Diskuze

Zdravotnictví v depresi. Nemocnice doplácejí na únavu i potíže z minulosti

Za několik dní to bude rok, co se v České republice potvrdily první tři případy koronaviru. Od té doby se jím nakazilo přes milion dalších lidí. Podle ministerstva zdravotnictví jsme v situaci, kdy se lůžka i personál pro intenzivní péči blíží vyčerpání. České zdravotnictví si přitom s sebou táhne i další problémy: nevybrané dovolené, odložené operace i dlouhodobý nedostatek personálu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Autorky jsou, koukám, asi také vysílené z přesčasů v covidbordelu, jak jinak si vysvětlit perly jako "dochází například k hlídání dětí personálu v době zavřených škol", případně skloňování 5ti až 6ti (doslova čteno pětiti až šestiti). Umět zdravotníci svou práci na obdobné výši, už bychom asi byli všichni po smrti.

1 0
možnosti
JK

To je zase propaganda. Vypadá to, že všechny sestry, které odešly tak pracují v Lidlu. Plat sester je podle toho kolik let slouží.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
FG

F75i36l35i35p 65G62a68l30a76š

24. 2. 2021 16:17

Takže máme opustit pacienty a nechat je napospas jen proto, že nesouhlasíme se současným stavem?!

1 0
možnosti
MN

M14i48l46o16š 94N18e25r84a41d

24. 2. 2021 15:49

Kdyby se ta banda nemehel která si říká vláda držela pandemického plánu, který vypracovali jejich předchůdci, byli by sociální pacienti a méně závažné případy v péči lázeňských domů a zdravotníci ve špitálech by nemuseli makat tak na krev, jak je tomu nyní, když vláda nemehel na pandemický plán dlabe.

3 0
možnosti

Nemehla jsou především voliči.30 let si tady všechny vlády dělaly co chtěly protože jim to voliči tolerovali a teď se ukazuje v plné nahotě absolutní nedůvěra k čemukoliv co přijde z vlády a parlamentu. Voliči jsou jedinými viníky všeho co udělá vláda a parlament ŠPATNĚ. Volič je ten co rozhoduje prostřednictvím volených zástupců a má právo své zástupce hnát k zodpovědnosti je to v ústavě. Kdo z voličů má přímý přístup ke svému parlamentnímu zástupci třeba při poslaneckém dnu na okresní pobočce jeho strany. DEMOKRACIE JE STÁTNÍ SYSTEM ZALOŽENÝ NA OSOBNÍ ZODPOVĚDNOSTI. Kde není osobní zodpovědnost není demokracie.

1 0
možnosti

"Nyní, ovšem s jistotou, můžeme říct, že nejhorší období si právě prožíváme a to nepřetržitě od října 2020 až doposud, dodává sestra."

Nevím, ale mám obavu, že to nejhorší období teprve přijde v březnu.

2 0
možnosti
LF

Vybrat dovolenou a zbavit se únavy a depresí.

0 0
možnosti
DK

před pandemií byl dnešní MUDr neco jako horník-předák za socialismu -dál to nebudu rozebírat :-P Rv

0 1
možnosti
JH

J20a46k40u62b 73H41o28r13á34k

24. 2. 2021 15:11

V tomdle článku je poprvé v reálu napsáno, jak dlouho se bude cca očkovat... redakce by to měla veřejnosti říkat častěji i v neplacené části, aby lidem došlo, že todle opravdu není cesta...

5 0
možnosti
KS

A to číslo je právě manipulace, jak je systém neschopný. Počítá s čísly, která vychází ze současných omezených dodávek vakcín. Kapacity očkovaní jsou dle většiny odborníků daleko vyšší a až bude více vakcín budou úplně jiné termíny ! V jiném článku dnes : do 15.5. bude cca 80% zájemců nad 65 let proočkovano !

2 0
možnosti
JV

Právě jsem se vrátil z města. Pardon, ale jsme opravdu národem hloupáků. V kontrastu dění v nemocnicích je výjev v ulicích nepochopitelný. Tomu by cizinec nemohl věřit. Na semaforech, v ulicích, kde jste s lidmi na dotek, nemá 80% lidí nic. Tak jak to je? Kdo jim to má říci? Britská mutace spolehlivě funguje uvnitř stejně jako na ulici při krátkém kontaktu. Lžou vědci? Není to pravda? Nebo to je pravda a je třeba se chovat odpovědně? Pak jsme tam kde jsme.

5 5
možnosti
LS

Těžko říci, jak je to s tím přenosem venku. Vemte si, že např. v supermarketech nebyly zaznamenány nákazy personálu (je ale možné, že britská mutace s tím zamíchá).

Na druhou stranu je pravda, že ten vir ve venkovním prostoru je. Ono si stačí uvědomit na jak velkou vzdálenost je cítit zapálená cigareta, pokud vítr vane správným směrem.

1 0
možnosti
DD

D63a24v67i82d 12D30u35š38e63k

24. 2. 2021 14:56

Díky dukátům popíračům.. Rv

1 4
možnosti
MF

Jj, hlavně najít viníka. Trapaku.

1 2
možnosti