušit dabování a filmy v originále ? Starší lidi titulky nestíhají !

1 0
možnosti
MM

dabovani je paskvil!

0 3
možnosti
MH

Proboha,jen to ne8-o8-o8-oSynovi je 4,5 roku. Chodí rok do školky a ještě neumí ani pořádně mluvit naší rodnou řečí. Takže mi tento návrh připadá dost zvrácený. A o dvou povinných jazycích na základních školách bych se raději ani nerozpisovala. Protože ono to přece není o kvantitě, ale o kvalitě!!

1 1
možnosti
AB

A proč ve 4.5 roce ještě neumí pořádně mluvit česky? Není chyba náhodou na vaší straně? Jestli na něj šišláte nějaké zdrobněliny, tak se nemůžete divit!

1 4
možnosti
MM

chytry clovek neodmitne prilezitost naucit se cizi jazyky.

Blbec si ji necha ujit.

;-)

1 1
možnosti

V47a74š88e57k 48Ř66í59h16a

29. 9. 2013 21:09

Tak pokud budeme mluvit o dětech, které jsou nadané na jazyky pak skutečně je nejlépe začít co nejdříve. Ale ptám se jak potom budou zařazeny děti, které jsou spíše technického zaměření. Nestane se, že pak budou vnímáni jako outsideři. Přeci jen poslední dobou se stále více setkávám se skutečností že VŠ vzdělaní technici mají problém s použitím výpočtu minima a maxima v praxi. Ale hlavně velice dobře ovládají němčinu a angličtinu. Proto bychom asi měli krom jazyků začít podobně podporovat i jiná zaměření.

3 0
možnosti
JM

...no nevím, moje zkušenost - synek měl dva roky v MŠ "angličtinu"...po dvou letech výuky zvládli děcka pozdravit, barvičky, názvy hraček a...a dost...to samé dělali v první třídě, a až ve třetí se začali pravidelně učit...teď je v šestce a přibyla mu němčina...on je na jazyky dobrý, takže problémy nemá, ale stejně si myslím, že je to nesmysl...kdyby hodiny věnované němčině byla věnované výuce angličtiny bylo by to určitě lepší...no a děti, které se chtějí učit další jazyk  a hlavně na "to" mají,  se můžou druhý i třetí jazyk učit soukromě na jazykových školách...prostě to bych už nechala na rodičích...tak jak podporují děti třeba v hudebních kroužcích, nebo výtvarných kroužcích, nechala bych na rodičích výuku dalších jazyků...

2 0
možnosti
LH

Opravdu nevím, co je na tom populistického. Znalost angličtiny je zde stále ve špatném stavu, stejně jako většinová úroveň vyučujících.Pokud se děti mohou seznámit se od raného mládí s cizími slovíčky, neměl by být problém pro ně později problém vstřebávat i úskalí jiného popojetí gramatiky, než má čeština.To se týká i jazyků jiných.

Severské země nebo Holandsko s tím mají dlouholetou zkušenost, která se jim vyplácí.Jazykový rozvoj v naší zemi mj.také brzdí také tzv. "vynikající česká škola dabingu". Nepochybuji, že i v jiných zemích mají také vynikajicí herce, kteří umějí "namluvit" herce jiné, ale touto cestou prostě nešli.Nepochybně to vyhovuje našim umělcům, ale já to považuji za pozůstatek minulého režimu.

Je škoda, že politici z TOP 09 nedokázali za dvě volební období navrhnout jiné smysluplné řešení a místo toho předvádějí demagogické předvolební zkratky.

3 3
možnosti
Foto

Srovnávat slovansky hovořící zemi se zeměmi, jejichž jazyk je angličitně velice blízký je také ujeté - Holanďan se anglicky naučí snáze než Čech. Ale to už je jedno, prostě podle mne by to mělo být dobrovolné rozhodnutí, co z jazyků se chci učit. např. švagrová teď pracuje v prostředí, kde nejvíce užije ruštinu a arabštinu. Angličtina a němčina jsou jí k ničemu. První dva jazyky jí ale nikdo ve škole ani nenařídil, ani nenabídl. Druhé dva ano. A k čemu jí to je? K ničemu. Jen je bude postupně úspěšně zapomínat.

3 1
možnosti
KS

Je to jednoduché jako facka. Raději populismus než Kalouska!!!

0 1
možnosti
MM

teoreticky skvely napad, ale praxe?

Staci se podivat do diskuze, jak se vetsina diskuteru stavi negativne. Namisto aby to vzali za pozitivni konec a snazili se prijit na zpusob jak by se to v praxi DALO zaridit, nebo aspon mohlo zacit v nejakem meritku, tady vymysleji proc se to zaridit NEDA a predem hazeji rucnik do ringu a klacky pod nohy kazdemu, kdo to povazuje za dobry napad.

0 6
možnosti
ŘV

Tak třeba jim to nepřijde skvělý nápad ani teoreticky, že....

2 1
možnosti
Foto

A taky je tady jeden problem, vlastne dva - a) kde vzit dostatek kvalitnich ucitelu a b) kde vzit dostatek "kvalitnich" rodicu, tim myslim rodicu mluvicich anglicky. na vesnici opravdu mluvi anglicky naproste minimum lidi. A jak se budou ucit anglicky deti rodicu, kteri sami anglicky neumi ani kvaknout, ba kteri maji problem kvaknout i cesky, tedy rodice ze socialne slabsich rodin (a u nas ve vsi to nejsou Romove, upozornuji predem)? Tohle je fakt populismus na entou.

4 1
možnosti
PO

Moment, student jazyka potřebuje rodiče, kteří jsou zcela schopni tím kterým jazykem hovořit? K čemu?

2 1
možnosti
Foto

Ta anketa je tak trošku zcestně položená - když se dítě bude učit v bilingvní rodině, kde jeden z rodičů je rodilý mluvčí, tak samozřejmě druhý jazyk dá levou zadní. Když se bude učit od malinka v rodině, kde žádný z rodičů není rodilý mluvčí, naučí se akorát hlouposti, tedy pokud dotyčný vzdělávající rodič nemá státnice z daného jazyka a nepůsobí jako profi překladatel. Osobně si myslím, že by studium jazyka mělo být volitelné, stejně tak jako by mělo být volitelné, který jazyk dítě bude studovat. Je samozřejmě handicap neumět jazyk, ale na druhou stranu, je-li dítě jazykově netalentované, je pak pro něj utrpením vstřebávat druhý jazyk a v dospělosti bude umět stejně velké kulové. Už teď mne štve povinná angličtina ve třetí třídě ZŠ, kdy děti ještě nemají pevné základy v češtině, ale už se jim mate hlava s angličtinou. Jak třeba dítěti vysvětlit, že angličtina neskloňuje, když na začátku třetí třídy ještě netuší, co to znamená skloňování apod. A proč se mají učit jen anglicky? Trošku mi to připomíná, jak jsme se museli povinně učit ruštinu. tam jsme alespoň začínali až v páté třídě, kdy jsme všichni už slušně uměli česky.

5 1
možnosti
PO

Větný rozbor se učil rovněž až na druhém stupni, čili vaše skloňování muselo nutně dělat problém i tehdy, ne?

1 1
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...