Babišova seznamka

Babišova seznamka | foto: Twitter

Premiérův Twitter se změnil v seznamku, Babiš sdílí recesistické inzeráty

  • 101
Na twitterovém profilu Andreje Babiše se v sobotu začaly hojně objevovat příspěvky, ve kterých se lidé prezentují jako na seznamce. Premiérův profil sleduje téměř 378 tisíc lidí. Za vším stojí výzva jednoho z uživatelů Twitteru, který vybídl ostatní, aby v příspěvcích označovali českého premiéra.

S hashtagem #HledámLásku lidé označují příspěvky, ve kterých se snaží najít si partnera. Český premiér, je v těchto příspěvcích označen jeho uživatelským jménem @AndrejBabis.

Většina příspěvků není pod pravými jmény, některá uživatelská jména mohou být falešná, jako je například @JaroslavFalynek, který k zaplevelení Babišovy stránky vybízí.

Babiše sleduje bezmála 378 tisíc lidí. Je tedy velká pravděpodobnost toho, že pokud je Andrej Babiš v příspěvku označen a následně ho sdílí, uvidí ho početné obecenstvo.

S celým nápadem přišel na Twitteru anonymní uživatel pod přezdívkou Jie, kterého sleduje téměř sedmnáct a půl tisíce lidí a jenž se ve svém profilu označil za „glosátora českého bizáru“. 

Bezmála před čtyřmi měsíci vybídl tento uživatel své sledující, aby pod příspěvky mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka diskutovali o receptech, tipech na výlety a cestování, zkušenostech s telefony nebo automobily. 

Andrej Babiš na první takový příspěvek zareagoval s nadsázkou. Žena o sobě v inzerátu píše: „Rozhodla jsem se, že si touto formou najdu kluka. Já blondýna, 24, velká prsa, trochu blbá. Nejim lečo, jinak všechno. Pokud ty sám, ozvi se! Za rt lásku.“

To Andrej Babiš sdílel s komentářem, že se pro ni snad někdo dobrý najde.

Babiš na svém účtu sdílí podobné příspěvky, na nichž uživatelé prosí českého premiéra o „retweetnutí“ jejich příspěvku.

V příspěvcích se dokonce objevila i fotografie, která Babišovu seznamku představuje. iDNES.cz se obrátila na Babiše o vyjádření.

Portál iDNES.cz se omlouvá čtenářům za nepřesné informace a chybně uvedený zdroj, který v první verzi článku odkazoval na falešný profil poslance Jaroslava Faltýnka. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video