ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: ČTK

Vězeňská služba dostane odměny 20 tisíc za období covidu. Jako policie

  • 17
Na vyplacení mimořádných odměn pro pracovníky Vězeňské služby po třech týdnech od jejich schválení našla ministryně financí Alena Schillerová ve vládní rozpočtové rezervě 176,8 milionu korun. Za nasazení v době pandemie covidu-19 dostanou daní pracovníci Vězeňské služby 20 tisíc korun, stejně jako policisté nebo hasiči.

Odměnu 20 tisíc korun pro hasiče, policisty, vojáky i příslušníky Vězeňské služby za jejich nasazení v době covidu-19, o kterých se jednalo od dubna, schválila vláda 19. července.

„Vláda odměny projednala a dohodla, že paní ministryně financí Schillerová má za úkol peníze ve spolupráci s ministry najít nejen pro policisty a hasiče, ale i vojáky a vězeňskou službu,“ uvedl pro iDNES.cz tehdy předseda vlády Andrej Babiš.

Po třech týdnech ministryně financí peníze našla ve vládní rozpočtové rezervě a pošle je Ministerstvu spravedlnosti, pod které Vězeňská služba ČR spadá. Odměny se týkají více než 6 500 tisíc pracovníků, ti by peníze měli dostat k výplatě za srpen, tedy v polovině září.

„Podepsala jsem převedení 176,8 milionu korun z vládní rozpočtové rezervy kapitole Ministerstva spravedlnosti na covidové odměny Vězeňské služby. Její pracovníci plnili stejně jako policisté, hasiči či vojáci mimořádné úkoly v době pandemie,“ uvedla Schillerová na Twitteru.

„Očekáváme, že by odměny měly lidem přijít ve výplatách za srpen, tedy v září,“ uvedl mluvčí ministerstva spravedlnosti Vladimír Řepka.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video