Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Čechů se zbrojním průkazem přibývá, motivuje je i strach z migrantů

Podle statistik si v Česku za prvních šest měsíců letošního roku pořídilo zbrojní průkaz šest tisíc lidí. Zatímco v předchozích letech se číslo drželo zhruba na 292 tisících, na konci června poskočilo na 298 tisíc. Podle provozovatelů střelnic nic nenasvědčuje tomu, že by se nárůst nějak výrazně zastavil, informuje pondělní MF DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P86e60t11r 44Č51e30r60n98ý

8. 11. 2016 10:55

Zase jsme kulturně pokročili,

palnou zbraň do každé rodiny.

A pak , že ,,láska a pravda zvítězí" V

2 1
možnosti
LM

A ono se to vylučuje? :-)

Jsou pravdy a jsou lásky, které stojí za to bránit i se zbraní v ruce ;-)

6 0
možnosti
Foto

Samozřejmě musí být držení ZP podmíněno výcvikem na střelnici, lékařskou prohlídkou a pravidelně přezkoušeno každé dva roky kontrolou zbraní i munice.

Držení zbraně s upilovanou hlavní nebo zakázanou municí není legální.

Držitel ZP musí být také bezúhonný a prokázat řádné zaměstnání nebo zdroj výživy.

0 0
možnosti
KC

Zákon to stanovuje trochu jinak.

Bezúhonnost, spolehlivost, odborná a zdravotní způsobilost.

Ke kontrole zbraní kategorie B a C, tedy těch běžně držených civilisty, policie obvykle přistupuje jen při prodloužení ZP. Odborná způsobilost se testuje jen před vydáním ZP, následně už nikoliv, zdravotní pravidelně před prodlouženim ZP.

Bezúhonnost i spolehlivost je kontrolována před vydáním ZP , ale pokud by držitel spáchal něco, co ho bezúhonnosti či spolehlivosti zbavuje, o ZP by přišel.

1 0
možnosti

Pokud si někdo myslí, že koupí pistolky vyřešil bezpečnost ve společnosti, pak je silně na omylu. Spíše se mu stane, že pistolku najde doma dítě, které s ní pak postřílí spolužáky ve škole. Proč? protože se bude bád, že ten nebo onen něco.

Jestli nám něco nejvíce škodí tak je to právě ona výchova ve strachu. Je dávno dokázáno, že vystrašené stádo se nejlépe manipuluje a mnoho příspěvků v diskusi to jen potvrzuje.

4 3
možnosti
MH

Tak to vidí například jeden diskutující na jiném portálu: "René já a Rudolf 80.?.?.?

Je to prosté. Proč Hitler používal pouliční rváče a bojůvky, které napadaly každého,

kdo měl jiný názor? Zaprvé aby vyvolal strach a teror, který pak ospravedlní zavedení

totalitní diktatury korporátního fašismu tak, aby s tím většina lidí souhlasila nebo

alespoň neprotestovala. Lidé se sami vzdají svobody a demokracie za tzv. ochranu.

Když pak byla totalita ustanovena, byli pouliční rváči a bojůvky staženy a včleněny

do armády, která začala napadat sousední země.

----Nyní jsou jako tito pouliční rváči a bojůvky (nástroj) použiti radikální muslimové,

kteří jsou sem k tomuto účelu systematicky importováni. Až vyvolají teror, který ospravedlnílikvidaci demokracie a zavedení totality (což už se děje, protože v Německu Anděla smrtiMerkel obchází parlament a vládne pomocí dekretů, což naposledy dělal právě Hitler,a ve Francii je trvale udržován výjimečný stav) budou staženi s ulic a nahnáni do armády,která bude mít za úkol jako už po několikáté napadnout a dobýt Rusko. Miliony černochů amuslimů budou použity jako kanonenfutr nebo levní bašibozuci v boji o nerostné zdroje Ruska.Ti co je tam vyslali pak budou sedět doma a počítat zisky. Náklady se zaplatí z našich daní. ........

