Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

12:40

ImageText

Prvomájový průvod v Berlíně.

12:38

ImageText

Příznivci irácké komunistické strany pochodují při oslavě 1. máje Bagdádem s podobiznou Karla Marxe.

12:36

12:33

ImageText

V Paříži bylo před očekávanými demonstracemi rozmístěno 7400 policistů a četníků. Obchody zabedňují výlohy, policie kontroluje zavazadla.

12:32

Po prvomájovém setkání KSČM v Praze se strhla slovní potyčka. Jeden člověk použil pepřový sprej, policie ho zadržela. Není jasné, zda byl příznivcem nebo odpůrcem komunistů. Muže zasaženého sprejem na místě ošetřili záchranáři, do nemocnice ho nevezli.

12:29

ImageText

Na prvomájové demonstraci v Paříži drží muž ve žluté vestě transparent s nápisem Svobodu pro Juliana Assange. Zakladatel serveru WikiLeaks Assange je nyní po téměř sedmiletém pobytu na ekvádorské ambasádě v Londýně ve vazbě v Británii.

12:25

ImageText

ČSSD si připomíná 1. máj na dvoře Lidového domu.

12:23

    ČSSD pořádá oslavu 1. máje na dvoře Lidového domu v Praze, kde sídlí. Desítkám lidi přišel zahrát Václav Neckář. Výzdobě dominuje kampaň pro volby do Evropského parlamentu s billboardy, na kterých kandidáti dávají červenou kartu nekvalitním potravinám.

    12:18

    12:14

    ImageText

    Prvomájový průvod dělníků v Hongkongu.

    12:15

    Na prvomájovém srazu KSČM na náměstí Jiřího z Poděbrad zasahovala policie. 

    • Na prvomájovém srazu KSČM zasahovala policie (1. 5. 2019)
    12:11

    U sochy svatého Václava na pražském Václavském náměstí se dnes v poledne sešly asi tři desítky Venezuelanů žijících v ČR, demonstrovali proti vládě prezidenta Nicoláse Madura. Drželi venezuelské vlajky a transparenty s nápisy Freedom for Venezuela nebo Svobodné volby. Několik metrů od nich si stoupli také dva muži a žena demonstrující s deštníky v barvách české vlajky za svobodnou justici.

    12:08

    ImageText

    Majálesový průvod v Praze se zastavil na Ovocném trhu, kde čekal první soutěžní úkol na kandidáty na studentského krále majálesu. Další úkoly budou mít studenti v kampusu Hybernská, kde bude majáles pokračovat do večera.

    12:04

    ImageText

    Prvomájové oslavy ve Vídni organizované rakouskými sociálními demokraty a odboráři.

    11:59

    Stávka na 1. máje ochromila dopravu v Řecku. Nevypluly trajekty na ostrovy v Egejském moři, nejezdí vlaky, přerušen byl provoz metra v Aténách.

    11:56

    Příznivci komunistů a představitelé KSČM se u příležitosti Svátku práce sešli na náměstí Jiřího z Poděbrad, protože tradiční místo jejich prvomájových setkání, Křižíkova fontána na Výstavišti, se opravuje. Přišli někteří kandidáti komunistů ve volbách do Evropského parlamentu nebo bývalá poslankyně Marta Semelová. V hlavním projevu poslanec Jiří Dolejš kritizoval situaci důchodců, ocenil zaměstnance či odboráře, zastavil se u blížících se eurovoleb.

    11:49

    Členství Česka v Evropské unii nemá alternativu, unie se ale musí změnit, řekl Babiš novinářům ve Varšavě, kde debatuje o EU se zástupci dalších 12 členských států.

    11:46

    ImageText

    Stovky účastníků prvomájového pochodu Zachraňme nemocnici došly pokojně na litoměřické náměstí, kde chtějí vedení města předat petici proti záměru radnice prodat místní nemocnici.

    11:42

    ImageText

    Majálesový průvod studentů prošel přes Staroměstské náměstí do Celetné. V centru města vzbudil pozornost mnoha zahraničních turistů, kteří si ho s pobavením i udivením fotografovali a natáčeli.

    11:39

    ImageText

    Prvomájový pochod odborů v německém Stuttgartu.