Tereza Maxová a Petr Čech natáčeli spot, který má představit Českou republiku v EU

Tereza Maxová a Petr Čech natáčeli spot, který má představit Českou republiku v EU | foto: Jan Zátorský, MAFRA

Česko budou v EU propagovat brankář Čech a modelka Maxová

  • 94
Fotbalový brankář Petr Čech a modelka Tereza Maxová natáčeli včera v Praze pro vládu spot k předsednictví Česka v Evropské unii od ledna příštího roku.

Mezi dvěma zápasy v Londýně si nejlépe placený fotbalový brankář světa Petr Čech na pár hodin v Praze "střihl bokovku" pro vládu Mirka Topolánka.

V neděli odpoledne pomohl své Chelsea zařídit výhru 4:0 a zítra už bude ve Wembley hájit branku Česka proti Anglii. Mezitím včera několik hodin strávil natáčením spotu pro vládu. Lidé v  Česku, kteří to třeba ještě nevědí, se z něj mají dozvědět, že jejich země bude v prvním pololetí 2009 předsedat Evropské unii. A být na to patřičně hrdí.

"Považuji za čest, že Úřad vlády uznal moji osobu za hodnou k prezentaci předsednictví," nasadil Čech nejprve oficiální tón, když se ho MF DNES v průběhu natáčení v Kongresovém centru v Praze zeptala, proč nabídku od vlády přijal.

Ale pak už se brankář, který si díky smlouvě v Chelsea vydělá asi čtyři miliony korun týdně, uvolnil a odpovídal bezprostředněji. "Bylo to pro mě hlavně rozptýlení. Je to vybraná společnost a jsem rád, že jsem jedním z nich," řekl Čech. To, kdo právě vládne, nemělo podle něho vliv na to, že nabídku točit spot přijal.

Ve spotu, který má být pojat s nadsázkou a jehož obsah zatím lidé z okolí vicepremiéra Alexandra Vondry tají, si Čech, stejně jako topmodelka Tereza Maxová, zahrál gratis. Jinak by se totiž vláda asi nedoplatila. Honoráře těchto hvězd přesahují zcela jistě její možnosti.

"Tohle není propagace vlády, je to pro mě prestižní záležitost, jsem velký patriot," řekla včera Maxová, která je zvyklá předvádět na molu či točit reklamy na špičkovou kosmetiku. Do reklamy na české předsednictví v Unii by šla i za 13 let, až na Česko opět vyjde řada. "Ale to už mě nebudou chtít," říká s úsměvem.

Náklady na spot režisérky Alice Nellis nemají přesáhnout pět milionů korun a vysílat se bude na podzim. Kromě toho jsou v plánu i billboardy s celebritami. Na nich se kromě Čecha a Maxové objeví třeba hokejista Jaromír Jágr či architektka Eva Jiřičná.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video