353053 "

1 1
možnosti
MH

"Majetek padesáti českých miliardářů zahrnutých v loňském i letošním žebříčku Forbesu vzrostl o 14 %. Časopis Týden zase odhaduje, že majetek 111 nejbohatších Čechů vzrostl o 12 % na 1,2 bilionu Kč. Depozitní sazby a návratnost investic běžných Čechů jsou okolo 0 %, nejbohatší Češi si ale rychleji mastí kapsu. Mohou za to děkovat především České národní bance. Dnes je třetí výročí události, kterou jsme pojmenovali Velká devalvace české koruny (VDČK). Rozdíl mezi VDČK a Velkou říjnovou socialistickou revolucí (VŘSR), ke které došlo v ten samý den v roce 1917, je ten, že Leninovi revolucionáři okradli hlavně bohaté. Naopak bohatí od roku 2013 využívají intervencí ČNB a nízké úrokové sazby především k tomu, aby okrádali chudé. Dokonce i Bohuslav Sobotka, který intervencím opakovaně vyjádřil podporu, teď mluví o monetární politice ČNB jako o „dopingu.“ Ve sportu je ale doping nezákonný. " viz:

http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2016-11-07&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_7.11.2016&utm_medium=utm_mediium%3De-mail

No, asi jsem trochu odbočil od tématu.

2 0
možnosti

Ale dobrým směremR^

1 0
možnosti
MJ

To, že to bezpečností experty netěší je sice úsměvné, nicméně až půjde do tuhého, ten bezpečností expert občanovi nepomůže, ale to s čím se naučil zacházet zcela jistě ano. Navíc dělají, jakoby se zbrojáky v ČR dávali pouze za dobré slovo, nebo si mohl kdokoliv koupit v krámě smrtící střelnou zbraň jen tak.

4 0
možnosti
TZ

Zvýšení ozbrojenosti obyvatelstva vždy vedlo ke zvýšení bezpečnosti.

Viz USA kde po uvolnění pravidel pro nošení zbraní klesl počet vražd a naopak Británie kde po poslední vlně zákazů v oblasti zbraní a jiných sebeobranných prostředků zločinnost včetně vražd stoupla.

Zákazy totiž omezují jen tu část populace která porušuje zákony jen nerada.

p.s. Odpůrci zbraní mají pravdu, že když zakážeme zbraně, tak bude 0 vražd legální zbraní, ale otázkou je jestli to stojí za ten cca 2x nárůst vražd a přepadení...

4 2
možnosti

v USA je 11000 zabytí za rok ve VB sotva 100. Jste trochu mimo mísu.;-D

0 3
možnosti
KC

Pár citátů u zbraních a obraně:

Jan Pavel II: "...oprávněná obrana není jen právem, ale přímo nevyhnutelnou povinností pro toho, kdo je odpovědný za život jiného, za rodinu či za stát. Naneštěstí se stává, že potřeba učinit agresora neschopným páchat škody někdy vyžaduje vzetí jeho života. V takovém případě je tento osudový důsledek možné přičíst agresorovi, jehož jednání k této újmě vedlo, i kdyby nebyl morálně odpovědný pro neschopnost jasného úsudku."

Thomas Jefferson: "Zákony, které zakazují nošení zbraní, jsou takové povahy, že odzbrojí pouze ty, kteří nejsou odhodláni ani nakloněni páchání zločinů...Takové zákony činí věci horšími pro napadeného a snadnějšími pro útočníka, slouží spíše ku podpoře než k zabránění vraždám, neboť neozbrojený člověk může být napaden s větší sebedůvěrou než ozbrojený."

admirál Isoroku Jamamoto: "Nemůžeme napadnout americkou pevninu. Tam je puška za každým stéblem trávy."

