Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

„Neviditelný“ islám v Česku už zajímá BIS. Špioni chtějí větší pravomoc

V Česku žije odhadem 20 tisíc muslimů. Žádný terorista se mezi nimi zatím nenašel, ale v posledních letech si jich více všímá policie i tajné služby. Bezpečnostní informační služba chce nyní kvůli vyššímu riziku požádat o rozšíření svých pravomocí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P54e11t55r 15B24r46a98b76e60c

10. 1. 2015 13:56

Pro chápání a postoj k demokracii a rovprávnosti mezi lidmi tu máme Organizaci spojených národů, které se všechny státy zavazují, aby se dodržovalo a zajišťovalo úsilí stále se snažit rozšiřovat mír a klid po celém světě, a mezi to spádá i náboženství. Zde je Deklarace lidských práv. A teď, ve Wikipedii sice toho v češtině moc nestojí, ale podívame-li se na stránku v angličtině, zjistíme, že státy, v kterých dominuje islám tuto deklaraci neuznávají, a to právě z náboženských důvodů. Jinými slovy, islám se chápáním mezilidských vztahů řídí svým systémem a univerzálním systémem lidských práv, a tohle se vštěpuje každému, kdo se učí islám. A co víc, v Evropě máme úmluvu o ochraně lidských práv a základních svobod, která trvala celé generace vytvořit a vštípit do politického systému evropských států. Ta v islámském světě vůbec neexistuje, protože lidská práva a svobody určuje korán a jeho tlumočníci. To tedy znamená totálně odlišný názor na existenci, který je neslučitelný. V Evropě máme náboženství, ale ne vlády, které se řídí jedním či oným náboženským učením a zbytek se tím utlačuje. To by byla náboženská diktatura. Náboženství se tedy muselo přizpůsobit politice světské a tím máme toleranci různých náboženských uskupení zachovanou, ale ta musí respektovat zákony, které platí pro všechny občany státu. V islámském světě je tohle opak. Saudská Arábie je teokracie, kde je každý nucen být muslimem, ať chce nebo ne. To je jako kdyby za komunismu všichni museli být komunisty a ničím jiným. Malajsie má islám jako úřední náboženství a kontroluje propagaci jiných typů víry. Pakistán trestá doživotím kohokoliv, kdo mluví proti Islámu. Irán uznává čtyři hlavní náboženství, ale ne náboženskou svobodu. V Maroku je kriminální přestupek mít Bibli v arabštině, přestože ústava dává právo shromažďování a možnost vyznání některým jiným vírám. Myslím tedy, že tyto výňatky hovoří dostatečně o tom, jak si lidská práva a svobody nám známé pod islámem stojí. A že nás islámská diktátorská ex

0 0
možnosti

P78e58t21r 30B61r67a74b88e43c

10. 1. 2015 14:01

Malý dodatek který vypadl, tedy konec věty....nás islámská diktátorská existence nevábí.

A taky, že islám se chápáním mezilidských vztahů řídí svým systémem a ne (to vypadlo v hlavním článku) univerzálním systémem lidských práv,

0 0
možnosti

Pokud jsou jen pochybnosti o působení islámistů na našem území, nevidím jediný důvod, aby se jim jakkoliv rozšiřovali pravomoce. Jen chorý člověk nebo zrádce by tomu mohl dát souhlas. V této době je velice rizikové jim dát větší volnost.

1 0
možnosti
Foto

V tuhle chvíli mohou naši i evropští muslimové udělat jen jedno: na podobném shromáždění odsoudit útok na redakci Charlie Hebdo s transparenty JE SUIS CHARLIE!

Vyzývám české muslimy, aby uspořádali veřejné shromáždění, kde zavrhnou tento a podobné projevy násilí konané ve jménu islámu. V opačném případě je nutné předpokládat, že tyto útoky schvalují.

A pokud se bojí této formy projevu, bojí se SVÝCH radikálů a pak se s nimi musí vypořádat. Jinak jsou i oni trojským koněm a v tom případě je musíme všechny považovat za potencionální kolaboranty radikálních islamistů.

5 1
možnosti
Foto

terorismus jednoznačně odsoudili.

proč by ale měli někde nosit transparenty JE SUIS CHARLIE?

S fanatiky se musí vypořádat policie-ne souvěrci-to mají dělat co postřílet je?

Budete první kdo bude křičet, že se dopouští násilí se zbraní v ruce

0 0
možnosti

Můj názor je, že jak BIS, tak Policie by měla mít, za jasně definovaných podmínek, k bankovním převodům...přístup. Nejen v této souvislosti, ale hlavně k rozkrytí trestných činů s důsledkem rozkrádání veřejných zdrojů, daňových ztrát atd.

3 0
možnosti

To už je snad práce pro BIS a policii !!!

0 0
možnosti

Kolega navrhoval čipování.

