Zastupitel MČ Praha 9 Petr Daubner

Zastupitel MČ Praha 9 Petr Daubner | foto: Česká pirátská strana

Piráty opouští další člen. Ve straně jsou extrémní levičáci, vysvětlil

  • 333
Z České pirátské strany v úterý vystoupil zastupitel Prahy 9 Petr Daubner, Pirátem byl čtyři roky. Za jeho rozhodnutím stojí údajná proměna strany, kterou při svém vstupu považoval za liberálně středovou. Vnitrostranická nálada se však změnila, podle Daubnera byl mnohem více slyšet názor extrémních levicových politiků.

„Mám pocit, že Pirátská strana je dnes jiná, než když jsem do ní vstupoval. Tehdy, v roce 2017, jsem měl pocit, že je to liberální středová strana. Líbilo se mi, že se klade důraz na transparentnost, na jasná pravidla, kterými by se všichni politici měli řídit a kterými bychom se měli řídit i my, Piráti,“ napsal Daubner důvod svého odchodu na Facebooku.

Principy, na kterých strana stavěla, podle něj v posledním roce přestaly platit. „Uvnitř strany začali být mnohem více slyšet ukřičení extrémní levičáci (kteří se bůhví proč označují jako progresivisté). Principy, které pro Piráty vždy platily (například nekumulace funkcí), najednou už neplatí, i když je máme v našich vnitřních pravidlech, respektive platí jen pro někoho,“ uvedl Daubner.

Za „zpackanou“ v příspěvku Daubner označil koalici s hnutím STAN i „příšernou volební kampaň. Vadilo mu také, že se nikdo z vedení nevyjádřil k volebnímu neúspěchu. „Vedení strany téměř vůbec nekomunikuje s členskou základnou, protože se bojí skládat účty z volebního superdebaklu, za který je samo nejvíce odpovědné,“ napsal odstupivší člen.

Souhlasíte s názorem, že mezi Piráty dominují hlasy extrémních levičáků?

celkem hlasů: 6814
Hlasování skončiloČtenáři hlasovali do 0:00 úterý 7. prosince 2021. Anketa je uzavřena.

Petr Daubner je od října 2018 zastupitelem za Pirátskou stranu na městské části Praha 9. V roce 2019 kandidoval za Piráty do Senátu na Praze 9 v doplňovacích volbách, skončil na třetím místě.

Nejedná se o prvního politika, který po volbách opustil pirátskou stranu. V pondělí svůj odchod oznámil místopředseda strany Martin Kučera. Na všechny stranické funkce rezignoval z osobních důvodů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video