Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: HZS Pardubického kraje

Vodák se převrátil na jezu, hledají ho v Cidlině

  • 11
Záchranáři hledají v řece Cidlině v Chlumci nad Cidlinou na Královéhradecku mladíka, který se v sobotu večer převrátil s lodí na jednom z jezů. Druhého z vodáků se policistům podařilo z vody zachránit.

Policisté a hasiči po mladíkovi pátrali už v sobotu večer, dnes ráno pátrání pokračuje. "Mladíci sjížděli v sobotu večer jeden z jezů, Cidlina je po deštích rozvodněná a na jednom z jezů se loď převrátila," řekl operační důstojník policie.

Na Cidlině v nedalekém Novém Bydžově od sobotního odpoledne platil první, tedy nejnižší, stupeň povodňové aktivity. Zatímco v sobotu v sedm hodin ráno hladina řeky dosahovala 94 centimetrů, dnes ve stejný čas to bylo 184 centimetrů.

Záchranáři dnes časně ráno zachraňovali také dvojici tonoucích z řeky Metuje v Josefově na Náchodsku. "Oba byli pod vlivem alkoholu, zřejmě se jednalo o účastníky hudebního festivalu, který se konal v Josefově. Po vytažení z řeky jsme je předali do péče záchranářů, ale zřejmě nešlo o nic vážného," řekl operační důstojník náchodských hasičů.

Od minulého týdne záchranáři na východě Čech pátrají také po vodákovi, který patrně utonul ve středu odpoledne na jezu v Tuněchodech na Chrudimsku. - (podrobnosti zde)


Video