Premiér Babiš se ve Filmových ateliérech Barrandov setkal s hercem Danielem Radcliffem. (16. listopadu 2019) | foto: Facebook Andreje Babiše

Babiš se v době demonstrace fotil s Harrym Potterem a šel si zaboxovat

  • 426
Zatímco na zaplněné Letenské pláni vyzývá na 300 tisíc lidí premiéra Andreje Babiše k rezignaci, ten se v tu samou chvíli na svých sociálních sítích chlubí setkáním s představitelem Harryho Pottera hercem Danielem Radcliffem. Na Babišovy příspěvky zareagoval Mirek Topolánek, podle kterého „Harry hledá viteály ve hnusných věcech“.

Premiér Babiš se podle svého Facebooku s Radcliffem potkal ve Filmových ateliérech Barrandov.

„Toho pána určitě znáte. Moc příjemné setkání,“ píše se u jejich společné fotky zveřejněné v sobotu odpoledne. Tedy v době, kdy na Letné vrcholil protest, na němž přítomní demonstranti i řečníci premiéra opakovaně vyzvali k demisi.

Demonstrace na Letné

Chvíli po zveřejnění dvou fotografií s Radcliffem na Babišův Facebook přistál další příspěvek.

„Přibral jsem 3,5 kila, musím nabrat svaly,“ stojí v popisku fotky, na níž je Babiš zachycen v boxerských rukavicích při tréninku. „Svaly nepomůžou. Žádný strom neroste do nebe,“ píše pod fotkou v komentáři uživatelka Eva Skalová. Jiní komentující zase premiérovi vyjadřují sympatie.

Sobotní příspěvky Babiše na sociálních sítích okomentoval expremiér Mirek Topolánek. „Harry hledá viteály ve fakt hnusných věcech,“ napsal na Twitter.

Na Letenské pláni skončila krátce po čtvrté hodině demonstrace spolku Milion chvilek namířená právě proti Babišovi.

Podle organizátorů bylo na Letné více lidí, než v červnu. Odhadem až 300 tisíc lidí, tedy o 50 tisíc více než v létě. „Je skvělé, že lidi můžou vyjádřit svůj názor,“ reagoval Babiš.

„Myslím, že demonstrace dopadla nad očekávání dobře. Byl jsem strašně mile překvapený tou obrovskou účastí, která byla asi na podobných číslech jako minule. Neočekávali jsme to,“ řekl mluvčí iniciativy Milion chvilek pro demokracii Mikuláš Minář. 

Sám Minář do politiky jít nehodlá, podle něj je jeho role v silné občanské společnosti. Organizátor také reagoval na příspěvky Andreje Babiše s boxerskými rukavicemi. „Je otázka, jestli to znamená, že místo veřejné debaty by se chtěl utkat v nějakém ringu,“ dodal. 

Měl by premiér Andrej Babiš rezignovat?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 sobota 21. prosince 2019. Anketa je uzavřena.

ANO
ANO 38169
NE
NE 31476


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video