Diskuze

Zabraňme opakování tragédie, říká otec, který po výbuchu přišel o děti

Během několika strašných sekund přišli Andrea a Ondřej Konvičkovi z Frenštátu pod Radhoštěm o dvouletou dcerku a šestiletého syna. Zhroucení jejich života zavinil Antonín Blažek, podivín, který sousedům vyhrožoval. Konvička žádá, aby se změnily zákony tak, aby úřady mohly a měly zasáhnout dříve.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Btw. tady kazdej chytrak mele o svobode a totalite, ale skuste si vyhrozovat nekomu v nejaky civilizovany zemi, jako USA, Nemecko, Svycarsko. Pojedete tak, ze se nezastavite. Svoboda zkratka nerovna se anarchie, a konci tam, kde zacina svoboda druheho. Zejmena Svycari jsou na tohle experti, kdyz delate neco co se nekomu nelibi a nekdo vas uda, mate opravdu velkej problem. Ono i doprava na silnicich - nikdo se tam s vama vubec nebude bavit, a za opravdu extremni prekroceni rychlosti jdete rovnou do vezeni. Pritom Svycarsko ma jednu z nejvyspelejsich demokracii na svete, primou obcanskou demokracii. A vsechno jim tam funguje naprosto precizne, i presto (nebo mozna i proto), ze kazdy absolvent vojenske sluzby ma doma do urciteho veku plne automatickou utocnou pusku vcetne streliva! Takovejhle zmetek, jako byl tenhle, kterej vyhrozuje ostatnim smrti, by tam zrejme uz davno sedel na dozivoti, nez by stihnul cokoliv spachat.

0 0
možnosti

ja, jakozto chytrak melouci o svobode a totalite se musim ohradit. ve svycarsku (i ja ho povazuju za nejdemokratictejsi) by jiste nebyl nikdo systemove zadrzen ve vezeni nebo blazinci jen na zaklade udani, nebo nekolika stiznosti ze je divnej - jako se o to snazi, tragedii zdrceny, otec - ale tato udani by byla dukladne proverena.

zatim jsem se dozvedel o dvou soudnich rizenich s panem Antoninem Blazkem a obe skoncili zprostenim vyny. u jednoho se dokonce pozdeji prokazalo ze jeho prohlaseni za ktere byl popotahovan pro pomluvu se ukazalo jako pravdive.

===

nekdo tu citoval zakon o nebezpecnem vyhrozovani, u takovych skutku musi byt nadevsi pochybnost prokazan umysl, jinak by jsme mohli zavrit taky herce, kteri (v roli) takove vyhrozovani pronesou dokonce na zaznamove zarizeni.

0 0
možnosti

za povšimnutí stojí jedna věc pokud je rozhovor pravý. Ten člověk po výbuchu popálenej pořád věřil, že měl pravdu a nelitoval svého činu. Navíc byl na světě 60 let.  Chce to řešit sousedské spory s rozumem a vyvarovat se provokací.

3 0
možnosti

K37a50r42e53l 68N72o85v91á83k

22. 2. 2013 11:56

Ještě se neví co se stalo a již padají návrhy jak omezit občanské svobody.

5 0
možnosti

K tý změně zákonů, možná by stačilo je dodržovat viz Trestní zákoník

§ 353 Nebezpečné vyhrožování

(1) Kdo jinému vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

(2) Odnětím svobody až na tři léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1

a) jako člen organizované skupiny,

b) vůči dítěti nebo těhotné ženě, c) se zbraní, d) na svědkovi, znalci nebo tlumočníkovi v souvislosti s výkonem jejich povinnosti, nebo e) na zdravotnickém pracovníkovi při výkonu zdravotnického zaměstnání nebo povolání směřujícího k záchraně života nebo ochraně zdraví nebo na jiném, který plnil svoji obdobnou povinnost při ochraně života, zdraví nebo majetku vyplývající z jeho zaměstnání, povolání, postavení nebo funkce nebo uloženou mu podle zákona.

