Diskuze

Kvůli seniorům stát aktivuje Těchonín. Lůžka vyhradí i jiné nemocnice

Stát reaguje na přibývající počet seniorů, kteří se nakazili COVID-19 v domovech důchodců a podobných zařízeních. Vyhradí pro ně 329 lůžek v pražských nemocnicích Na Bulovce, Na Františku, v lázních Toušeň a části specializované vojenské nemocnici v Těchoníně u Žamberka, oznámil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Takže po vnitru už musí Babišovu a Vojtěchovu neschopnost žehlit i obrana...

1 2
možnosti
RS

No jo a to si představ, že žádný stát na světě nemá dostatek lůžek pro své obyvatele. To je šlendrián. Já si myslím, že když jsi už před lety varoval celý svět, že by je měl každý stát na světě zřídit a neposlechli tě, že to muselo být velice frustrující. :-/

4 0
možnosti
PS

Už ani hlavy pomazané nejsou uchráněny. Tak se zdá že jediným domovem důchodců dobře zásobeným ochrannými pomůckami, je ten v Lánech.

2 0
možnosti
EV

E80v17a 15V27i58l65o98v46á

28. 3. 2020 23:13

Ale že budou chybět lůžka pro pacienty s např. infarktem, mrtvici, rakovinou.., kteří díky tomu budou umírat, nevadí? protože se to nepočítá do úmrtí na SARS-CoV-2 ? a zveřejňují se jen úmrtí s Covid-19 a vláda vypadá úspěšněji ?

0 0
možnosti
HT

Těchonín neslouží pacientům s infarktem, jen ať ho aktivují.

0 0
možnosti
Foto

Vyčleněná lůžka jsou určena pro seniory s pozitivním testem na nový typ koronaviru, kteří nebudou mít vážný průběh nemoci, ale musí být v karanténě

To si snad dělají legraci! ;-€

Máme 67 000 seniorů v nejrůznějších domovech důchodců (včetně specializovaných např. na Alzeimera). Dejme tomu, že polovina to chytne a bude potřebovat karanténu, ale ne intenzivní péči. Taky je budete cpát do nemocnic????? 8-o

A kam pak dáte osoby vyžadující intenzivní péči všeho druhu (není jen Covid, pořád existují i jiné akutní stavy, ale i stavy chronické vyžadující hospitalizaci), když karanténa trvá nejméne 14 dnů, resp. do okamžiku kdy dva po sobě následující testy na koronavirus vyjdou negativně????

0 1
možnosti

To tedy dosti brzo . To bylo řečí jak ochráníme seniory v domovech důchodců. Zatím se domovy jeví jako past a líheň nakažených. Bude z toho velký problém. Hlavně aby se dostalo na všechny pacienty.

0 0
možnosti
PA

P94e21t75r 95A69g11u30l95á78r

28. 3. 2020 19:17

O Těchotíně se mluví roky. Je to stejné jako s Blanickými řitíři. Jsou tam a čekají až bude národu nejhůře. Těchotín otevře až bude nejhůře? Proč otevřou jen část? Jestli jsem to pochopil, stejně tam pořád pracuje parta, která to udržuje v chodu. Občas mi jednání našich povolaných připadá jak z Ano, pane ministře a Ano, pane premiére. Přitom Těchotín je naprosto ideální. Stojí nikde, takže nakažení a personál se nebudou potkávat se zdravými, kteří chodí do nemocnice kvůli jinému vyšetření nebo ošetření. Nehrozí, že se budou cestou tam v tramvaji, u brány, recepce a chodbách potkávat zdraví a nemocní.

0 2
možnosti
MT

Procti si zdejsi dizkuzi a pochopis. Tem mistnim hlupakum vubec nedochazi, ze ta nemocnice uz stala zbytecne ctyri miliardy a kdyz uz nahodou ma byt k uzitku, tak oni o ni uvazuji. Je verejnym tajemstvim, ze je to vlastne nemocnice pro pohlavary, tak si to proste snazi setrit pro sebe, az bude nejhur.

0 1
možnosti
MO

Výzva lékařům z poslanecké sněmovny a senátu (je jich tam dost)- jste tam nyní zbyteční, běžte pomáhat do nemocnic nebo domů pro seniory, máte na to vzdělání a alespoň uděláte konečně něco dobrého!!!

5 2
možnosti
SP

A co seš zač - že vyzýváš doktory ze sněmovny?

3 0
možnosti
MO

Řada ředitelů domovů pro seniory by měla s okamžitou platností odstoupit z funkce - ví kdo je jsou zřizovately domova pro senory? Zpravidla jsou to kraje. Ing. Daniela Lusková, MPA, je z Královéhradeckého kraje - ředitelka domova pro seniory.Po náhledu do usnesení Rady tohoto kraje je patrné, že 2.3.2020 vzala rada na vědomí ú s t n í informaci hejtmana o stavu výskytu koronaviru v kraji, žádná doporučení svým příspěvkovým organizacím. Kdy jste žádala o dodávku roušek a ostatních zdravotních pomůcek pro Vámi spravovaný domov? Jak je připraven tento domov na jakoukoliv krizovou situaci? Nesvádějte vinu na někoho jiného, než na sebe a vedení kraje. Už jste vyzvala hejtmana k odstoupení? Ano, patříte mezi blbečky a svoji vlastní neschopnost svádíte na jiné

2 2
možnosti

V domovech pro seniory jsou ředitelé desítky let na stejném postu.

Nehrozí žádná výměna.

Jsou to dobrá teplá místečka. Tedy byla dosud.

2 0
možnosti
JP

Kvůli seniorům?? Snad "Pro seniory" ne?

To první ve mne evokuje že jsou spíše nežádoucí, než plnohodnotní členové naší společnosti? Jako by to byla přítěž....

Nemáte z toho také podobný pocit?

0 1
možnosti
JP

Viz :

Kvůli → spojení s negativní či neutrální skutečností

Slovo kvůli v češtině používáme ve větách, které vyjadřují skutečnosti negativní, nežádoucí či prostě neutrální. Např.: „Kvůli tvým hloupým radám jsem tu zkoušku neudělala.“ – v tomto případě žádné díky vyjádřit nechceme, protože pro nás byly zmíněné rady úplně nežádoucí.

0 0
možnosti
KN

Jak se budou citit relativne zdravi lide zavreni v nemocnici? Meli vybrat domovy duchodco, kam by dali nemocne a zdrave dat do tech ostatnich. Dle potreby pocet pro nemocné zvysovat. Pecovat o nemocné by meli uz take nemocni s lehkym prubehem.

0 0
možnosti