Diskuze

Babiš: EK by měla usilovat o víc vakcín na červen, jsem pro uvolnění patentů

V Portu začal v pátek neformální summit Evropské rady. Premiér Andrej Babiš při této příležitosti povečeřel se zástupci zemí EU. Před událostí uvedl, že na ní chce požádat předsedkyni Evropské komise Ursulu von der Leyenovou, aby zkusila získat dodatečné množství vakcín proti covidu-19 na červen. „To je pro nás teď nejdůležitější,“ řekl. Evropa by podle něj měla rozjet společnou kampaň na podporu vakcinace.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Chtel bych videt jeho jak by uvolnoval patenty, jestli nekdo uvolni patenty tak Agrofert bude prvni kdo po tom sahne...

2 0
možnosti

Bože to je zase plácnutí do vody z neznalosti. Více vakcín na červen a uvolnění patentů.

a) i kdyby byly zítra patenty volné, tak už v červnu nikdo nebude schopen podle nich vyrábět vakcíny.

b) i kdyby byl, tak ty firmy a jejich linky musí také projít certifikací EMA, což i při nejvyšší rychlosti přípravy taky nebude

c) firmy které drží patenty dodávají za fixních podmínek odpovědnosti a ceny

Uvolnění patentů by sice nebylo tak špatné, ale mnohem účinnější bude postupné navyšování výroby v závodech firem které už jsou certifikované a již dnes vakcíny dodávají ve velkém, takže výroba je zaběhnutá.

2 0
možnosti

čím dál víc se utvrzuji v názoru, že se z rodiny nenechám očkovat na rozdíl od manželky, která v sobě už Pfizera má a rozložím tak rodinné riziko ( dcera jsou zatím ještě mimo očkování ) - genetická rychlokvašená celosvětová vakcína ve mě nevzbuzuje důvěru a co se děje mi moc normální nepřipadá

asi to risknu, mám ještě protilátky cca 2 lgG, uvidíme jak zvládnu další - nazvěte mě klidně zbabělcem, rád bych ale aby byl rok 2023 a bylo známo mnohem víc informací co se vlastně děje, to není jen pandemická náhoda ...

0 0
možnosti

Pan Novotny napsal :

Burešova vláda dluží unii podíl na vývoj vakcín a on chce uvolnit patenty ??

Rozdávat z cizího mu jde... :-(

V ČR to už má natrénováno !

Nechápu jak může Bureš kdákat v Portu - když má na policii studovat Čapí spis.

Že ho hanba nefackuje...

0 0
možnosti

Babis chce zabavit nebo znarodnit firmy s vakcinou.

To je stary komunisticky zvyk zanrodnit.

Potom ty firmy nebudou dale vyvijet leky proti rakovine atd.

Cesko zadnou vakcinu nevyvinulo, tudiz znarodnit.

Nemecko dalo stovky milionu Euro do vyvoje u firem Biontecha Cureevac, takze

to muzeme ukrast.

1 2
možnosti

Cena problém není. Takže patentová práva nevadí. Problém je ve výrobních kapacitách a jistě lze dohodnout licenční výrobu.

1 0
možnosti

To samozřejmě lze, ale ne do června. I linku na licenční výrobu vakcíny musíte postavit, otestovat a certifikovat. To totiž zajistí standardizovanou kvalitu jednotlivých výrob a šarží. Dnes jsou totiž certifikované u EMA nejen vakcíny, ale i jednotlivé závody/linky ve kterých se vyrábí.

0 0
možnosti

V EUroúnii vyvinuli pouze AstraZeneca, která má vážné vedlejší účinky. tam asi příliš problém s patentovými právy nebude, když vakcínu skoro nikdo nechce.

2 5
možnosti

Mám AZ, jsem polymorbidní = riziková a žádné vedlejší účinky nemám.

1 1
možnosti

Proč se spoléhá na neschopnou Uršulu a EUrokomisi? To neumí objednat vakcíny sám ? Proč jsme si ho zvolili? Orbán to také zvládl.

"požádám předsedkyni, aby zkusila získat dodatečné množství vakcín na červen. To je pro nás teď nejdůležitější,“ řekl Babiš".

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/andrej-babis-summit-porto-evropska-rada.A210507_214530_domaci_knn

1 4
možnosti

Orbán objednal navíc pouze Sputnik a uvrhnul cenzuru na všechny zprávy o očkování. Momentálně má největší počet zemřelých v Evropě.

1 1
možnosti

Po firmách které do vývoje vakcín investovali miliardy chce, aby uvolnili patenty. Co kdyby on na oplátku přestal účtovat tisíce za PCR testování ve svých laboratořích?

5 0
možnosti

Kdybyste v září s Vojtěchem a Prymulou objednali tolik vakcín co jste v rámci EU mohli a ne jenom polovinu, tak bys tam teď nemusel tak brečet, že je jich málo.

4 0
možnosti