Ministra vnitra Jan Hamáček (ČSSD) | foto: Petr Topič, MAFRA

POLITICKÝ DIÁŘ: Procenta za svetr a nepřátelská velmoc

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Sociální demokraté slaví 142 let od svého založení a slibují si zářivou budoucnost. Přinést jim jí má předseda Jan Hamáček v červeném svetru. Poslední průzkum ale ukazuje, že to zase tak zářivé nebude. A to vše za situace, kdy odstranění sochy maršála Koněva ukázalo, že mnozí ještě žijí v dobách studené války,“ píše v Politickém diáři Petr Kolář.

V úterý 7. dubna tomu bylo přesně 142 let, kdy se v břevnovském hostinci U Kaštanu konal ustavující sjezd českých sociálních demokratů. Tuto pamětihodnou událost si ČSSD kromě jiného připomněla na svém Facebooku.

ČSSD – Stáli jsme za vámi v minulosti, stojíme za vámi i dnes,“ připsali socialisté ke snímku, na němž je jejich první místopředseda Roman Onderka v roušce u pamětní desky. Sám Onderka k tomu připsal, že „sociální demokracie už 142 let bojuje za práva obyčejných lidí. Dělala to v minulosti, dělá to dnes a dělat to bude i v budoucnu“. Tak jen aby pro ČSSD ještě nějaká budoucnost byla.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel

Video