Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Noc strávíme na letišti, líčí jeden z Čechů, kteří uvázli v Barceloně

Desítky Čechů o víkendu uvázly v Barceloně. Společnost Eurowings s nimi nekomunikuje a některé nyní čeká přespání na letišti. Jedním z nich je i David Lužík, který se se svou přítelkyní vracel z dovolené.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Je pravda, že letiště Prat je od centra trochu dále než třeba v Pardubicích, ale jezdí tam MHD i vlak, tak bych to čekání strávil na Ramínka se Sagradou a nebo na pláži u moře.

4 0
možnosti
EN

To nevypadá na to, že by si let koupili přímo od Eurowings. Eurowings coby dcera Lufthansy by se o ně musela postarat. Vypadá to na to, že je problém někde jinde (cestovka ?).

1 0
možnosti
TK

zas tak moc by se o ne postarat nemusela.

doslo ke zruseni letu, navic vnejsim vlivem, nemaji narok na nic, ani na eu kompenzace.

jedine, co eurowings musi, tak jim vratit penize za neproletenou cast letenky.

0 0
možnosti
JP

J78a62n 16P65a11v77e56l

26. 6. 2022 23:03

Lety jsou zpozděné či zrušené, protože zaměstnanci letišť a aerolinií buď nejsou nebo stávkují, protože mají nebo jim je nabídnuto málo peněz za tu práci. Je jim nabídnuto málo peněz, protože to je maximum, co si můžou letiště a aerolinie dovolit, protože jejich tržby jsou nižší a nižší, neboť na ceny jejich služeb je obrovský tlak ze stran konkurence, cestovek, překupníků cestovek a dalších soutěžitelů na trhu. I mezi těmito je vysoká konkurence, proto své zájezdy prodávají za velmi lacino = takto je nastaven trend levného a dostupného cestování. Ve výsledku si všichni z toho koláče těch 10 000 za týdenní dovolenou ve španělsku všichni něco vezmou, ale nikdo si nevezme tolik, aby mohl poskytovat vždy 100% fungující službu.

A samozřejmě na úplném začátku je spotřebitel, který si zkrátka myslí, že za dovolenou, kterou koupil ve slevě má nárok na všechny služby a servis jako v business třídě. Nakonec i tady platí, že kvalita koresponduje s cenou. Na privátní dovolené soukromým tryskáčem do Barcelony se nestane, že vás nechají na letišti, protože prostě nejsou lidi, ale taky nebude stát 8 dní 10 000. A k tomu, že nejsou lidi, jeden opomíjený faktor krom peněz = cestující se k zaměstnancům letišť při odbavení, bezpečnostní kontrole i posádkám letadel chovají velmi hrubě, vylévají si na nich svou zlost, že oni mohou za to, že z Londýnského letiště nepřiletělo jejich letadlo, které je má z Barcelony odvézt do Prahy. A pak nadávají, že letiště a aerolinky nejsou schopní sehnat dostatek zaměstnanců.

Bohužel, takhle to funguje a já čekám, kdy se tento systém příliš levného cestování napraví, protože tohle udržitelné není. Teď sice byl 2 roky covid, ale i předtím to bylo pravidelné, každý rok články, jak stávkují piloti a stewardi, jak nejsou lidi na bezpečnostních kontrolách.

1 3
možnosti
SM

Problém v mnohých štátoch je aj v tom že ľudia čo by to robili sú, lenže tréning + bezpečnostná previerka trvajú dlho. Keďže dopyt stúpol nárazovo, nestíha sa to. Napr. vo Švédsku má Swedavia dosť budúcich zamestnancov ktorí sú zaseknutí na tom že čakajú na papier od Säpo (čo je v princípe tajná služba), ktorý sa tak vyžaduje.

0 0
možnosti
JB

J84a70n 60B16e15d44n23á27ř

26. 6. 2022 22:30

Zlatej Mácháč.

2 1
možnosti
LH

Redakce, kdyz uz chcete bejt svetovy, tak to neni ten gate, ale ta gate. Brana a jeste lip nastupiste..

1 9
možnosti
PM

P38e30t59r 54M95i37k44a

26. 6. 2022 22:34

Ale pochopil jste význam, nebo ne?

3 1
možnosti
VK

V93í29t 40K81u38č56e28r26a

26. 6. 2022 21:42

No pro jednou to přežijete, nejste z cukru

6 2
možnosti
TB

"Argument přežitím" čehokoli je jeden z netypičtějších argumentačních faulů. Přežít se dá i světová válka, nejsme přece z cukru.

