Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čest práci, dříve nazdar - aneb mohou za nynější situaci ve vládě povodně?

  15:48
Jistě že ne. Za vše je odpovědná naše pohodlnost. Většinou jsme pohodlní a líní jít našim politikům osobně vyčinit, když nekonají tak, jak před volbami slíbili. Politik je totiž křivák, ( až na některé jedince - míněno od slova jeden ) a vůbec se neřídí slavným výrokem pana Wericha : člověk má koukat aby byl, a když už kouká aby byl a je, tak má koukat aby byl tím co je, a né tím co není, jak tomu v mnoha případech je. Naše politická scéna by mohla vyprávět, a jaj. To co nám naši politici ve své " skromné " zdrženlivosti nepředvedli ihned po volbách, napravili nyní s vervou nebývalou. Stačilo k tomu období dešťů a louže které po nich zbyly. Tato nastalá situace okamžitě provedla naše voliče tak říkajíc napříč politickým spektrem. Nikoliv nákladné předvolební kampaně, nikoliv obrovité bilboardy a na nich hladce oholené tváře ( dámy odpustí ), nikoliv otupující projevy v rozhlase a veřejnoprávní TV , ale příroda, která zatáhla za obří "splachovadlo" a umyla nám hlavy, nám dala procitnout.
Právě teď máme možnost vidět na vlastní oči chování naší vrchnosti. Je to opět jako již ve všech případech dříve boj o koryta (křesla ), stylem tonoucí - netonoucí. Strany zapomínají na svá programová prohlášení a pod záštitou vody hodlají urvat co půjde. Když už se skoro dohodly, přichází nůž do zad. Politička, která snad nechce své korýtko? Asi ne. Politička, která stojí za prohlášením, kterým její strana lákala hlasy voličů před parlamentními volbami, nechce za žádnou cenu vyměnit slib voličům za požitky z toho plynoucí. Bohužel pro nás obyčejné občany je jediná, Je skoro neuvěřitelné, jakou hysterii dokáže její postoj vyvolat v řadách socanů a jejich přisluhovačů. Divák má možnost sledovat nikým nerežírované divadelní představení. Umírněný a vyrovnaný socialistický lídr despota Špidla je nepříčetný a dává svému více než loajálnímu kolegovi z vlády  Pilipovi jasný úkol, vyhodíš ze strany Marvanovou!! Tento chrabrý muž, který již svoji udatnost dokázal se svým kamarádem Kühnlem a ostatními, v dobách kdy byli v ODS odsunuti na druhou kolej, a z trucu utekli a založili vlastní ministranu, by jistě rád svoji programově poslušnou, ale socdemáky neposlouchající kolegyni odstranil. Jistě si je ale vědom, jak on sám dopadl v parlamentních volbách,  je totiž ve vedení strany tak nějak na revers. Z této strany pro Špidlu asi nic nehraje. Neméně zajímavé je, proč si předseda vlády nepraští do spolu- straníka Kato - Kavana. To je ten člen parlamentu, který svoji nepřítomností zavinil porážku tzv. povodňového balíčku v parlamentu. Samozřejmě,  nejdříve mne napadne, že z Kavanovi funkce v OSN musí profitovat celá ČSSD, a nebo alespoň její špidli, promiňte špičky. Jinak je v tom asi jen stará známá věc, že košile je bližší než kabát. ( Né Kubát) A co naši flanďáci? Jako vždy se drží svoji roky osvědčené zásady. Ve stylu kam to foukne a kde nám dají nejvíc, tam půjdeme. Počkají až jak to dopadne a pak půjdou vítězi pogratulovat. Ještě podotknu, je velká škoda že se US, ODA a DEU v chamtivém boji po moci s touto stranou spojili.Ta je z pozice nejsilnější čtyřkoaliční strany zlikvidovala. Ale mají co chtěli. Naším známým zběhům z ODS asi není přáno. Pravda, říká se komu není dáno, tomu není přáno. Ale co naše uražená opozice? Že by narcis trpěl tenisovým loktem? Kde jsou korunní princátka. Kde jsou povolební výkřiky? Že by bylo lepší mlčet než napravovat škody? A co voliči, nevzpomenou si na to, až to bude nejméně vhodné?
