Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: HZS Jihočeského kraje

Žhář zničil obchod s motorkami za patnáct milionů, majitel se zhroutil

  • 94
Vyhlášenou prodejnu a bazar s motocykly a čtyřkolkami v Jílovém u Hodkovic nad Mohelkou zničil v noci požár. Oheň zřejmě založil žhář, vyšetřování ale zatím nebylo uzavřeno. Majitel, který odhadl škody na patnáct milionů korun, zkolaboval a přivolaní záchranáři ho museli ošetřit.

"Okolnosti dokumentuje kriminální policie. Škoda se pohybuje v řádu milionů korun. Nic bližšího ještě nemohu uvést," řekla včera za policii Ivana Baláková.

Sedmapadesátiletý majitel prodejny utrpěl šok. "Záchranáři muži píchli injekci, hospitalizace nebyla potřeba," komentovala Helena Rubášová, mluvčí krajské záchranné služby.

"Požár byl na operační středisko nahlášen ve 2:26. Když jednotky dorazily na místo, stál objekt v jednom plameni a nebylo mnoho šancí areál zachránit," řekl operační důstojník Hasičského záchranného sboru v Libereckém kraji Karel Skořepa.

Na místě zasahovalo devět profesionálních a dobrovolných jednotek, které s požárem bojovaly čtyři hodiny. "Oheň se podařilo zlikvidovat krátce po 6:30, zachránit se ale mnoho nepodařilo," dodal Skořepa.

Hasiči museli zasahovat v dýchacích přístrojích, z areálu zachránili 15 strojů různě poškozených ohněm. Objevili také desetikilovou tlakovou lahev propanbutanu, kterou z objektu vynesli.

Firma je akreditovaným dovozcem motorových skútrů, motocyklů a čtyřkolek, ke kterým zajišťuje i záruční servis a kompletní nabídku náhradních dílů a provozuje i on-line obchod. Středisko s prodejnou, servisem a zřejmě největší nabídkou bazarových motocyklů v Libereckém kraji bylo dokončeno nedávno.

,

Video