Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Policie ČR

Třetí Komerční banku na Uherskohradišťsku přepadl lupič

  • 0
V pořadí už třetí pobočka Komerční banky na Uherskohradišťsku se stala během necelých tří měsíců cílem loupežného přepadení. Poslední ozbrojený útok se odehrál ve středu dopoledne v městečku Hluk. Lupič si odnesl přes osmdesát tisíc korun.

Několik minut po půl jedenácté vstoupil do banky přibližně 180 centimetrů vysoký muž s černou basebalovou čepicí na hlavě. Pokladní předal lístek s oznámením, že jde o přepadení.

"Ženě za přepážkou ukázal krátkou střelnou zbraň. Zaměstnankyně banky mu poté vydala dosud nezjištěnou hotovost," poznamenala uherskohradišťská policejní mluvčí Jitka Zámečníková.

Podle svědků měl muž na sobě tmavou bundu, pod ní mikinu nebo košili s kapucí, modré rifle a na jedné ruce hnědou rukavici. V ruce držel oranžovo.modrou igelitovou tašku diskontní prodejny Plus.

Podle obdobného scénáře se přitom odehrála přepadení pobočky stejné banky na Masarykově náměstí v nedalekém Uherském Brodě 12. ledna a 18.března. V prvním případě si útočník odnesl více než 80 tisíc korun, výši lupu po druhém přepadení banka zatím nesdělila.

Zda mohlo být středeční v pořadí už třetí přepadení Komerční banky v regionu dílem stejného pachatele, zatím policie nepotvrdila.


Video