Diskuze

Poslanci schválili zpřísnění pravidel pro chov psů, štěňata bude nutné čipovat

Pravidla pro chov psů se pravděpodobně znovu zpřísní. Lidé zřejmě budou muset veterinární správě hlásit chovy tří a více fen. Nyní tato povinnost platí pro chov pěti a více fen. Štěňata bude třeba očipovat. Zpřísnění schválila Sněmovna v novele veterinárního zákona, kterou nyní projedná Senát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Své psy jsem v souladu se zákonem sice nechala očipovat, ale k čemu je to dobré, že má pes čip, když jeho pána podle něj stejně nikdo nenajde.

0 0
možnosti

Pokud číslo čipu zaregistrujete do patřičných databází tak najde. Je smutné, že není jedna jednotná, ale i tak to funguje. Pes se mi ztratil 2x (jednou docela daleko od domova) a pokaždé byl nalezen. V prvním případě nálezce napadlo zajít k veterináři a ten mu dal kontakt na mě, v druhém případě si to dohledali sami měšťáci.

0 1
možnosti

Ano, ale vadí mi, když ochrana štěňat je prioritní nad ochranou dětí.

1 3
možnosti
Foto

To s tématem článku souvisí jak?

3 1
možnosti

Jj štěně na cestě po a do EU potřebuje čip,pas,veterinární osvědčení a další....Někdo NIC.

2 0
možnosti

Gratuluji, zase jste nic nevymysleli :-D A s těma vrhama jen opsali vyhlášku, která platí už dávno. Nevím, nevím, soudruzi....

0 0
možnosti

Máte pravdu, chtělo by to jednotný registr, pak by se majitel dohledal rychleji. Spíš ale vidím problém v tom, že nahlášení do registru povinné není a veterináři to po čipování do registru nepřihlašují.

3 1
možnosti

všichni tak budou volat po jednotném registru, až se "bude muset" vypsat mnohamilionové výběrové řízení.

Přitom existuje plemenářský registr hospodářských zvířat, kde stojí plastová ušní známka s mikročipem a evidencí v registru cca 50 Kč vše dohromady (čip není povinný,ale výhodný pro vlastní elektronické evidenci; ušní známky jsou pro kozy, ovce atd povinné); k tomu by přibylo jen něco veterináři za aplikaci čipu do psa.

1 0
možnosti

Aby to k něčemu bylo, muselo by padnout i rozhodnutí o tom, že veterinář následně sám přihlásí číslo čipu do národního registru a to se jménem a adresou majitele. Některý majitel psa to ani neví, že je to potřeba v registru nahlásit a ten co nebude chtít, aby byl dohledatelný, tak číslo čipu s iniciálami do registru, nenahlásí úmyslně.

0 4
možnosti

F79a72n 40K38u68c70e73r30a

16. 10. 2019 15:26

národní registr žádný není, jen soukromné.

3 0
možnosti

Místo takovýchto ptákovin by měli znovu uvažovat o zákoně,který je pro mnoho lidí asi diskriminující.Jenže kdo má poslouchat to věčné štěkání v paneláku!!No zato vše musíme poděkovat tomu s těmi krátkými kalhotami,neb on toto inicioval a nedovedl si představit co stím spůsobí.Pro mne by v našem paneláku nebyl jeden jediný pes.A když tak hezky na česneku!!!;-D

1 5
možnosti

Nechci čipovat psa, je řádně přihlášen na městském úřadě. Tohle je jen tahání peněz lidem z kapsy.

0 0
možnosti

Já doufám, že budete muset, velmi to ulehčí práci i v případě, když se pes ztratí. Nejde přece jen o vašeho psa, víte co se denně zaběhne psů?

0 0
možnosti

A26l22e60š 81M80a71c19e14k

16. 10. 2019 14:28

Nejlépe by bylo jakýkoliv chov zakázat. Není třeba vlastnit psa.

2 3
možnosti

Ti, co mají CHS čipují a registrují automaticky, ti co množí to rozepíšou na příbuzné a jsme tam, kde jsme byli.

2 0
možnosti