Diskuze

KOMENTÁŘ: Kdo v autě dává blinkr, není Čech

Rok 2020 sotva začal, a už má našlápnuto na to, aby se stal rokem, kdy čeští řidiči úplně přestali používat blinkry. Nedávání znamení o směru jízdy je věc, která se vyskytovala vždycky, ale letos se z toho stal už nepřehlédnutelný trend. Šíří se to. Šíří se to rychle. Rychleji než koronavirus. A smrtelné to může být taky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

no jo, ale v zahraničí třeba není povinné používat blinkry úplně všude, viz. třeba změna jízdních pruhů n Německu atd. ;-)

0 0
možnosti

J74a37n 88K94o79h90o12u18t

2. 2. 2020 17:21

A to v Brně - Líšni je křižovatka (Holzova x Letecká), kde běžně blikají doleva ti, kteří jedou rovně. Což je značně matoucí a nepomáhá to moc plynulosti provozu.

0 0
možnosti

dúležitý je jezdit bezpečně, vědět o všem, co se kolem děje, ohleduplně, blikáním v jednom kuse to nikdo nezchrání a v našem městě jsou někteří řidiči zase přeblikaní, blikají a neodbočují, protože mu připadá, že mění směr, tak bliká a nemyslí, tihle jsou ale opravdu nebezpeční

0 2
možnosti

Příčina je často zjevná- mobil u ucha, nebo psaní zprávy.

1 0
možnosti

často jo, ale já mám třeba hands free (ruce volný), takže mobil k uchu nedávám a SMS dokonce na ajfounu psát ani neumím a s blinkry se taky nepřetrhnu, když je to potřeba, tak ho dám, ale jinak na to kašlu

0 4
možnosti

Těžko můžeme chtít po policajtech, aby neblikače pokutovala, když se sami blikat neobtěžují. Zrovna nedávno jsem stál za autm PČR na červené v levém odbočovacím pruhu. Neblikal ani před červenou, ani při průjezdu křižovatkou. Tak to se divíte.

0 0
možnosti

tak zase pokud byl v čistě odbočovacím pruhu, tedy se dle značení nedalo jet jinam než vlevo, je to ještě pochopitelné

0 1
možnosti

V Irsku se také často nebliká a ani garda (policie) tu není na silnicích nikde vidět. Avšak nikdo nikoho nevytrubuje, na nikoho nenajíždí, nelepí se mu na "zadek" a všichni se tolerují.

0 0
možnosti

J34a47n 13K65o87h35o75u94t

2. 2. 2020 17:25

Ve Skotsku se zase bliká při příjezdu na kruháč, podle toho, kam bude člověk pokračovat. Což občas nedává úplně smysl (např. u velkých kruháčů, kde není vidět na druhou stranu).

0 0
možnosti

...zdá se vám vaše práce zbytečná a bezvýznamná? Hmm...

...představte si, jak se musí asi cítit dělník, který v automobilce Audi montuje páčky směrových světel...!

2 0
možnosti

Vtip: Setkají se dva neblikači, a oba skončili na pitevně.

Hahaha. :-)

1 0
možnosti

Bohužel nejde jen o sobectví, ale i o ignoranci policie. Osobně neznám nikoho, kdo by za posledních 20 let dostal pokutu za nepoužívání blinkru, či podobné drobné přestupky. Mám pocit, že policie má dnes největší starost o to jak nemít žádnou starost.

9 0
možnosti
Foto

a nejlepší je řidič, který neví co je blinkr, ale pouští na přechodu každého, kdo se přiblíží.8-o

4 0
možnosti