Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jaroslav Halamka, iDNES.cz

Chlapec vlezl do lžíce bagru, druhý ho zvedl do drátů vysokého napětí

  • 83
Blatno na Podbořansku a sousední vesnici Malměřice ochromila tragédie. Patnáctiletý chlapec si tam minulé úterý vlezl do lžíce nakladače a jen o rok starší kamarád ho vyzvedl do výšky. Klukovina měla drsný konec. Mladík ve lžíci se dotkl drátů vysokého napětí a zemřel.

"Nechci se o tom bavit. Je to, jako když umře celá vesnice," popsal atmosféru v Blatně a Malměřicích jeden z obyvatel, který mrtvého chlapce dobře znal.

Událost vyšetřují lounští kriminalisté. Kvůli věku obou chlapců však nechtějí sdělovat bližší informace. Mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová neštěstí pouze potvrdila.

"Chlapec na volném prostranství u jednoho zemědělského objektu nastoupil do lžíce stavebního stroje a svým vrstevníkem, který pracoval ve firmě údajně jako brigádník, byl nepřípustnou manipulací vyzdvižen do výšky, kde vedly vodiče vysokého napětí," uvedla Střelcová.

Podle místních byla na počátku zábava celé party mladíků.

"Bylo jich tam snad pět. Nešlo o žádnou velkou lumpárnu. Jeden z nich tam byl na brigádě, měl klíče od stroje. Zvedal kamarády do výšky a oni pak skákali někam dolů do obilí. Šlo spíš o takový vesnický adrenalin, který ale skončil nešťastnou náhodou," vyprávěl další z místních lidí.

Chlapec byl talentovaný fotbalista

Zesnulý chlapec byl talentovaný fotbalista, proto jej dobře znal i jeden z členů blatenského klubu Tomáš Adámek.

"Byl šikovný, proto jsme ho od nás pustili hostovat do Tatranu Rakovník, kde hrál krajskou soutěž. Měl to být jeden z těch talentů, co tady jednou budou hrát po těch starších. Je to strašné," říká Adámek. Mladík byl podle něj velmi oblíbený.

V pondělí měl pohřeb. "Je to hrozná věc, která přímo postihla dvě rodiny, zasáhla ale všechny. Co vím, tak táta toho hocha, který stroj řídil, je spolumajitel firmy a nechal se slyšet, že všechnu odpovědnost bere na sebe," dodal další muž z Blatna.


Video