Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Občanky jasně označí „bydliště“ na úřadě, skrývání dlužníků bude těžší

Lidé, kteří mají trvalé bydliště na obecních úřadech, to od příštího roku budou mít vyznačeno v občanských průkazech. Loni bylo na úřadech přihlášeno 381 000 občanů, podle ministerstva vnitra přitom je v Česku kolem 70 000 bezdomovců. V úterý to řekla náměstkyně ministra pro veřejnou správu Jana Vildumetzová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není pravda, že na úřadě bydlí bezdomovci a lidé, kteří se skrývají před exekucí. Mně je 22 let a mám bydliště na ohlašovně a nestalo se tak mým přičiněním. Akorát když jsem ještě nebyla plnoletá, tak se matka se mnou přestěhovala k jejímu příteli, který nás přihlásil k trvalému pobytu.

Potom jsem já odešla na VŠ do Prahy a mezi tím se matka odstěhovala do podnájmu, takže přítel nám zrušil trvalé bydliště. V té době ještě nebyl zákon, kdy by pronajímatelé nemohli zakazovat zřízení trvalého bydliště a stejně by to nemělo moc význam, když jsem se u matky nezdržovala. Studovala jsem a bydlela jsem na kolejích v Praze (zkuste si zřídit trvalé bydliště na kolejích :-D, nejde to, i když tam bydlíte nepřetržitě několik let a považujete to vlastně za svůj domov). Trvalé bydliště na úřadě mě nijak neomezovalo, poplatky za popelnice apod. jsem si nechávala poslat. Teď bydlím v pronajatém bytě zase úplně někde jinde. Zatím pořád studuju, připravuji se na budoucí povolání. Nevím, jak dlouho v pronájmu budu, kde si najdu práci po škole, takže trvalé bydliště si tu zřizovat nehodlám. Po opuštění pronájmu by nastal opět stejný problém, kam napsat trvalé bydliště, s tím, že by opět přišel na řadu úřad a výměna občanky. Za rok dostuduju, má to smysl?

Stěhovala jsem se už několikrát, nevidím důvod, proč po každém stěhování měnit občanku, nebo si násilně hlásit trvalé bydliště k příbuzným, když to bude vlastně na nic, jsou to stejně fiktivní adresy jako adresa ohlašovny. Takto vždy jen po telefonu změním dosílací adresu a vše je v pořádku.

Tímto chci jen říct, že ne všichni s trvalým pobytem na úřadě, jsou zločinci a další ztracené existence, jak to tu mnoho diskutujících prezentuje. Souhlasím z odstraněním trvalého bydliště z OP. Podvodníci nemusí mít trvalo adresu na ohlašovně, stačí, když jsou nahlášeni u příbuzných, kde o nich dlouho nikdo neslyšel. Jak toto zjistíte při podpisu např. kupní smlouvy, že ho na té adrese stejně nedohledáte? Tento argument mi přijde naprosto zcestný.

9 0
možnosti

To jsou vsecko hezke teorie... ale treba moje realita je takova ze jsem si pronajal byt v praze. Dle zakona muzu s najemni smlouvu zajit na urad a zaridit si zde trvale bydliste. Bohuzel kdyz jsem tenhle svuj zamer oznamil majiteli tak rikal ze to nechce a kdyz to udelam tak mi smlouvu muze do 3 mesicu vypovedet. Takze z jedne strany si majitel postavil hlavu a z druhe strany me budou sikanovat urady... parada... Proc bych mel byt sikanovany za to ze nekdo jiny neco zneuziva? Navic mam datovou schranku kde mi stat muze cokoliv napsat kdyby mel nutkavou potrebu me kontaktovat... Nebo odted budeme sikanovat vsechny lidi kteri nekradou a svete div se ve 30 jeste nenhasetrili na byt za 3.5Mega? A jo muzu si vzit hypoteku ale kdyz se tady lamentuje nad tema dluznikama tak ja zrovna dluhy natolik nemam rad ze si hypoteku nechci brat nebo aspon co nejpozdeji co nejnizsi. Mozna je to blby nazor, nemusite s nim souhlasit, nemusi byt ekonomicky idealni, ale rozhodne by me za nej stat nemel sikanovat... Alespon doted jsem nikde nevidel zakon ktery by stanovoval ze si po skole jste povini vzit hypoteku nebo jinak obstarat pres 3 mega na byt....

12 1
možnosti

To je ale problém instituce trvalého pobytu. Kdyby jeho zrušení šlo stejně jednoduše jako přihlášení, tak by se toho žádný pronajímatel nebál a byl by klid.