0 0
možnosti

Má to jen nějaký háček. Musí se mu to dokázat a pak, pokud opravdu by byl potrestán a myslel to vážně, tak co mu zabrání, aby to neudělal později? To mi přijde podobné, jako vykázání násilníka z bytu na nějaký den. Potom se vrátí a co dál? Nechá to být nebo si tu ženskou někde najde? (platí samozřejmě i obráceně)

2 1
možnosti

Bohužel, jen shrnu co zde již bylo řečeno. Nikdy nelze takovéto události plně předejít. Nelze testovat každého trošku odlišného jedince. to už bychom spěli k totalitě a navíc na základě čeho? A pak to by těch testovaných bylo a a kdo by ty tisíce testů hradil??? Prázdná státní kasa? Navíc jedinci s vyšším IQ byť mohou mít sklony k sadismu a agresy apod. dokáží psychotesty oklamat. Někdy dosud naprosto bezproblémový jedinec má zkrat. Takže opravdu ať chceme sebe víc podobným událostem nelze úplně zabránit.

2 0
možnosti

Jak je to smutné, tak je potřeba říct, že pravděpodobnost úmrtí kvůli podobnému činu zvrhlého pomatence je podstatně nižší, než pravděpodobnost úmrtí při autonehodě, či předčasná smrt z nezdravého životního stylu.

3 1
možnosti

Presne tak. Je to veľká tragédia, samozrejme.

Ale na cestách sa také dejú denne a väčšina z tých, ktorí sú za zmenu zákona kvôli tomuto nešťastiu, tieto autonehody považuje za samozrejmosť a zákony kvôli tomu nechcú meniť - desné pokrytectvo. Pritom 99 % z nich sa dá zabrániť oveľa ľahšie - nedávať vodičák kadekomu a odoberať ho za nebezpečné porušenie predpisov automaticky - napr. najprv na pol roka, potom na 3 roky a potom doživotne a pod...

0 0
možnosti

J68a53n 84V33e55l56i81z

22. 2. 2013 9:46

Podobné tragedii nelze zabránit. Lze jí pouze předcházet změnou klimatu ve společnosti, zlepšením sociální práce, snížením sociálního napětí.

3 4
možnosti

Zkrátka a dobře, blázni mají být v blázinci.

4 1
možnosti

To by se musel změnit kapitalismus u nás, protože toto bylo především systémové selhání systému, který nahání lidi do bídy, do úzkých, kdy pak jsou schopni konat taková zvěrstva v rámci zvrácené sebeobrany. Pokud by se lidem dařilo lépe a nebyli by touto vládou a předchozími pravicovými vládami uvrženy do takové bídy a utrpení, tragedie by se vůbec nestala. Je to obžaloba systému, ve kterém nyní žijeme. Volit ale ČSSD  nebo nějaké jiné levicové stranyneznamená ale, že bude hned líp, vždyť atto vláda třeba u církevních restitucí zavázala státní kasu na mnoho let dopředu, když už zde vládnout nebude, obdobně solární pravidla, která dávno mohla upravit, přesto koná až nyní, kdy to ohrožuje celý stát, nejen chudé občany, výroba z Česka i přes podhodocenou cenu práce je tak drahá díky elektřině, že se stáváme neprodejnými na zahraničních trzích. Díky vysokému DPH lidé nakupují v cizině, kde je DPH 7/, u nás 15/, takže krachují či omezují a propouští firmy, které neprodají. Jejich sortiment nahradili výrobci jiných značek na druhé straně naší hranice. Naše firmy jsou tak úspěšné, že se tam vůbec nezalistovali. Apokalipsa a poločas rozpadu pokračuje dál. Tato tragedie není poslední. Lidé nemají peníze na revize a pořádné rekonstrukce, pokrytecky jim ještě říkáme, proč si nespoří na důchody. Inu doba přeje tragediím, národe probuď se, je zle!