Heinrich Himmler: "Němci, kteří chtějí používat zbraně, by měli vstoupit do SA nebo SS - obyčejní občané zbraně nepotřebují, protože v jejich rukou státu k ničemu nejsou."

Mao C ́Tung: "Veškerá politická moc pochází z hlavně pušky. Veškerými zbraněmi musí vládnout komunistická strana, aby takto žádné zbraně nemohly nikdy být použity k vládnutí straně."

V.I.Lenin: "Jeden člověk s puškou je schopen kontrolovat sto neozbrojených...provádějte plošné prohlídky a za nalezené zbraně popravujte."

16 0
možnosti
JB

J93a94n 66B23a85b17i85č90k13a

7. 11. 2016 22:53

Zajímavé, okopíroval jsem si to

0 0
možnosti

V80a73š82e60k 90Ř38í97h47a

7. 11. 2016 20:37

;-D;-D;-D;-D;-D Ustrašený zajíc se zborojí. Koukám, že paranoia se knám už dostala.

0 8
možnosti
MK

Ustrašený zajíc si taky pořídí domů hasící přístroj.

2 0
možnosti
KC

Trocha relevantní statistiky:

http://www.mvcr.cz/clanek/poskytnuti-informace-statistiky-poctu-trestnych-cinu-spachanych-legalne-a-nelegalne-drzenou-zbrani-kategorie-a-b-c.aspx

V roce 2014 bylo v této objasněno 51 trestných činů spáchaných s legálně drženou střelnou zbraní, na kterou musí mít člověk ZP . Přitom ne každý trestný čin s legálně drženou střelnou zbraní znamená, že se střílelo nebo dokonce zabíjelo. Patří do toho i různé vyhrožování atd..

S nelegálně drženou střenou zbraní, která normálně podléhá nutnosti mít zbrojní průkaz, bylo objasněno 58 trestných činů.

Činů spáchaných legálně drženou zbraní nepodléhající registraci bylo objasněno 129. Do této kategorie tedy spadají různé vzduchovky, plynovky atd, které v naprosté většině případů nejsou schopné způsobit smrtelné zranění.

Pro neobjasněnou trestnou činnost statistika pochopitelně neuvádí, zda se jednalo o legálně či nelegálně drženou zbraň. Předpokládám ale, že převážná většina neobjasněné trestné činnosti se střelnou zbraní se týká spíše zbraní nepodléhající registraci činnosti, nebo nelgálně držených zbraní podléhajících registraci. Přeci jen, u legálních držitelů zbraní na ZP se v určité lokalitě počet podezřelých dost zužuje.

Trestné činnosti spáchané s legálně drženou střelnou zbraní, na kterou je potřeba zbrojní průkaz, se tedy není potřeba příliš obávat.

1 0
možnosti

Těší mne, že se vyzbrojují občané, kteří řeší takové "maličkosti", jako je zbrojní průkaz.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Europoslanci prodloužili volný obchod s Ukrajinou, unijní farmáře více ochrání

23. dubna 2024  13:03,  aktualizováno  13:29

Europoslanci schválili prodloužení volného obchodu s Ukrajinou, ovšem s kroky k vyšší ochraně...

Ředitelem Vojenského zpravodajství by mohl být Bartovský, nahradí Berouna

23. dubna 2024  13:28

Novým ředitelem Vojenského zpravodajství (VZ) by mohl být Petr Bartovský. Kandidáta dnes na...

Protesty za Gazu zachvacují americké univerzity, policie masivně zatýká

23. dubna 2024  13:27

Kolumbijská univerzita v pondělí kvůli demonstracím zavedla distanční výuku a na nedalekých...

Pokus o atentát na Pellegriniho, „psala“ ČTK. Do agentury se nabourali hackeři

23. dubna 2024  13:22

Neznámý útočník umístil na zpravodajský web České tiskové kanceláře (ČTK) České noviny dvě lživé...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...