logo týmu Kobra

logo týmu Kobra | foto: tým Kobra / iDNES.cz

Zátah daňové Kobry: na Kladensku zadržela zhruba 30 lidí

  • 16
Několik desítek lidí na Kladensku zadrželi policisté speciálního útvaru daňová Kobra. Vyšetřují podezření z rozsáhlého krácení daně. V případu figuruje známý kladenský podnikatel Ivan Štípek.

Informaci přinesl server Lidovky.cz. Až třicítka lidí skončila v rukou policie po akci, při které vyšetřovatelé prověřovali podezření z krácení daně. Kromě toho policisté provedli prohlídky bytových i firemních prostor. Vyšetřování stále probíhá, účastníkům zatím nebyla sdělena obvinění. 

„Probíhají úkony trestního řízení. Zadrželi jsme několik osob. Více vám v tuto chvíli sdělit nemohu,“ řekl iDNES.cz mluvčí Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality Jaroslav Ibehej. O tom, zda zadržení budou vzati do vazby, není ještě rozhodnuto. „Zatím se na této věci stále pracuje. Informace ke zveřejnění poskytneme, jakmile to bude možné,“ sdělil Martin Staněk z Krajského státního zastupitelství v Praze, které vyšetřování dozoruje. 

Podle serveru Lidovky.cz se celý případ týká krácení DPH a figuruje v něm kladenský podnikatel  a fanoušek boxu Ivan Štípek.


Nejlepší videa na Revue