Zavražděného hocha našel důchodce v dubňanském lese. (Ilustrační foto)

Zavražděného hocha našel důchodce v dubňanském lese. (Ilustrační foto) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

V lese na Hodonínsku našel místní muž zavražděného chlapce

  • 52
Násilná smrt patnáctiletého hocha otřásla o víkendu obcí Dubňany na Hodonínsku. Policie případ vyšetřuje, o mladistvém chlapci však informace nepodává. V úterý by slavil šestnácté narozeniny.

Při procházce v dubňanském lese čekal na místního důchodce hrůzný pohled. Poblíž Nálezného rybníka našel ležet mladíka. Přivolaní záchranáři už mu pomoci nedokázali.

"Ležel na zádech, měl na sobě černé triko a bermudy, kousek od něj ležel batoh s penězi i občankou," řekl Deníku Rovnost důchodce, který hocha v lese našel.

Podle informací MF DNES po celý víkend probíhalo v obci rozsáhlé vyšetřování. Policie se vyptávala po místních obchodech i hospodách. Vyslýcháni byli i kamarádi mladíka.

Policie však nesmí k případu nic sdělovat. "Mohu pouze říci, že šlo o mladistvého. Kvůli jeho věku nemůžeme podávat bližší informace. Jedná se o násilnou smrt," informovala policejní mluvčí Petra Vedrová.

Místostarosta obce Josef Ilčík potvrdil, že se jednalo o obyvatele Dubňan. "Šlo o patnáctiletého kluka, byl místní," konstatoval. Pár dní po vraždě by oslavil šestnácté narozeniny.

Na facebookovém profilu psalo mnoho kamarádů, které jeho smrt šokovala.  "Pořád dokola se ptám proč? Proč zrovna ty, tak mladý a náš dobrý kamarád. Kéž bys věděl jak strašně moc nám chybíš, dala bych cokoliv zato vidět Tě a oslavit se všema společně tvoje narozeniny," napsal jeden z nich.

Kolem případu se objevila celá řada spekulací. Místní hovoří o ubodání, střelných ranách i drogách. Podle deníku Rovnost mladík bydlel s matkou a sestrou v jednom z dubňanských rodinných dvojdomků.


Video