5 0
možnosti
LK

L86i48b56o98r 10K40o94u38t

26. 6. 2022 21:32

Jo, přes web koupíte levné letenky, ale má to přesně tento háček, když nastane problém, není s kým jej řešit. Poučen těmito problémy již kupuji pouze přes "letenkáře", tedy specializovanou firmu. A když se pak nešťastní spolucestující z jednoho letu řadí do obří fronty, aby získali nové spoje, protože jsme přípoj nestihli, odcházím do baru. Protože mně nová letenka již během vystupování z původního spoje pípla v telefonu. Což vážně není vytahování. Jen připomenutí, že vše co je zdánlivě nejlevnější, není pak skutečně nejlevnější.

12 5
možnosti
OM

A co je na tom za problém? Vezmete si hotel, vyspíte se, cestovka by to jinak nevyřešila. Po návratu můžete získat slušnou kompenzaci tak jako tak. Tohle se mi stalo v Bangkoku, kdo cestuje, tak se to stává poměrně pravidelně, to není o ceně letenky.

4 0
možnosti
PV

Doporučil bych jiný let a jestli je to vyprodané tak si vybrat něco z https://www.raileurope.com/en/journey/barcelona-prague-12ame5s (na autobus je to opravdu trošku daleko)

a potom reklamovat u Eurowings (či tam kde letenku koupili). Podle zákona o ochraně spotřebitele jim cestu uhradí (zákon platí na území EU).

2 0
možnosti
HJ

H87a91n82a 74J46u30s39t51i43n

26. 6. 2022 21:16

to jsou bezva kecy z gauce. Cestujeme hodne a vzdy po vlastni ose, zaridime si cokoliv. Nicmene prave proto, ze jsme se obcas lizali z problemovych situaci, vim kolik muze znamenat ta "rezerva" a jake jsou ceny pokud je resite za poklusu na posledni chvili (a v lete). Jsme v plne sezone, hotely jsou plne, co je volne je drahe, pujcovny aut jsou na maximalnich cenach, co snad kdy byly, plus vas zkasnou o mega priplatek za to, ze auto vratite jinde a tak daleko, plus krome pujcovneho bloknout peknou sumu jako jistinu. K tomu dalnice s francouzkym mytem a soucasne ceny benzinu, jupii. Na letenky lepsi zapomenout, Ryanair ma stavku hned v nekolika zemich, anglie i nemecko rusi lety kvuli pretizenosti letist a ve francii stavkuji dispeceri :-P Muzete dat dalsich par stovek eur za letenky (takhle na posledni chvili v sezonu) a stejne neletet nikam. A hrozi vam, ze vam to nikdo neproplati, jelikoz reknou, ze to nebylo cenove adekvatni reseni... Pokud by meli cestovat jen ti, co to v klidu cvaknou ze sveho, tak je problem pretizenosti vyresen hned :-P Plus tedy ne kazdy, kdo vyjede, muvi plynule anglicky nebo spanelsky, aby si sam resil dopravu v zahranici.

4 0
možnosti
OM

V Barceloně i na tuto noc máte volné hotely s cenou kolem 2 tisíc Kč za dvoulůžko. Flixbus do Prahy zítra v noci volný - 2700 Kč. Vše jde řešit. Problém často je, že lidé jedou bez peněz a ještě musí být druhý den po návratu v práci, potom mají problémy. Často s mizerným pojištěním. Každopádně tak jako tak za to dostanou kompenzaci, pokud to budou řešit a minimálně ten hotel na noc a bus to pokryje.

3 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  10:34

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Jourová: Green Deal je trošku jako účet bez hostinského. Ale půjde měnit

23. dubna 2024  10:34

Premium Díky Evropské unii získala postavení, které ji řadí mezi nejvlivnější ženy České republiky. V...

Náčelníci generálních štábů armád V4 se sešli na Mělnicku. Řešili Ukrajinu

23. dubna 2024  10:31

V úterý se na liblickém zámku setkali náčelníci generálních štábů armád V4, tedy nejvyšší armádní...

D6 poblíž letiště uzavřela hromadná nehoda. Srazilo se šest aut a autobus

23. dubna 2024  9:09,  aktualizováno  10:21

Hromadná nehoda sedmi vozů na okraji Prahy uzavřela dálnici D6. Na 0,5. kilometru se srazilo šest...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!