Na silnici I/35 se čelně srazilo osobní auto s kamionem, jeho řidič ve zdemolovaném autě zemřel. | foto: HZS Pardubického kraje

Čelní srážka vozu s kamionem na den bez aut skončila tragicky, řidič zemřel

  • 2
Tragickou epizodu měl páteční Mezinárodní den bez aut v Pardubickém kraji. Na silnici zde totiž zahynul jeden z řidičů, který ze zatím neznámých příčin přejel do protisměru, kde se jeho vůz čelně srazil s kamionem. Muž na místě zemřel.

Čtyřicetiletý řidič přejel se svým Hyundai i30 do protisměru v pátek v půl třetí ráno v levotočivé zatáčce na silnici I/35 mezi Holicemi a Chvojencem.

„Následně se čelně střetl s nákladním vozem jedoucím od Hradce Králové. Oba vozy po nehodě skončily mimo silnici. Řidič osobního auta na místě zemřel, šedesátiletý řidič kamionu byl se zraněním převezen do nemocnice,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská.

Na místo vyjeli po oznámení nehody pomáhat také hasiči. „Profesionální hasiči z Holic a dobrovolná jednotka z Dašic po příjezdu vyprostili zaklíněného muže ze zcela zdemolovaného osobního auta a další osobu museli vyprostit z nákladního vozu. Dále přečerpali zhruba 700 litrů nafty z poškozené nádrže,“ shrnula mluvčí krajského hasičského sboru Vendula Horáková.

Tragická nehoda

Část nafty vytekla do půdy a na místo tak musel být přivolán i zástupce dohledu na životní prostředí. Silnice byla kvůli odstraňování následků nehody uzavřena na několik hodin, hasiči se mohli vrátit zpět na základny až před půl sedmou ráno.

„Okolnosti a příčiny nehody policisté vyšetřují, dechová zkouška u řidiče nákladního vozu vyloučila jízdu pod vlivem alkoholu,“ doplnila Janovská.

Nehoda se stala v den, kdy se v řadě měst po celé Evropě konají akce s cílem poukázat na alternativy automobilové dopravy a její negativní dopad na životní prostředí s cílem omezit automobilismus především právě ve městech.


Video