Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Policie prodloužila lhůtu pro vyšetření kauzy Čapí hnízdo do dubna

Policie znovu prodloužila lhůtu pro vyšetřování kauzy kolem padesátimilionové dotace na stavbu farmy Čapí hnízdo do konce dubna. Státní zástupce se k prodloužení lhůty vyjádří v rámci následující prověrky, uvedl v pondělí mluvčí městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Policie prodloužila (komu, čemu) lhůtu pro vyšetření kauzy..." ?

Je možné určit, stanovit závaznou časově ohraničenou lhůtu, čas na vyšetřování jakékoliv případné trestné činnosti? A co bude následovat v případě nedodržení přikázané lhůty? Zastavení trestního stíhání, nebo snad vypracování obžaloby státním zástupcem bez relevantního došetření causy (bez důkazů)?

0 0
možnosti

Vyšetřovatel na tom maká. To je přímo zběsilé až vražedné tempo. Takže počítejme ještě tak jeden roček. Potom možná, pokud to nebude zastaveno, což nepředpokládám, protože se nikdo k takovému kroku neodváží, tak to doputuje až k soudu a ten bude další rok rozhodovat, potom to třeba vrátí k došetření. Takže causa minimálně na jedno volbní období.

0 0
možnosti

Jinak bych tady připomenul dvě zajímavá prohlášení velmi důvěryhodných osob, bývalá státní zástupkyně Benešová po zahájení trestního stíhání Babiše prohlásila že o chystaném trestním stíhání Babiše věděla už od začátku roku a že po volbách se začne hrát hra na to, že trestně stíhaný člověk nemůže být premiérem, další zajímavé prohlášení bylo od člena ODS Kubery, který prohlásil, že takových "Čapích hnízd" u nás bylo cca 200, protože tohle bylo naprosto standardní čerpání dotací z tohohle dotačního programu.

5 0
možnosti

Pane Tesaříku vaše lži už jsou skutečně směšné je to stejné jako níže kde dle vás redaktor ukoluje svého šéfredaktorka.

0 0
možnosti

Je to trapne, pokud narod chce podvodnika a ten muze vyhodit policisty a prokuratoray, je nutne stihani zastavit.

Zeman to snad muze take zastavit.

Pokud Babis nedostne dotac z EU, zaplati je cesky financi urad - co je natom divneho, narod to chce.

1 1
možnosti

Spíš je trapné, že tady nějaký zkompromitovaný policajt Nevtípil, o kterém Rittigův právník familiárně mluví jako o Nevťovi, policajt který dle vyjádření odvolacího soudu už se na umělé kriminalizaci ve službách Rittiga jednou podílel v případě majitelů firmy Neograph, že tenhle zkompromitovaný policajt může takto hrubě zasahovat do naší nejvyšší politiky a znova účelově kriminalizovat, tentokrát dokonce premiéra. Tohle pokud je možné aby policie rozhodovala kdo může nebo nemůže být premiérem, tak to jsme potom policejní stát.

Jinak bývalá nejvyšší státní zástupkyně Benešová jasně prohlásila, že o téhle chystané kriminalizaci Babiše už věděla od počátku roku r. 2017, tedy to trestní obvinění před volbami, to byla naprosto plánovaná snaha ovlivnit výsledek voleb.

5 2
možnosti

Kde neni politicka vule neco vysetrit, tak se nic nevysetri. Muzem, byt radi ze se vlastne jeste vysetruje a ze kauza Capak uz neni davno pod stolem.

1 0
možnosti

Našli naši rádcové,našli? nenašli ,no tak co s tím?;-D;-D;-D

5 0
možnosti

Policie nesplnila plán z objektivních příčin.

1 1
možnosti

Ono podvod je úmyslný trestný čin a ještě se musí prokázat, že úmysl podvodu byl od samého počátku, tedy by se zřejmě muselo prokázat, že tady na počátku byla nějaká sešlost 15 organizovaných "zločinců", kde přišla Babišova dotační poradkyně a navrhla všem, že vymyslela báječný dotační podvod za 50 MEGA a všichni odsouhlasili, že tenhle strašlivý "podvod" provedou. To je opravdu úsměvná představa, tuhle dotaci ta poradkyně vymyslela jako naprosto legální, protože takto na firmu s anonymním vlastníkem, kterou si založil pro účely dotace vlastník velký se tehdy dotace běžně čerpaly.

To nevím jak tohle policajt Nevťa chce se svým nepřímým řetězem důkazů prokázat. Ono např. když si někdo namaluje plánek pozemku rozděleného na stavební parcely, za příslib parcely vybere od naivů 20 MEGA a potom dotyčným nepřevede parcely ani nevrátí peníze, tak pokud vím, tak tohle policie se zaklínadlem "Nepodařilo se prokázat úmysl od samého počátku" s úsměvem odkládá.

