Ukradený veterán Aero 30. Za informaci, která povede k jeho nalezení, nabízí majitel 100 tisíc korun. | foto: Policie ČR

Známému očnímu chirurgovi v noci ukradli veterána za půl milionu

  • 49
Historický vůz za půl milionu korun zmizel v noci na neděli od Lesního penzionu Bunč poblíž Zdounek na Kroměřížsku. Veterán patří známému očnímu chirurgovi a zakladateli zlínské kliniky Gemini Pavlu Stodůlkovi. Za informaci vedoucí k nalezení nabízí sto tisíc odměnu.

Krémový kabriolet Aero 30 z roku 1936 zmizel v noci z parkoviště u penzionu po svatbě Stodůlkovy neteře.

"Po vozidle pátráme. Hned po oznámení policisté přijeli na místo a ptali se svědků na okolnosti. Technik zajišťoval stopy, dopravní a obvodní policisté tvořili zátarasy a snažili se vozidlo dohledat," sdělila kroměřížská policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Lékař si myslí, že šlo o krádež na tip.

"Přes noc auto nikdy nestálo mimo zabezpečenou garáž. Někdo asi počkal, až všichni půjdou spát, auto odtlačil o pár desítek metrů dál, pak naložil a odvezl," uvedl.

"Kamarád, který ze svatby odjížděl před půl čtvrtou ráno, si všiml částečně rozepnuté plachty, kterou byl vůz přikrytý, nevěnoval tomu ale bližší pozornost. Zloděje asi vyrušil, ve čtyři hodiny už bylo auto pryč," dodal jeho syn Jiří.

Domnívá se, že neznámý zloděj auto odtlačil asi padesát metrů mimo dosah pouliční lampy. Až poté ho naložil. Odjet s ním nemohl.

Stodůlka vůz koupil teprve v červnu. "Je to unikátní kus, nevím, co od toho čekají. Chybí v něm baterie a je znepojízdněn speciálním zařízením," zamýšlí se nad motivy krádeže syn Jiří.

Pachateli po dopadení hrozí až osmileté vězení. "Prosíme veřejnost o pomoc při pátrání. Informace o odcizeném voze mohou lidé sdělit kriminalistům na telefonním čísle 725074416," doplnila mluvčí policie.

Penzion Bunč se nachází poblíž Zdounek na Kroměřížsku.

Penzion Bunč se nachází poblíž Zdounek na Kroměřížsku.


Video