Diskuze

Pistole pro neonacisty. Němci hledali před útokem na mešity pomoc v Česku

Bylo to ideální místo pro setkání. Srpen loňského roku, Hořice, nevinně se tvářící koncert kapel, ve skutečnosti neonacistický večírek a setkání pravicových extremistů z celé Evropy. Právě tady se potkali němečtí radikální neonacisté se svými českými kolegy a začali domlouvat, jak by se daly nakoupit zbraně.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Němečtí neonacisti nejsou tak jednoduše zařaditelní.

Strana NPD sice už v názvu má nacionalismus, ale i spousta "levicových" skupin zbrojí. Antifa má svoji radikální ozbrojenou skupinu RAF.

RAF, čili "rudé armády frakce" je v médiích prohlašována za levičáky, ale v praxi se ukázali jako proarabští antisemité. Dodnes ta třetí generace loupí v bankách.

Němci je nedokázali zneškodnit. Jak dalece ten antisemitismus prorostl státní správu, je těžko prokázat. Ale nějaké úsilí, zklidnit tu Antifu nelze konstatovat. I s těmi neonacisty to probíhá nepříliš intenzivně.

Antisemitismus je nepřesný výraz, spíše jde o nepřátelství ke konkurenčnímu vyznání, nejvýrazněji právě ve vztahu judaismu a islámu. Arabové jsou z velké části také Semité. Nepřátelství vzniká i sociální nespravedlností, migranti do systému nevplatili ani ň a dostávají více, než domácí lidé, kteří si platili desítky roků.

Nacionalismus, tedy radikální formu xenofobie, má dobrá pětina evropského obyvatelstva v krvi. A nezákonná migrace to zhoršuje.

2 0
možnosti

M29a20r78t40i55n 93V93í58t

29. 2. 2020 9:44

Ne pár lidí si neřeklo "dost", tahle hnutí tu byla ještě před masivní migrací. To jsou lidé,kteří jednají na základě nenávisti k jinakosti. Mně se taky nelibí sebevražedný přístup EU k migraci, ale nedělejme z nácků hrdiny. Chápu, že tady se cíl jejich nenávisti střetl z cílem těch, kteří mají z velké části oprávněné obavy z šíření islámu. Ale oni půjdou po každém, kdo má třeba i jinou barvu pleti a bude jim jedno, jak se chová v reálném životě. Znovu : nedělejme z nácků hrdiny.

3 0
možnosti

Vždyť je to už dávno známé jejich zázemí je Česko. Sleziny, paravojenské cvičení výzbroj, brožůry, letáky atd. V Německu by je hned vymákli.

0 0
možnosti

Děkuji Idnes, že konečně úvodní článek neni o té přiblblé chorobě.

0 0
možnosti

Nejčastěji se extremisté dopouštěli podpory a propagace hnutí směřujících k potlačení lidských práv a svobod.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ceska-republika-neonacismus-dovoz-zbrane-nemecko.A200228_214132_domaci_mama

To jako že podporovali a propagovali islám? Aha, ne... píše se tam "hnutí", to je samozřejmě moc moc špatné... zatímco "ideologie" a "náboženství" směřující k potlačení lidských práv a svobod jsou naprosto v pořádku.

2 1
možnosti

Doufám, že policie se stejnou vehementností sleduje extremismus z druhé strany spektra a především extremismus náboženský.

8 0
možnosti

V UK su zakazane zbrane, tak miestni obohacovaci pouzivaju noze. Zomkneme sa a budeme uz kupovat len zohrievane polotovary, lebo nebudeme moct kupit alebo vlastnit noze.

3 1
možnosti

No ty jses legracni. Ve Velke Britanii bylo z minuly rok evidovano nejakych ctyricet tisic prestupku nebo trestnych cinu kde svou roli hrala zbran s cepeli. V naproste vetsine techto pripadu slo o arbitralni prestupky, kdy zbran nebo pohruzka zbrani nebyla pouzita. V deseti procentech pripadu se pak zbran podilela na nasilne kriminalni cinnosti jako je loupezne prepadeni a v pripadech domaciho nasili. Z udaju britskeho ONSI, justicniho informacniho systemu a policejnich sprav pak vyplyva, ze pachani trestneho cinu za pouziti bodne nebo secne zbrane je v britske spolecnosti nerovnomerne rozlozene a samozrejme "vedou" tamni domorodci.

Takze asi tak, ty slovensky obohacovaci;-)

0 2
možnosti

Výrobky českých zbrojovek jsou tradičně a historicky kvalitní.

Tak proč ne..

6 2
možnosti
Foto

hezká reakce... na titulek

2 0
možnosti

Opět krásně zavádějící článek mající nejspíš vyvolat dojem, že zbraně jsou fuj a bude nejlépe je všechny zakázat. Doporučuji si přečíst rozbor zde:

https://zbrojnice.com/2020/02/21/fact-check-nakoupili-si-nemecti-extremiste-zbrane-v-ceske-republice-idnes-cz-tagesspiel/

3 2
možnosti