Diskuze

OBRAZEM: Lidé panikaří. Třídíme ty, kteří nemocnici nutně potřebují, říká lékař

Zlínsko patří k nejzasaženějším regionům země nákazou covid-19. Krajská nemocnice Tomáše Bati posiluje kapacity, co může. Hned vedle ní je jedno z pracovišť Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje. Jsou to záchranáři, kdo v těchto dnech svážejí do nemocnic pacienty z domů či sociálních zařízení. Vydali jsme se s nimi na jednu takovou službu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KK

Proč tedy čekáme na ,,spásnou" Astrazeta vakcinu, kterou nejsou schopni dostatečně rychle otestovat. Proč pro ohrožené skupiny nenakoupíme pár Sputniků? Vždyť takto se ti ohrožení té supervakciny ani nedočkají a pokud sputnik stařečkům dá šanci třeba ještě na 3 roky života, než zemřít teď tak dobrý ne?

0 0
možnosti
MB

Jak lidé panikaří ?? Když se objeví na obrazovce prezident Kubek a řekne, že sestry musí pracovat a starat se o nemocné i když mají příznaky a jsou pozitivní na covid 19. Tak to mi přímo posadilo do křesla a nevím co si mám o tom myslet. Buďto to nepovažují za nemoc a nebo je to pouze chřipička, která se dá lěčit, když je člověk v teple.;-O;-O;-O??

0 2
možnosti
TV

Ono to v praxi prostě znamená to, že pokud někdo má velmi slabé příznaky a je velmi malá šance, že by se zhoršovaly, tak na jaře v nemocnici mohl pro jistotu klidně i zůstat, protože jsme si to mohli dovolit nyní už ne.

No a prostě postupně budeme z nemocnic vyhazovat stále rizikovější a těžší případy, protože bude třeba držet místo pro ty nejvíc závažné. Tak to prostě je, v současné situaci správné a logické. Ale je to smutné vyústění situace, že na jaře jsme si mohli dovolit nechat v nemocnici defacto každého, nyní už ne, tedy evidentně dochází k poklesu standardu péče.

2 0
možnosti
JP

J15a73n 78P21e15s14c62h

26. 10. 2020 19:57

No, já vám nevím ale podle mne je ten titulek napsaný správně, pouze lidé si ho špatně vykládají.

Správně by to mělo být zhruba: "Třídíme ty, kteří nemocnici nezbytně nutně potřebují a ty kteří ještě vydrží doma."

Ono totiž ne každý je lékař a nedokáže si udělat diagnostiku přes Google. A když to s vámi začne "mávat" tak snadno spadnete do úzkostných panických stavů. Rozhodí vám to komplet vnímání a myšlení a nedokážete rozlišit co je a co "není" skutečné.

Také to se mnou mnohdy hází, úzkost a neklid, až si říkám, že se oblíknu a zajdu na pohotovost ať mne pošlou do léčebny. Ale pak to vydržím. Jenže to je schizofrenie a ne Covid! Neočekávejte od lidí, že budou schopni rozlišit závažnost svých obtíží na první dobrou. Obzvláště, pokud to je něco co nikdy nezažili a nemají s tím zkušenost. Zejména když média šíří osvětu stylem: "Teď vypadá dobře ale za pár hodin už může být na JIP." Ona ta cenzura má i svůj pozitivní význam.

Všem nemocným lidem přeji plno sil a pozitivní náladu.

4 0
možnosti
AK

Ono by možná stačilo za každý příjem do nemocnice nechat ty lidi zaplatit třeba 300 Kč. Pokud je mi fakt zle, klidně to dám. A opravdu by to odradilo spoustu těch, co nemocnici nepotřebují, jen se bojí. Stejně jako kdysi fungoval 30 Kč poplatek. Nikoho nezruinoval, ale lidi se tam k doktorovi zbytečně necourali.

0 0
možnosti
JP

No pohotovost byla za 90kc a nechali mě to zaplatit i když jsem přijel s horečkou a dvě hodiny sem byl na kapackach :)

0 0
možnosti
PB

P89e30t49r 31B74á32č70a

25. 10. 2020 23:14

Panikari kvuli vam vy zoufalci v mediich.

Clovek otevre noviny na netu- covid, clovek pusti tv - covid, furt dokola jak kdyby se nic jinyho na svete nedalo.

Nemluve o tom, ze vic jak pulku luzek v nemocncich (nemyslim JIP) zabiraji duchodci co by meli byt v domovech duchodcu nebo u rodin, ale ti je nechteji.

1 1
možnosti
MS

Nechtějí je protože jsou infekční a můžou nakazit někoho dalšího

1 0
možnosti
JK

Klasické zneužívání zdravotní péče...

Ale jakékoliv omezení či zpoplatnění nepřipadá v úvahu. Jen si vzpomeňte jak dopadlo 30,- u lékaře a za recept. Aby tam lidi nelezli s teplotou 37,5 a nenechávali si na recept psát paralen.

Socani na zrušení 2x vyhráli volby.

.

Lidi mají fur zažité komunistické myšlení, že je to zadarmo a pro všechny i když to nepotřebují...

1 0
možnosti
PS

P65e68t98r 59S85k90a43l62i56k

25. 10. 2020 22:12

Lidé panikaří, protože mají strach. Ten jim nahání média svými katastrofickými zprávami. Novináři se předhánějí v tom, kdo bude mít více tragické novinky, protože se lépe prodávají.. a ještě jim k tomu pomáhají politici. Určitě je na místě respekt a ochrana starších a vážně nemocných lidí, ale místo strachu je potřeba vyměnit radost, místo domácího vězení s rouškou si vyjít do přírody, posílit imunitu, a taky přestat sledovat zprávy těch parazitů, kteří roznáší ten nejhorší virus:strach.

1 0
možnosti
JK

To nemůžete přestat sledovat. Ty geometrické útvary něco odpoledne vyhlásí a vy druhý den dostanete pokutu, neb jste o tom nevěděl...

0 0
možnosti
VB

Samozrejme, ze ludia panikaria... Vdaka mediam a politikom... Inak prva foto brutal, to vyzera aj na anorexiu...

1 0
možnosti
DF

Rozšiřujete samé poplašné zprávy a pak se divíte, že lidi panikaří?

5 0
možnosti