Policie šetří vraždu na Jičínsku. Zemřela žena, její dcera a dvouleté dítě

  • 131
Trojnásobnou vraždu vyšetřuje od rána policie v Lázních Bělohrad na Jičínsku. Muž tam ráno v rodinném domě našel těla své pětapadesátileté matky, devětadvacetileté sestry a jejího dvouletého dítěte. Policie na místě zadržela přítele mladší z žen, kterého z činu podezřívá. Byl pod vlivem drog.

„Kolem sedmé hodiny ranní jsme na lince 158 jsme přijali oznámení o nálezu tří těl - jde o pětapadesátiletou ženu, její devětadvacetiletou dceru a dvouleté dítě,“ řekla iDNES.cz krajská policejní mluvčí Iva Kormošová.

V podvečer policie potvrdila podezření, že všichni zemřeli násilnou smrtí. „Na místě jsme zadrželi devětadvacetiletého muže, přítele mladší z žen,“ doplnila mluvčí. Později doplnila, že muž byl pod vlivem drog. Vyšetřování však nadále pokračuje a dosud nebyl nikdo obviněn.

Další informace, například o způsobu vraždy či místě nálezu těl, policie s ohledem na pokračující vyšetřování nezveřejnila.

Kromě krajských kriminalistů byli na místo přivoláni také technici a psovodi. Záchranáři nad ránem už nic nezmohli.

„Na místě jsme ráno zasahovali, ale lékař už mohl u všech pouze konstatovat smrt,“ sdělil mluvčí záchranné služby Vladimír Švába. Smrt pravděpodobně nastala někdy v nočních hodinách.

Těla našel v rodinném domě příbuzný - syn starší a bratr mladší ženy.

Uvnitř se podle všeho potkal s podezřelým, který byl podle informací tn.cz viditelně mimo, zřejmě pod vlivem alkoholu, drog či psychické poruchy. „Výsledky provedených testů zatím nebudeme komentovat,“ dodala mluvčí policie.

Trojnásobné vraždy v posledních letech

V posledních letech kriminalisté a soudy řešily například trojnásobnou vraždu v Mukařově u Prahy ze srpna 2011, za kterou si Michael Galez odpykává doživotní trest.

Podle pravomocného rozsudku útočník vraždil ze msty a žárlivosti, protože se s ním několik dní před vraždou rozešla přítelkyně a našla si jiného muže. Oběti trojnásobné vraždy byly z rodiny jejího nového partnera.

Doživotní trest si odpykává také Michal Semanský, který od září 2009 do ledna 2012 zavraždil na Rychnovsku a Šumpersku tři seniory. Muž se k usmrcení důchodců přiznal, k činům ho prý dovedly finanční problémy.

Zdroj: ČTK

Už sedm hodin je přímo u místa činu i místostarosta Jan Pavlásek.

„Je to velmi slušná a bezproblémová rodina, která tady žije snad odjakživa. Paní v domě dlouhá léta provozovala krámek, proto ji tady všichni znali,“ řekl před 15. hodinou iDNES.cz. V posledních letech prostory už pronajímali jen jako sklad.

Sousedy trojnásobná vražda šokovala. „Nemůžu tomu pořád uvěřit. Znala jsem je odmala a každý den je potkávala, v poslední době i s malým dítětem. Byla to úplně normální rodina,“ řekla sousedka, která žije v domě naproti.

Podle ní se mladší ze zavražděných žen s přítelem a dítětem přistěhovala za matkou do lázeňského města zhruba před měsícem. Předtím žili v Praze. „Měli tam drahý nájem, a proto šli sem. Jejího přítele jsem vůbec neznala, ani jsem nevěděla, jak vypadá. Nebyl odsud. Slyšela jsem, že to byl cizinec,“ řekla na adresu muže, kterého policie z vraždy podezřívá.

Trojnásobná vražda se stala v Lázních Bělohrad.

Trojnásobná vražda se stala v Lázních Bělohrad.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

, ,

Video