Řidič uvázl na Václavském náměstí mezi stromem a telefonní budkou.

Řidič uvázl na Václavském náměstí mezi stromem a telefonní budkou. | foto: HZS Praha

Na Václaváku vyprošťovali auto zaklíněné mezi strom a telefonní budku

  • 85
Početné obecenstvo sledovalo v pátek navečer na pražském Václavském náměstí vyproštění automobilu SUV vzpříčeného mezi stromem a telefonní budkou. Stál zaparkovaný, když do něj zezadu jeepem narazila nepozorná čtyřiadvacetiletá řidička. Hasiči vůz vyprostili pomocí navijáku.

Čtyřiadvacetiletá řidička jela po Václavském náměstí směrem nahoru - z ulice Štěpánská do ulice Ve Smečkách.

„Při parkování u domu číslo padesát se nechovala ohleduplně a ukázněně a narazila do zadní části zaparkovaného vozu hyundai, který postrčila dopředu a který důsledkem toho skončil zaklíněný mezi stromem a telefonní budkou,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Škodu na obou vozidlech policisté předběžně spočítali asi na 150 tisíc korun. Poškozen byl také strom, budka nárazu odolala.

Dechovou zkouškou policisté u řidičky vyloučili pití alkoholu před jízdou.

„Uložili jsme jí blokovou pokutu tisíc korun. Šlo o malou dopravní nehodu, byl sepsán protokol. Dál si řidiči budou událost řešit s pojišťovnami,“ doplnil mluvčí.

Hasiči automobil vytáhli pomocí navijáku. „Na místě zasahovali hasiči z pražské centrály, kteří si situaci prohlédli a po zadokumentování automobil vyprostili,“ uvedla mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.


Nejlepší videa na Revue