Bradáčová by se tady neměla ztrapňovat a dát svému podřízenému pokyn ať tohle odloží také, protože pokud soud řekne nevinen, tak tohle by měl být konec kariéry Bradáčové, Zemana i policajta Nevti, takto hrubě zasahovat léta do domácí politiky, to je zločin. Rv

6 6
možnosti

Nic není, jak se zdá. Paní Bradáčová je "kobylkou" amerických neokonů (neokonzervativců) a touto causou drží Babiše pod krkem. Dostavba (závazný příslib) jaderných bloků Dukovan a Temelína proamerickou firmou je klíčem k ukončení causy "Čapí hnízdo" a dalších dosud ukrytých v záloze. Snad každému s IQ nad 100 musí být zřejmé, že vyšetřování docela banálního případu dotace nemůže trvat tak dlouho.

0 0
možnosti

Tak si začínám myslet, že podvod skutečně není de jure tak prokazatelný! Kauza je pod velikým politicko-veřejným tlakem a ÚMYSL se zřejmě nedaří prokázat? Říká se tomu "důkazní nouze" - pokud se aktéři nepřiznají, že od počátku chystali podvod.

De fakto je to jasné: po celé EU, Česko nevyjímaje, se na 5 let vytvoří "malá" firma, která přijme dotaci a po splnění lhůty se začlení, kam od počátku patřila... Ale prodat - převést firmu není trestné a lhůta 5 let byla splněna. V celé ČR jde údajně o cca 100 kauz, v celé EU o tisíce. Ovšem normální státy své občany a firmy EU komisi neudávají...

Asi ještě horší je čerpání dotací na cokoli, kde lze cenu "natáhnout", rozdíl mezi skutečnými a účtovanými náklady si rozdělit. Obce potřebují řadu věcí (čističky, školky,školy) - ale budují nejprve cyklostezky, parky s předraženými záhony a lavičkami, golfová hřiště pro lepší lidi (viz zápisně a členské příspěvky) + další, méně důležité stavby s pochybnými výkupy pozemků a p.- viz dotace 140 milionů (!) na fit- centrum pětihvězdičkového hotelu v Hluboké a další.

Zákony " na míru" (á la Kalouskovy korunové dluhopisy či příspěvky pro solární barony) a dotace jsou zkázou tržní společnosti - kolik "farmářů" kdysi obdělávalo pozemky, na které brali dotace , že je obdělávat nebudou, že nebudou chovat krávy na mléko, na čistou "bio-produkci a p.

Pokud si někdo dá práci, tak zjistí, že mezi majitel solárních elektráren patří řada čestných politiků a profi-sportovců, je to legální - stačí správně přijmout správný zákon a vědět to předem!

6 2
možnosti

To jsem od Vás neopsal, viz příspěvek nad vámi, to mě kupodivu napadlo včera když jsem někde četl že dotační podvodníci se hájí zaklínadlem "úmysl podvodu od samého počátku", těch obdobných dotací bylo přesně 134 za 3,4 mld.

2 0
možnosti

Stručně a jasně - dotace na Čapí hnízdo byly určeny pro malé a střední podnikatele - je Agrofert malá firma ??

V této zemi 30% lidí věří že 36 tisíc zaměstnanců je malá firma !!

3 4
možnosti

Ale o dotaci nežádal Agrofert, o dotaci žádala malá firma s anonymním vlastníkem, pokud by tohle bylo nezákonné, tak proč stát nezakázal přidělování dotací firmám s anonymním vlastníkem.

1 2
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ozbrojenci vtrhli do domu a svázali podnikatele s rodinou, zřejmě šlo o mstu

12. dubna 2024  9:44,  aktualizováno  15:08

Policisté z Česka i Německa pátrají na Domažlicku po ozbrojencích, kteří v noci na dnešek přepadli...

Neřešený problém. Přes milion Čechů je závislých na legálních lécích

18. dubna 2024  9:33

V Česku nebezpečně přibývá lidí závislých na lécích, které ovlivňují psychiku. Nejčastěji jde o...

Dojednali jsme pakt bez povinných kvót, zdůraznil ministr vnitra Rakušan

18. dubna 2024  5:43,  aktualizováno  9:27

Přímý přenos Dopady migračního paktu Evropské unie na Českou republiku chtějí ve čtvrtek na mimořádné schůzi...

Soptící vulkán v Indonésii uzavřel letiště, lidé prchají na nafukovacích člunech

18. dubna 2024  9:18

Indonéské ministerstvo dopravy ve čtvrtek po několika silných erupcích sopky Ruang uzavřelo...

Odmítáme přijetí eura, řekla Schillerová. ANO má 26 440 podpisů pod peticí

18. dubna 2024  9:13

Hnutí ANO nasbíralo 26 440 podpisů pod petici proti přijetí eura a za zachování české koruny....