Lehce jsem prošel napříč politickým spektrem a není mi do smíchu. Jediná poslankyně paní Marvanová dostála svému předvolebnímu slibu. Ostatní strany a straníci jsou lháři, kteří svoji činnost nepovažují za poslání, ale jen za velmi dobře placený kšeft. Parlament asi zrušit nemůžeme, navrhuji tudíž zrušme senát, vždyť naši páni senátoři nemohou jednat spontáně jako obyčejní lidé, vždyť ty chudáci na to nemají legislativu!!!!!!
Domnívám se též, že na povodňové škody může vláda dát peníze určené na nákup Grippenů a zrušit senát jako takový a úřad prezidenta. Leteckou ochranu zabezpečí letadla Nato z Německa, senát může zastávat sám mimořádně výkonný občan Kato - Kavan a úřad presidenta může vzít na vedlejšku např. president Portugalska, a občan Havel mu může přitom radit z verandy.
Závěrem chci zdůraznit, že si velice vážím postoje paní Marvanové, kdyby US měla více takovýchto jedinců, určitě by nemusela do pochybné koalice. Na druhou  stranu by US prospělo, kdyby se zbavila minimálně tří dobře známých tváří. Dále chci zdůraznit, že si vůbec nevážím zbytku sněmovny v počtu 199 kusů a celého senátu v plném počtu, tito taky občané mne přesvědčili, že opravdu peníze a z jejich postavení plynoucí výhody jsou před námi řadovými občany "až na prvním místě". Domnívám se z jejich chování, že je již za dveřmi doba, kdy nás nebudou obtěžovat nějakými volbami, protože si přisvojí mandát nadále rozhodovat a volit za nás. Dobré by bylo, kdyby se místa ve sněmovně a senátu mohla dědit z generace na generaci, a nebo snad kdyby se dala koupit? Blbost, to se dá již teď, jen najít správný krám….?!?!?!
Úplným závěrem chci říci, že mě je upřimě líto všech, kterých se tyto katastrofické povodně dotkly. Je na vládě aby jim pomohla. Jisté však je, že tak nemusí učinit pouze pomocí tzv. povodňového balíčku, ale že možností má daleko více. Tato cesta se pouze jevila pro vládu jako nejsnažší. Kdyby tato a předchozí vlády nanecpaly do soukromých kapes ( mám na mysli zkrachovalé bankovní domy ) stovky miliard korun, kdyby dokázaly, je-li to vůbec v jejich zájmu vybrat daně jak se patří ( né jen od zaměstnanců, kde je to velice pohodlné ), kdybychom neměli více členů parlamentu a senátu a více obsazená různá ministerstva "bez portfeje", než je standard daleko větších ( i do počtu obyvatel ) evropských zemí, kdyby naše excelentní armáda nepotřebovala nutně Grippeny, a prostě kdyby naše vláda vládla lidu a ne svým kapsám, kdyby vládla v zájmu tohoto lidu a ne ve svém zájmu, kdyby prostě na prvním místě byl zájem lidu před zájmy jedinců, kdyby na prvním místě byl …???????????
Už mne to nebaví, takže jestli mne neunese Spidelman, tak zase někdy nashle. Čest práci (rozhodně ne Vaší) - dříve nazdar "státníci."
Autor:

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Kvestor ČZU: Nejlepší disciplínu měli při nácviku na útok zahraniční studenti

  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily šest lidí

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  9:08

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

Manželé Babišovi se rozcházejí, přejí si zachovat rodinnou harmonii

Podnikatel, předseda ANO a bývalý premiér Andrej Babiš (69) s manželkou Monikou (49) v pátek oznámili, že se...

Sexy Sandra Nováková pózovala pro Playboy. Focení schválil manžel

Herečka Sandra Nováková už několikrát při natáčení dokázala, že s odhalováním nemá problém. V minulosti přitom tvrdila,...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...