3 0
možnosti

docela dobry zakon a prilezitost na vydelek.

koupite byt (http://www.sreality.cz/detail/drazby/byt/1+1/hostomice--/3594355036#img=0&fullscreen=false)

a treba za 10-15k budete poskytovat najemni smlouvu na trvaly pobyt.

kdyz tam budete mit nahlasenych treba 150 lidi tak mate 2 mega v kapse

;-D

0 1
možnosti

Jojo, uz vidim ty lidi, kteri nic nemaji, jak ti plati 15k mesicne :-))

0 0
možnosti
Foto

Bydlím na vesnici v domě, kde sídlí pošta, knihovna, obecní úřad a 4 byty. Ani nevíte, jaké mám problémy s úřady a bankami, že mám stejné č.p. jako obecní uřad.

5 0
možnosti

Tak proto má kdekdo za souseda :-) bezdomovce ! A navrh parkovačku Prahy 1, protože bydlí ve Vodičkový ? Ulice tomu odpopovídají...

0 0
možnosti

Je potřeba ještě mnohem více přitvrdit na všechny tyhle vykuky - ať už fyzické osoby co bydlí na magistrátech nebo podniky, co existují na homadných adresách.

Ty firmy by se měli rušit nebo požadovat nějakou existující adresu a jasnou dohledatelnost!!

2 6
možnosti

Ano, "skrývání dlužníků" bude spásou pro veřejné rozpočty, tohoto lichvářského státu. Jakmile každý bude na svém místě, přijede exekutor, jistě u těchto lidí najde, v místě jejich skutečného pobytu, počítač za 100 000 euro, pračku za 20 000 euro, luxusní televizy, tři kila zlata v cihlách, milion korun v neoznačených bankovkách, šperky, vzácná umělecká díla a další cennosti, kteří tito zlotřilci určitě skrývají!!! A co víc, exekutor přijede jednou, všechno zabaví zatáhne z toho desetinu penále vyplývající z dluhu ročního neplacení VZP a za týden bude moci k nezbednému dlužníkovi přijet znova a opět tam nejde vše výše uvedené.

Už se těším, až tento stát vyčmuchá dlužníky všude. Pak nastane konečně ten vytoužený ráj na zemi...V R^

1 0
možnosti

Už jste byl někdy v pozici věřitele a zjistil že váš dlužník sice užívá spousty majetku a žije v blahobytu ale vy mu nejste schopen poslat ani dopis protože nemáte kam?

2 0
možnosti

Zavedli třeba datové schránky. Každý, kdo chce být dosažitelný, je dosažitelný. Číslo datové schránky je v registru obyvatel, stejně jako číslo pasu nebo občanky. Označená občanka je jen jízdenka na cestu k soudu v Haagu.

5 1
možnosti

Problém je ten, že se do toho registru obyvatel nemůžete podívat.

0 1
možnosti

Pro některé skupiny lidí se opravdu výce hodí se přihlásit na úřadě a nemusí z toho nutně vyplývat, že se chtějí zkrývat před dluhy apod. Třeba jen kvůli práci mění často bydliště, nebo hodně cestují apod. A ono třeba třikrát za rok měnit všechny doklady koho by to bavilo...

6 1
možnosti

P57e70t90r 72V34e23s95e62l70ý

21. 6. 2016 13:08

Přijde mi to, že tenhle úkon jde silně proti těm evropským hodnotám,

je extremistický, rasistický až xenofobní a šíří strach. Přesně před tímto varoval pan premiér Sobotka! To jako chcete takto stigmatizovat třeba chudáky uprchlíky kteří omylem ztratili dokumenty a následkem prožitých hrůz, zapomněli odkud jsou?

Jak to tak vidím, bude to chtít ještě více Evropy!

2 1
možnosti
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

ANO nemá představu o budoucnosti, odpověděl Fiala Babišovi ohledně důchodové reformy

24. dubna 2024  11:22

Šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X tento týden zveřejnil video, ve kterém...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  11:20

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě změní oproti tomu, jak to původně navrhla vláda....

Senior přivezl granáty na služebnu v Prostějově autobusem, ukradl je na vojně

24. dubna 2024  11:17

Osmdesátiletý muž, který minulý týden přinesl na policejní služebnu v Prostějově v igelitové tašce...

Stát chtěl kvůli podvodu po elektrárně miliardu a půl, soud obžalované zprostil

24. dubna 2024  11:14

Státní podporu v hodnotě stovek milionů korun získala firma provozující jednu z největších českých...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!