Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Autoškoly budou přísnější, dražší a každý žák dostane jen tři pokusy

Mladí řidiči jsou viníky velkého počtu nehod, změnu chce ministerstvo i autoškoly. Experti žádají lepší přípravu řidičů: těžší teorii i praxi a řidičák na zkoušku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Věčné téma: Roman Budský není žádný dopravní expert, ale amatér přisátý na cecek veřejných financí zajišťující mu pohodový život a občasný výstup v médiích.

0 0
možnosti
IZ

I76v45a74n 82Z34a95j34í96c

13. 2. 2020 15:17

Dopravní expert přeci byl Stanislav Huml a pak tuto tradiční živnost předal svojí dceři.;-D

0 0
možnosti
VS

Řidčák B a C jsem dělal před 40 lety, jezdím tak 40 000 km ročně, před dvěma lety jsem potřeboval B+E, tak jsem se přihlásil do autoškoly. Brnkačka brnkaček .... test jsem si po sobě ještě dvakrát znovu prošel, poněvadž se mi zdálo, že se nemůžu zvednout tak brzo, času habaděj. Mladíci tam tvrdli celou dobu a půlka stejně byla vyhozena. To samé u jízd. Je-li někdo natvrdlý a ještě se na to ani nepodívá, nemůže se divit. Jsem pro zpřísnění zvláště u jízd a řidičák na zkoušku.

9 1
možnosti
IJ

I95v10a40n 80J36i41r51e27š

13. 2. 2020 15:51

Mám úplně stejnou zkušenost a nejen z autoškoly, ten prudký propad inteligence u generací 90. let by měl být vědecky zkoumán a objasněn, je tak zřejmý a strmý, že to nemůže být náhoda.

1 2
možnosti
Foto

Nedávno jsem v televizi zaslechl, že účast na dopravních nehodách mladých je strašně vysoká. Údajně do 24 let věku řidičů je zapříčiněno 11% nehod. S prominutím, takto postavené číslo absolutně nic nevypovídá. To bychom museli vědět jaké % řidičských průkazů bylo vydáno těmto lidem. Mně to tedy zas až tak moc nepřipadá.

na zbytek populace připadá 89%. Kolik tedy připadá např.na důchodce?

1 0
možnosti
VS

Tak, jak to říkáte, je to samozřejmě divná informace. Ale stačí se pohlédnout po statistických údajích z pojišťoven, vysoká rizikovaost ridičů do 25 let je tam potvrzená a na pojistném se odráží. V ČR to - pokud vím- pořád tak není.

0 0
možnosti
PP

P20e88t10r 11P40a19ž36o65u64t

13. 2. 2020 11:13

Mám doma čerstvého absolventa autoškoly a ty zlozvyky co mu v autoškole tloukly do hlavy mi zabere hodně času odstranit. Učí je tam řídit když by navigovali tank uprostřed porcelánu. Po městě snad nikdy nejel 50 km/h, před každou sebemenší zatáčkou brzdí a omezuje provoz. Před každou křižovatkou i když je na hlavní sleduje všechny nájezdy a brzdí, plynulost provozu asi instruktorům nic neříká učí taky jezdit příliš defenzivně až to ostatní účastníky silničního provozu dovádí k šílenství protože jet za někým kdo na 5 km rovince 10x zabrzdí není očekávané ani běžné chování. Za 30 let co jezdím jsem boural jen 2x a to jednou řidič vozidla za mnou nedodržoval bezpečnou vzdálenost a podruhé jsem na zledovatělé silnici najel na trávu. A to jezdím dle dnešních pošuků rychle a agresivně. Ale na dálnici se dá běžné jet 170 km/h a na silnicích první třídy 130 km/h a už by se cokoliv stalo stačí mít dobré auto a umět řídit žádná magie v tom není. Ale to samozvaní dopravní experti asi nikdy nepochopí.

