Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Babiš připustil zálohové výživné. Ale jen ve výjimečných případech

Ministr financí Andrej Babiš připustil, že by stát mohl v určitých případech vyplácet zálohové výživné na děti. „Nejsem proti tomu, abychom platili výživné za rodiče, kteří jsou ve vězení, nějaké recidivisty, u nichž je jasné, že nebudou platit,“ řekl Babiš před jednáním koalice o vyhodnocení koaliční smlouvy, které je plánováno na středu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Pane Prokeši, jde o to, že než toho člověka najdete a přinutíte, aby platil výživné, ty děti umřou hladem!!! Od toho je stát, aby se o postaral o lidi v nouzi. Proto si ho platíme.

0 0
možnosti
VP

Pane Babiši, kdo bude zkoumat, který případ neplacení výživného je výjimečný a který výjimečný není? Nebude to zase zavdáva  důvod ke korumpování nějakých úředníků, kteří o tom budou rozhodovat, aby zrovna ten který případ označit za výjimečný?

Nebylo by lepší zajistit vymahatelnost alimentů, o kterých rozhodl rozvodový soud? Jak je možné, že se to vymáhání nedaří? Proč nemá uvězněný neplatič alimentů povinnost pracovat, aby mohl uhradit dlužné alimenty? Proč by stát měl suplovat nezodpovědné rodiče, kteří se odmítají podílet na výchově a výživě svých dětí? Opravdu nechápu, kam až hodlá ta tzv. "sociálnost za každou cenu" u socialistů dojít? Jak dlouho ještě jim to bude Babiš baštit?

        Bral bych to placení státem tehdy, pokud neplatič alimentů třeba zmizí z ČR a je nedohledatelný, tam by to bylo na místě a v případě jeho zadržení to potom vymáhat na něm, ale v případě, kde se neplatič, nebo neplatička alimentů zdržuje na území ČR, tak to ani náhodou.

1 1
možnosti
MK

Nefinancovali podnikatele, kteri si nadelali deti a nechteji platit? Pane Babis, jdete se projit mestem a zjistete, kolik deti maji lide, kteri nidky nepracovali a nepracuji a kolik deti lide, kteri podnikaji, pripadne jsou zamestnanci, takovy jsou radi, ze z platu a zisku uzivi aspon 1 dite.

4 1
možnosti
JT

...abychom nefinancovali nějaké podnikatele, kteří si nadělají děti, mají peníze a nechtějí platit. Jak tohle může říct? Není to poprvé, co súdruh gróf úplně nesmyslně atakuje podnikatele. Nevěřím, že by hlavní skupinou neplatičů alimentů byli podnikatelé. Podle mě to jsou především různé socky a nemakačenkové, kteří ale za koblihu nahážou hlasy estébákům a bolševikům.

2 3
možnosti
LM

Ono nestačí, že u nás se rozvede přes 50% manželství a je v ČR ročně zabito při potratech cca 25 000 dětí.

Ono nestačí, že stát v 96% případů svěří dítě matce a z otce udělá jen její chodící peněženku a místo výchovy svých dětí mu zůstane jen občasná návštěva.

Ono nestačí, že když otec nemá na alimenty, tak jde o trestný čin, kdy mu hrozí vězení, zabavení řidičáku a naše advokátně-exekuční mafie mu nedoplatek několikrát znásobí a klidně prodá střechu nad hlavou.

Ne, nestačí, že matka od státu, tedy od nás všech, dostane sociální dávky, my jí za její "zodpovědný výběr" navíc ještě zaplatíme alimenty za otce :-/

Tudíž poučení - přizpůsobte se nepřizpůsobivým, protože pak se budete mít lépe než ti, co pracují a platí obrovské daně, ze kterých se tohle všechno platí!

5 6
možnosti
MK

Vetsinou mate pravdu, ale nesouhlasim s tim, ze kdyz otec nema praci, tak ma byt dle Vas zbaven povinnosti platit - treti odstavec. Co kdyz matka, ktere jsou svereny deti nema praci, tak to jako dite umre hlady?

1 0
možnosti
JT

Platit za vězně, recidivisty? Jaké dítě asi vyroste v takové rodině? Budoucí daňový plátce nebo invalidní důchodce? Takže jistá skupina občanů bude mít další příjmy?  Nesouhlasím. Kdo si udělá dítě, ať se stará.

6 2
možnosti
MK

Coz o to, ale podivakte se , jake vychazeji emsicni naklady na jednoho vezne, to jsou desetitisice z nasich dani. Vy mate takovy luxus?

0 0
možnosti
MK

Vidím, že si pan Babiš honí body u potenciálních voličů v kriminálech, kde bývá účast 98% a více.

1 4
možnosti
JT

Pane, Sobotka to chtěl dát všem, Babiš to právě naopak brzdí. Takže nefabulujte.

2 0
možnosti
MK

Ok, a bude mi Babiš zálohově proplácet i faktury po splatnosti? To je šílené a zcela nesystémové řešení. Zodpovědnost musí být na těch, co si udělali děti (a s kým)...

