Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: AP

V obchodě nakradl elektroniku. Chytli ho, když se vrátil koupit doplňky

  • 4
Dvaačtyřicetiletý muž si v jeden den bez zaplacení hned dvakrát nepozorovaně odnesl zboží z jednoho z jihlavských obchodů s elektronikou. Po několika dnech se do obchodu vrátil a chtěl si koupit příslušenství k ukradeným spotřebičům. To si ho však už odvedla policie.

Zákazník, který neměl v úmyslu za zboží zaplatit, se do obchodu s elektronikou v jihlavské ulici Romana Havelky dostavil minulou středu dopoledne.

Zalíbil se mu satelitní přijímač za 2 500 korun. Zboží z regálu uschoval a z obchodu odešel bez zaplacení.

Ještě ten den se kolem jedné hodiny odpoledne muž z Jihlavy do prodejny vrátil a sebral ještě další tři vystavené satelitní přijímače za téměř osm tisíc korun.  Schoval je do tašky, kterou si s sebou do obchodu přinesl.

I napodruhé z obchodu bez placení odešel. Celkem tak nakradl zboží za deset tisíc korun.

Prozradily ho kamery

Zaměstnanci obchodu si krádeže všimli až později díky kamerovému systému. "Při vyhodnocování záznamů z kamer zjistili, že došlo ke krádeži a případ na konci minulého týdne oznámili policii. Policisté na základě popisu začali po pachateli pátrat," sdělila jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Ucho u příslovečného džbánu se však utrhlo až napotřetí. Po několika dnech se totiž muž do obchodu vrátil a chtěl si zakoupit k ukradeným věcem ještě další příslušenství.

Zaměstnanci už ale popis podezřelého muže znali. Přivolali proto policii a zloděje do jejího příjezdu v prodejně zdrželi.


Video