0 0
možnosti

SHARIA4CZECHIA VYZÝVÁ:

Vzkaz pro české odpůrce islámu zní jasně: Je jedno, že ses tu narodil a my ne nebo že tu my prosazujeme práva neslučitelná s tradičním českým životem. Ty, který nesouhlasíš s nastolením islámské diktatury a teroru - vypadni!

PROČ TOHLE STÁT TRPÍ ?!

4 0
možnosti

tak tohle bych zrovna řekla, že je provokace

0 0
možnosti

NENÍ NA ČASE JE ZARAZIT?! KDYŽ SI DOVOLUJÍ TOHLE?

Chcete-li skutečně, aby byla naše země prosperující, nevyvolávejte v ní nenávist. A jestli narazíte na poblémy, které považujete za závažné, zkuste první poznat podstatu věci a následně vždy preferovat jednání a dialog a nenásilné řešení – ne začínat protesty a demonstracemi.  Ale pro ty, kteří odmítají současný status quo a náboženské svobody vzkaz pokračuje: Jestli se vám nelíbí, že v ČR existuje svoboda náboženského vyznání; jestli se vám nelíbí, že se někdo modlí v mešitě, či modlitebně, která stojí v souladu se stavebními předpisy; jeslti se vám nelíbí, že se někdo obléká jinak než vy a dává tím třeba i veřejně najevo své náboženství; jestli se vám nelíbí, že muslimové jsou i etničtí Češi; jestli se vám nelíbí, že i čeští muslimové mají právo se podílet na věcech veřejných; jestli se vám nelíbí; že islám prostě už je součástí České republiky;!!!!!! jestli prostě ze zásady nechcete žít v jedné zemi s muslimy; tak vám nikdo nebrání se z této země nadobro odstěhovat,!!!!!! najdete-li někde nějaký svůj fašistický ráj, kde nejsou muslimové a kde se rozhoduje o tom, v co člověk smí a nesmí věřit.

0 6
možnosti

No, nic ve zlém, ale zdá se mi, že nejste dost opatrný, mám o vás obavy. Dívejte se pod nohy, abyste nešlápl třeba na na hřebík, a nechoďte pod lešení!

0 1
možnosti

A máme tady utahování šroubů. Boj proti terorismu v Evropě. Naše malý 11. září.

Bude tlak na zvýšení pravomocí policie a BIS. Kamery všude. Zpřísnit zbrojní průkazy. Zvýšit kontrolu internetu. Potírat extrémismus. Speciální protiteroriscké zákony atd...

Prostě kdekdo přisátý na státní cecík si nenechá ujít možnost získat větší moc a přerozdělovat víc peněz. A stát bude utahovat šrouby a brát nám naše osobní svobody. A vzniknou další neziskovky.

Kdo to všechno zaplatí? Snad muslimové? Ne my. A nebude na důchody, budou se dělat sbírky na naše nemocné děti atd...

Přitom stejně veškerý ty opatření budou k ničemu. Stejně jako jsme viděli teď: Redakce byla policií hlídaná, o útočníkovi se vědělo, že je terorista (rekrutoval pro ISIS) a kupodivu si sehnal granátomet i bez zbrojního pasu.

Jedinou možností jak se vyhnout těmto omezením svobody a nesmyslným daňovým výdajům je podle mě zákaz islámu a jejich odsun. A naopak více zbraní mezi původním obyvatelstvem. Sami experti říkají, že proti těmto útokům jsou bezmocní.

Jo možná asi povede k vyloučení z EU. Ale takovou sílu, aby přišlo humanitární bombardování Česka už sluníčkáři nemají. A furt to bude levnější a zachováme si víc svobody, než když to neuděláme.

5 0
možnosti

Pryč s nimi, dokud není pozdě. Ať se vrátí, odkud přišli, tam si mohou hlásat co chtějí a když se vzájemně pobijí, bude jich aspoň méně.

Je nejvyšší čas!

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Lidovci navrhli zvýšit slevy na dani na děti, stát to má přes 8 miliard ročně

25. dubna 2024  11:36,  aktualizováno  21:15

Zvýšení slev na dani na děti navrhuje KDU-ČSL a hodlá to prosazovat v jednáních s koaličními...

Prezident má absolutní imunitu. Trump zaměstnal Nejvyšší soud, věří v průtahy

25. dubna 2024  19:09,  aktualizováno  21:06

Většina členů amerického Nejvyššího soudu se ve čtvrtek zdála být skeptická k argumentu...

Zatkněte propalestinské levicové fašisty, vyzývá demokratický kongresman

25. dubna 2024  20:44

Demokratický kongresman Adam Smith označil propalestinské demonstranty za „levicové fašisty“ a...

Velvyslanectví Thajského království
Political, Cultural and Economic Affairs Assistant

Velvyslanectví Thajského království
Praha
nabízený plat: 34 310 - 39 458 Kč