7 4
možnosti
Foto

J63i59ř52í 70K65h69e56i86l

23. 1. 2015 13:21

Porovnávat fakturu po splatnosti resp. podnikající subjekt, který takto dluží, s dítětem, jehož otec je např. na 5let v kriminále a je nad Slunce jasné, že matka na alimentech od něj neuvidí ani halíř, to může jen úplný mimoň, sorry.;-€Rv

3 1
možnosti
MK

.... připustil, že by stát mohl v určitých případech vyplácet zálohové výživné na děti. „Nejsem proti tomu, abychom platili výživné za rodiče, kteří jsou ve vězení, nějaké recidivisty, u nichž je jasné, že nebudou platit,“.... no tak to jen bude podpora těch recidivistů, nač platit, když to zaplatí stát a stejně to ze mne nedostane jako doposud. V naše se nemusí pracovat, takže nemají peníze a když vyjdou na svobodu, opět kradou a přepadávaji pro peníze.

Když současně nastavené zákony a soudy selhávají ve vymáhání výživného, tak je asi někde chyba a mělo by se přitvrdit. Proč se hned zodpovědnost některých jedinců musí přesunout na všechny ostatní?! Jejich děti to nejsou a to, že se z někoho stane recidivista bude jeho vina a ne vina ostatních!!!!!

Jsme jedničkou v rozvodovosti a kolik bývalých manželů neplatí i když pracuji?! Pokud pracuji na černo a manželka to ví, měl by to řešit inspektorát práce s policii. Jistě má i nějaký majetek, takže exekuce. Jinak bych uzákonila, že v případech vězení pro neplacení výživného a náhrady škod, tak budou povinni pracovat, aby mohli tyto dluhy splatit a za tu dobu posílat z vezeni matkám či poškozeným vydělané finance!!! 

Když se neumí domluvit jako lidi, to je pak težké. Vždy tim trpí dítě!!!!!! 

Jinak všichni víme kdo je převážně ve vězení  a to zase mají občane "dotovat" určitou skupinu?! Bude se to zneužívat jako jiné výplaty dávek.!!!! Ať si to platí poslanci s vládou dohromady, peněz na to mají dost!!!!!!:-/

9 1
možnosti
MK

A co byste chtěla? Neplacení se dostanete do exekuce, je to dokonce trestný čin, dokonce Vám vezmou papíry, takže stát na ty, kteří peníze mají a neplatí páky má...

0 0
možnosti
JP

Další státní krmítko zejména pro nepřizpůsobivé nemakačenky. Takže opět budou činorodí pracující přispívat na nepracující. Tím se zase populační růst přesune ještě více k těm, kteří pouze berou ze sociálního systému a ti schopnější nebudou mít dostatek na výchovu svých vlastních dětí, proto jich budou mít méně. Kdy se takové nesmysly zastaví a kam společnost dovedou?

14 1
možnosti
  • Nejčtenější

Írán zaútočil na Izrael. Armáda zachytila většinu střel, pomohli spojenci

13. dubna 2024  20:38,  aktualizováno  14.4 8:54

Sledujeme online Írán vyslal na Izrael desítky bezpilotních letounů a také rakety. Je to odveta za útok na íránský...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ženu soudí za sex se psem i zneužívání syna a vnuka. Byla to terapie, hájí se

15. dubna 2024  12:28,  aktualizováno  13:33

U Krajského soudu v Ústí nad Labem začalo projednávání případu dlouhodobého sexuálního zneužívání,...

Rusové zničili Ukrajině elektrárnu, Polsko kvůli útokům vyslalo stíhačky

11. dubna 2024  8:15,  aktualizováno  12:37

Sledujeme online Rusko v noci na čtvrtek podniklo rozsáhlý útok na energetickou infrastrukturu ve čtyřech...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Z léta opět do mrazů. V příštím týdnu bude i sněžit, varují meteorologové

11. dubna 2024  16:11

Léto se ještě zdaleka neblíží. Upozorňují na to meteorologové a dodávají, že podle všech modelů do...

Česko bez výjimky, ujištěním navzdory. Co přesně stojí v migračním paktu

19. dubna 2024

Premium Evropská unie schválila migrační pakt a od roku 2026 budou muset jednotlivé státy přijmout svůj díl...

ANALÝZA: Zbožný, prostý, ale silný. Čím Indy tolik uhranul fenomén Módí

19. dubna 2024

Premium Naréndra Módí válcuje Indii jako málokterý jeho předchůdce. Zdá se nezastavitelný, podobně jako...

Prezident Pavel vyzval v americké CNN, aby Kongres schválil pomoc Ukrajině

18. dubna 2024  23:09

Český prezident Petr Pavel Spojené státy, aby schválily podporu pro Ukrajinu. Řekl to v pořadu...

Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu splnila finanční cíl za necelé dva dny

18. dubna 2024  14:40,  aktualizováno  20:53

Zatímco slovenská vláda se pomoci svému ukrajinskému sousedovi zdráhá, slovenští občané už na...

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...