8 7
možnosti

Může za to stát, že ano? Když v roce 73 jistá Hepnarová najela ukradeným náklaďákem do davu lidí, taky za to mohl kapitalismus? Nebo se jednalo o systémové selhání státu?

2 2
možnosti

Nad touto tragedií se musí zamyslet pronajímatelé bytů.Musí mít možnost pokud někdo neplatí,tak bez zytečného protahování ho vystěhovat,nesmí se zbytečné rozdmýchávat emoce mezi nájemníky.

3 3
možnosti

Dům byl družstevní tam to není jen tak jednoduché...

1 1
možnosti

Dovolím si uvést příklad, jak vážně se berou názory obyčejných lidí třeba v Německu: před lety jsme tam byli na zájezdu s pěveckým souborem a kapelou (= mladí kluci z konzervatoře, ale uměli božsky na těch svých nástrojích) ;-)... byla neděle dopoledne a my to rozbalili na jednom německém náměstí - dechovka a zpěv - hned se sešlo plno posluchačů a nadšeně tleskali... Produkci ukončili dva policisté, kteří se nám velmi omlouvali, že sice hrajeme a zpíváme moc krásně, ale jedna stará paní si holt stěžovala na nedodržení nedělního klidu a tak tak musíme naši nehlášenou produkci ukončit...

1 0
možnosti

Jde o to, že když někdo (kdokoli) dělá to, co nemá, tak se tím policie v civilizované zemi zkrátka zcela vážně zabývá...  (u nás bohužel NE!) :-(

4 3
možnosti
  • Nejčtenější

V Baltimoru obří loď zbořila dálniční most. Selhal motor, kolos byl neovladatelný

26. března 2024  8:17,  aktualizováno  27.3 1:10

Aktualizujeme V Baltimoru na východním pobřeží Spojených států se v pondělí zřítil čtyřproudový silniční most, do...

Střelba, výbuchy a požár. Ozbrojenci zabili na okraji Moskvy přes 62 lidí

22. března 2024  18:41,  aktualizováno  23.3

Přímý přenos Nejméně 62 mrtvých, včetně dětí, a 146 zraněných si vyžádal ozbrojený útok v koncertním centru na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

K útoku u Moskvy se hlásí Islámský stát, teroristé prchli v bílém renaultu

22. března 2024  22:04,  aktualizováno  23.3 7:01

K zodpovědnosti za útok v Krasnogorsku u Moskvy se na ruské sociální síti Telegram přihlásila...

„Ukrajinci to nebyli.“ Islámský stát ukázal video z masakru u Moskvy

24. března 2024  14:47,  aktualizováno  17:17

Islámský stát (IS) prostřednictvím zpravodajské agentury Al-Amaq zveřejnil video z pátečního útoku...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

ANALÝZA: Čtyři Tádžici svlékli Putina do naha. Ten musí něco udělat

25. března 2024

Premium Sotva týden poté, co si Putin zajistil páté prezidentské období, masakr v Moskvě rozbil moderní...

Tajemný pan Pacička z Tábora. Příběh muže, který spojil velké korupční kauzy

29. března 2024

Premium Dlouhá léta byli hlavními tvářemi velkých kauz v Česku kontroverzní podnikatelé z Prahy. Například...

Útok Hamásu byl ozbrojený odpor, řekla ikona feminismu. Ničíte levici, vyčítají jí

29. března 2024

Premium Jedna z nejznámějších feministických autorek, americká filozofka židovského původu z Kalifornské...

Předali si to v Praze. Německý poslanec Bystroň podle BIS přijal peníze od Rusů

28. března 2024  22:03

Německý poslanec strany Alternativa pro Německo Petr Bystroň byl podle české Bezpečnostní...

Vyřizování účtů, nebo ruská vlivová operace? Polské odvolání generála šokuje

28. března 2024  21:10

Varšava náhle odvolala generála Jaroslawa Gromadzińského z prestižní funkce velitele evropského...

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.