Kamion, který přivezl do Prahy novou techniku Hewlett-Packard. | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Zloději vybílili v Praze kamion, který už 10 let ukazuje novinky Hewlett-Packard

  • 86
Deset let křižuje Evropu kamion Hewlett-Packard a představuje nejnovější počítačovou techniku této společnosti. Během zastávky v Praze byl poprvé vykraden. V české metropoli měl tři dny prezentovat novinky na příští rok. Zloději způsobili škodu za více než půl milionu korun.

"Ke krádeži došlo ráno. Škodu jsme zatím vyčíslili na více než půl milionu korun," uvedl dopoledne mluvčí HP Filip Debef.

Kamion stál zaparkovaný v areálu v Jateční ulici u Holešovické tržnice. Zda bylo místo nějak hlídáno, mluvčí nevěděl.

Kamion byl v Estonsku, Lotyšsku a Litvě a po jednodenní zastávce v metropoli Slovenska zamířil do Prahy. Z České republiky měl pokračovat do Nizozemska, Španělska a Francie a svou pouť zakončit 8. a 9. prosince ve švýcarské Ženevě.

Vykradený kamion HP v Praze Holešovicích (12.11.2008)

Podle dostupného itineráře měla být Praha svými třemi dny pobytu nejdelší zastávkou na putování trucku po evropských metropolích.

Lidé se měli v kamionu seznámit například s nejnovějším all-in-one počítačem HP Touchsmart, který je už vybaven tak, že bude umět pracovat s připravovanými Windows 7 včetně multidotekového ovládání. - čtěte První dojmy z dotykového počítače od HP

Ten jediný paradoxně zloději neukradli. Nevešel se do okénka, kterým zboží vyndavali ven.

,

Video