Zardoušení králíci v Sobčicích na Jičínsku.

Zardoušení králíci v Sobčicích na Jičínsku. | foto: Policie ČR

Zdivočelí rotvajleři roztrhali na Jičínsku přes sto králíků

  • 302
Doslova králičí jatka našli ráno majitelé dvou chovů těchto domácích zvířat. Jednomu z obyvatel východočeských Sobčic, ve kterých podle dostupných informací žije něco málo přes tři sta lidí, utekli dva rotvajleři. Policie se domnívá, že právě oni roztrhali 133 králíků a devět slepic.

Policisté zatím oficiálně vyšetřují, kdo má vyhlazení králičí farmy na svědomí, ale sobčický starosta Jan Svoboda má v celku jasno. "Paní, která šla králíky ráno krmit, viděla u rozštípaného kotce rotvajlery pana Vondruše," řekl starosta iDNES.cz.

Zardoušení králíci v Sobčicích na Jičínsku.

Podle něj to nebylo poprvé, co Vondrušovi psi utekli. Prý je moc nehlídá ani se nestará, aby měli dost pohybu. "Co víme, tak králíky napadli už čtyřikrát," uvedl Svoboda.

Vondrušovi rotvajleři na králíky útočí naprosto cíleně, aby se k nim dostali, udělají z kotce doslova kůlničku na dříví. "Oni ji úplně rozštípou. Když se ke králíkům nemůžou dostat, vyrvou prkna jako chlap sekyrou," popisuje starosta.

Podle mluvčí jičínské policie Hany Klečalové majiteli psů hrozí nejvýše přestupkové řízení a pokuta. Sobčickému starostovi se to nelíbí: "Takže asi musíme čekat, až napadnou nějaké dítě," povzdychl si.

To se v posledních dnech stalo hned několikrát. Na Frýdecko-místecku se rotvajler vrhl na malého chlapce a překousal mu obě ruce. Předtím stejné plemeno psa vážně zranilo šestiletého chlapce z Královéhradecka.

Sobčice na Jičínsku

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © PLANstudio


Video