Tragická nehoda v Chrasti u Chrudimi

Tragická nehoda v Chrasti u Chrudimi | foto: Radek Kalhous

Za usmrcení matky a dítěte na chodníku dostal šofér bez řidičáku pět let

  • 465
Chrudimský soud potrestal pěti lety vězení mladého muže, který v květnu přejel matku s dítětem na chodníku v Chrasti u Chrudimi. Šestadvacetiletý Luboš Sahula, který řídil pod vlivem drog a nemá řidičský průkaz, dostal maximální možný trest.

Příbuzní oběti s trestem nesouhlasí. Podle nich to, že není možné uložit vyšší trest, je nedostatek zákonů. "Jednou mu snad dokážu odpustit," řekl manžel zabité ženy. Nyní sám vychovává ročního syna Matyáše, který z nehody vyvázl bez zranění.

Rozsudek není pravomocný. Obhájce si ponechal lhůtu pro odvolání. Sám Sahula se sice dnes u soudu omluvil, ale znělo to tak, jako by to bylo jen na radu advokáta. Po celou dobu od nehody až dosud se o osud postižené rodiny nijak nezajímal.

Nehoda se stala 22. května. Sahula v osobním voze Peugeot 206 přejel do protisměru a vjel na chodník, kde v tu chvíli procházela matka s dvěma dětmi. Žena i její tříletý syn při nehodě zemřeli. - čtěte Muž bez řidičáku smetl na chodníku matku s dítětem, oba zabil

Testy po nehodě prokázaly, že mladík, který byl v minulosti trestán za krádeže, ale i jízdu bez řidičského průkazu, řídil pod vlivem drog. V jeho moči byl nalezen amfetamin. - čtěte Řidič, který v Chrasti zabil matku s dítětem, byl pod vlivem drog

,

Video