Nepřipustíme stavbu dalších mešit v České republice, hlásá teď šéfka Suverenity Jana Bobošíková.

Nepřipustíme stavbu dalších mešit v České republice, hlásá teď šéfka Suverenity Jana Bobošíková. | foto: Dan Materna, MAFRA

Bobošíková vytáhla novou politickou kartu: boj proti mešitám v Česku

  • 771
Nechceme mešity, hlásá šéfka politické strany Suverenita Jana Bobošíková. Zatímco v Česku má toto téma v politice stále ještě nádech exotiky, v Evropě sklízejí úspěchy strany, které profitují na kritice přistěhovalectví muslimů a šíření islámu. "Chceme hájit náš křesťanský prostor," prohlásila Bobošíková.

"Jsme kategoricky proti stavbě mešity v Hradci Králové, stejně jako prezident, i dalších mešit," zdůraznila Bobošíková, která v letošních podzimních volbách kandiduje do Senátu v Praze 10 a strana ji také nabízí jako svou kandidátku na pražskou primátorku.

Důkazem toho, že je Česko nyní dostatečně tolerantní k islámu, je podle Bobošíkové fakt, že jsou nyní v zemi udělovány výjimky k rituálnímu zabíjení zvířat vyznavači islámu způsobem halal. "Ale není žádný důvod, aby v České republice vyrůstaly ikony islámu v podobě mešit," prohlásila šéfka Suverenity,.

Bobošíková své nové politické téma představila na tiskové konferenci, kdy za jejími zády byla hesla "Bojujeme za vás!" a "Hájíme zájmy České republiky".

Suverenita dlouhodobě kritizuje také Lisabonskou smlouvu, posilující integraci Evropské unie. Ve volbách do Sněmovny získala 3,67 % hlasů, což straně zajistilo, že by měla od státu dostat zhruba 48 milionů korun.

Při nedávné oslavě jejích šestačtyřicátých narozenin přišel Bobošíkovou osobně podpořit a popřát jí i prezident Klaus.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video