Našel se i člověk, který postiženým povodní nabídl pomoc, a místo ní u nich kradl. Ilustrační foto

Našel se i člověk, který postiženým povodní nabídl pomoc, a místo ní u nich kradl. Ilustrační foto | foto: Ota Bartovský, MF DNES

Za rabování po povodních už bylo obviněno osm lidí

  • 39
Po pěti cizincích obvinila policie i trojici, která v úterý v Chrastavě na Liberecku odnášela věci vynesené ze zaplavených domů. Přestože šéf policie libereckého kraje tvrdil, že kočárek, video a dětské pleny ležely na skládce odložených věcí, policie nakonec muže a dvě ženy viní z krádeže.

"Byli obviněni z krádeže, a to za živelné pohromy. Hrozí jim tak až osm let vězení," řekla iDNES.cz mluvčí policie Ludmila Knopová. Nové případy rabování se podle ní do rána neobjevily.

Českolipská policie ale ještě hledá muže, který nabídl v úterý večer ve Cvikově jednomu z postižených velkou vodou pomoc. Místo ní ho ale nakonec okradl.

"Poškozenému jednašedesátiletému muži, který přijal pomoc neznámého dobrovolníka, se z domu ztratila motorová pila a notebook v celkové hodnotě 44 tisíc korun," řekl deníku Právo Milan Bradáč z českolipské policie.

Už v úterý policie obvinila z krádeže tři Poláky a dva Rumuny. Poláci se v Raspenavě pokusili vloupat do chaty a jsou podezřelí z krádeže benzinu ze dvou aut. Rumuni se z domu v Chrastavě pokusili odnést rotoped. Za krádež jim hrozí až osm let vězení. (více čtěte zde)

Ministr vnitra Radek John včera uvedl, že zaplavené oblasti jsou pod mimořádnou kontrolou policie. Zároveň tvrdil, že čeští zloději jsou solidární a neokrádají oběti povodní.


Video