Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

10:00

Na večerní pochod radikálů v Brně a protiakci antifašistů bude spolu s policií dohlížet tajemník městské části Brno-střed Petr Štika. V krajním případě by mohl shromáždění rozpustit, pokud bude směřovat k popírání nebo omezování svobod případně k podněcování nenávisti a nesnášenlivosti. Účastníci se nesmí chovat násilně nebo mít zbraně ani si zahalovat obličeje. Rozpuštění je možné ale pouze ve chvíli, pokud se nepodaří situaci v rozporu se zákonem vyřešit jiným zákrokem.

9:57

ImageText

Podle pověry se ženy vystavují nebezpečí, že nebudou-li políbeny na 1. máje pod rozkvetlým stromem, do roka a do dne uschnou nebo bude v ohrožení jejich ženskost, krása a plodnost. Meteorologové ale míní, že bude letos s polibkem pod rozkvetlou třešní problém. Na většině území již odkvetly. Větší šance nalézt potřebný strom je v podhůří a horách.

9:49

ImageText

Tisíce Filipínců oslavujících 1. máj pochodují s podobiznou svého prezidenta Rodriga Duterteho k jeho paláci v Manile.

9:40

V Praze politické strany spojí oslavy 1. máje s kampaní před evropskými volbami. KSČM svolala setkání na náměstí Jiřího z Poděbrad, ČSSD uspořádá podle stranického kalendáře oslavy na dvoře svého sídla - Lidového domu. ODS organizuje jako každý rok slavnost "Vzhůru na Petřín". Akce v hlavním městě pořádají i TOP 09 a STAN, Svobodní nebo Česká suverenita. Majáles studenti zahájí dopoledne průvodem z náměstí Václava Havla.

9:36

9:33

ImageText

V Novém Městě nad Metují na Náchodsku v 9:00 zpřístupnili zámeckou lipovou alej na bývalém obranném valu. Tato část zámecké zahrady byla několik let návštěvníkům nepřístupná. Obnova aleje a mobiliáře vyšla na tři miliony korun.

9:30

ImageText

Členové jihokorejských odborů si připomínají 1. máj v hlavním městě Soulu.

9:26

V Brně se dnes uskuteční několik prvomájových akcí. Dopoledne se s občany potkají politici z KSČM v parku vnitrobloku ulic Zahradnická, Poříčí, Křídlovická, po obědě chystají akci na přehradě zástupci ČSSD. V pavilonu Anthropos se účastníci pokusí překonat rekord v počtu líbajících se párů pod chobotem mamuta, který je nejznámějším exponátem pavilonu. Navečer budou stovky policistů hlídat pochodňový průvod radikálů směřující ze Zelného trhu na Mendlovo náměstí a také protiakci jejich odpůrců na trase z Dominikánského náměstí k Nádražní ulici.

9:22

9:21

Příznivci Dělnické strany sociální spravedlnosti se na ohlášené akci na pražském Palackého náměstí, jejíž tématem měly být imigrační krize, diktátem EU a volby do Evropského parlamentu, nesešli.

9:15

9:10

9:06

Česko dnes čekají tradiční oslavy 1. máje. Naplánovány jsou demonstrace, předvolební kampaně, vysokoškolský majáles i desítky slavností a dalších akcí po celé zemi. Prvomájové demonstrace se budou konat také v Paříži, Berlíně nebo Londýně.

9:03

ImageText

8:59

Váženi čtenáři, vítáme vás u on-line přenosu, ve kterém najdete nejrychlejší informace o akcích a oslavách 1. máje, které se dnes uskuteční.

00:01

Váženi čtenáři, vítáme vás u on-line přenosu, ve kterém najdete nejrychlejší informace o akcích a oslavách 1. máje, které se uskuteční.

On-line dění z prvomájových akcí 2019 budeme sledovat 1. května 2019.