Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Policie ČR

U Kroměříže se na křižovatce srazilo auto s dodávkou, tři lidé zemřeli

  • 94
Na křižovatce u Bezměrova na Kroměřížsku se v podvečer srazilo osobní auto s dodávkou. Při nárazu zemřeli tři lidé, další dvě osoby putovaly do nemocnice.

Auta se srazila těsně před půl sedmou odpoledne. "Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním vozem, kterou v rámci mezikrajské pomoci posílila jednotka profesionálních hasičů z Kojetína," popsal výjezd mluvčí zlínských hasičů Ivo Mitáček.

Když hasiči přijeli k havárii, zjistili, že se v křižovatce srazila felicie s Opelem Vivaro. Škodovku náraz otočil na střechu a odmrštil do svodidel. Havarovaná dodávka zablokovala křižovatku.

"Na místě zemřeli tři lidé z osobního auta, které už záchranáři přes veškerou rychlou pomoc nedokázali zachránit. Šlo o dva muže ročník 1981 a 1974 a jednu ženu narozenou v roce 1984," doplnil Mitáček.

Žena a muž z dodávky skončili v péči zdravotníků, vzápětí je záchranáři přepravili do nemocnice.

Podle mluvčí kroměřížské policie Simony Kyšnerové zavinil nehodu řidič osobního automobilu. "Sedmatřicetiletý řidič Škody Felicia jedoucí od Brna na Kroměříž nedal přednost dodávce, která jela od Kojetína k dálničnímu přivaděči," uvedla Kyšnerová.

Mluvčí hasičů připomíná, že se auta srazila na známé křižovatce, kam záchranáři v posledních měsících již mnohokrát vyjížděli k vážným kolizím. Kvůli nájezdu na dálnici se tam totiž měnila přednost, řada motoristů si na změnu dosud nezvykla a bez ohledu na značení projíždí nebezpečným místem stejně jako dříve. "Po otevření dálnice D1 jsme tu zasahovali takřka denně," uvedl Mitáček.


Video