4 1
možnosti
JS

Možnost řídit vůz za dohledu zkušeného řidiče už před získáním ŘP, pak ŘP na konkrétní jízdy, do školy, na sportoviště atp. samostatně, na jízdy do neznáma opět za doprovodu zkušeného řidiče a pak teprve samostatné řízení a začít s výukou by mohli už dříve, než v 18 letech, zkoušky přísné, test z předpisů brát jako základ a doplnit ho i o ústní přezkoušení, jako u maturity a jízdy, alespoň půl hodiny, to by sice něco prodražilo zkoušku, ale zase by to zásadně zlevnilo autoškolu, která by tu nakonec nebyla ani nutná a zaplatil by si ji jen ten, kdo by chtěl a v rozsahu jakém by chtěl, nevím proč to je povinnost pro získání ŘP, na zjištění zda umím řídit je přece zkouška komisařem a ne autoškola;-).

2 0
možnosti
JS

Bohužel vysoká nehodovost u nás nejsou jen mladí řidiči, já jako hlavní důvod vidím fakt, že jakmile někdo usedne za volant, tak začne neuvěřitelně spěchat a to i když nikam nespěchá, prostě naskočí taková nutnost vše projet co možná nejrychleji a z toho pak vznikají rizikové situace a při tom celková úspora času je na celé trase nakonec zanedbatelná a daleko více času vám sebere pomalý číšník při pauze na oběd nebo hledání místa na parkování.

9 0
možnosti
Foto

P46e25t77r 18J34a53k75l

13. 2. 2020 9:20

autoškolu bych nechal tak jak je stejně to bude jen lapka na penize.Já bych zavedl do osobáku pro lidi do 26 let omezovač rychlosti na 91 km/h a je vyřešeno pulka minimálně mrtvých mladých lidí:-)

0 6
možnosti
JS

Jak to uděláte u aut, které využívá více řidičů?jinak někdy přidání plynu může zamezit kolizi, takže touto cestou bych teda rozhodně nešel. Auta na dálnici jedoucí 91 by všichni náramně milovali;-).

6 0
možnosti
JS

Já bych se přiklonil částečně ke způsobu, jaký je třeba v USA, tedy člověk bez ŘP může řídit vozidlo od určitého věku v přítomnosti řidiče s desetiletou praxí na sedadle spolujezdce.

Toto bych nějakým způsobem zapracoval do našeho systému, buď by tak mohl jezdit už od 17 let a pak v 18 získal ŘP nebo by získal ŘP a pak by mohl řídit první rok jen za výše uvedených podmínek. Chápu, že autoškoly budou proti, protože přijdou částečně o kšeft. Já mám totiž při učení svých dětí řídit právě tohle odzkoušeno a funguje to mnohem lépe, než pár týdnů autoškoly a jestli bude přísnější na tom nic nezmění, aby řízení vešlo do krve je potřeba čas a roční autoškola jaksi není reálná ani ufinancovatelná.

4 0
možnosti
MM

Myslim ze aj oni najprv musia spravit testy. Co nepovazujem za hlupy napad - kvoli testom clovek predsa nemusi chodit do autoskoly, to sa nauci doma.

0 0
možnosti
LN

Chtěl bych doplnit/opravit článek v 2 odstavci. Tohle dneska najde i SEZNAM.cz. ... Úplně správně by to mělo být... každý interiér vyhledávač. hezký denR^

1 0
možnosti
JL

Seznam je parodie na vyhledávač.

Na druhé straně se šmíráckým Googlem také není o co stát.

0 0
možnosti
Foto

Zbytečné otázky??? Už vidím ty mladé řidiče, jak táhnou auto na 15 metrovém laně, nebo auta k sobě přivážou na 50cm ;-D

0 0
možnosti
Foto

P71e77t67r 36J59a18k76l

13. 2. 2020 9:14

jo jo přesně,už jsem to i viděl;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Žalobce žádá pro Limberského a společníky peněžitý trest za vydírání

23. dubna 2024  16:32

Peněžitý trest navrhuje státní zástupce pro čtyři aktéry schůzky v karlovarské kavárně, kterou...

Byla tam snaha mě zpochybnit, řekla Hynková Vrbová u soudu s Cimickým

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:18

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Na sídlišti v Písku někdo zastřelil ročního psa, majitel se teď bojí o děti

23. dubna 2024  16:15

Neznámý člověk za bílého dne střelil vzduchovkou mladou fenku na zahradě na píseckém sídlišti...